VarimPivo.cz - Domácí vaření piva, Homebrewing

Fórum pro všechny přátele zlatavého moku a vaření piva.
Právě je stř 10. srp 2022 16:18:11
www.perka.cz - ruční výroba per na zakázku

Přispět na provoz můžete libovolnou částkou na: 1165212014/3030 nebo přes PayPal


https://www.pivovary-braumeister.cz Beer Production Technology Vasepivo.cz Vyrobtesipivo.cz Mr-sladek.cz Pivnitanky.cz SvojePivo.sk

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 2 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Maltoza susena vs. tekuty sladovy vytazok
PříspěvekNapsal: úte 26. črc 2022 5:47:28 
Offline

Registrován: stř 09. bře 2022 9:18:05
Příspěvky: 8
Priatelia, moze mi niekto objasnit ako je to vlastne s pridavanim cukru do primarneho kvasenia? Varim pivo z koncentratu. 90% navodov uvadza, ze treba pridat 1,2 kg sladoveho vytazku (dextrozu neriesim, pochopil aj vyskusal som rozdiel v porovnani s maltozou). Na trhu sa ale v 99% pripadoch predava 1 kg maltozy v prasku, co je teda asi menej ako odporucana davka alebo 1,7 kg sladoveho vytazku tekuteho, co je naopak viac ako predpisane mnozstvo. Takze bud my zvysi tekuty extrakt alebo mam malo susenej maltozy. Ako to vlastne je?


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Maltoza susena vs. tekuty sladovy vytazok
PříspěvekNapsal: úte 26. črc 2022 8:22:16 
Offline

Registrován: pon 18. bře 2019 10:06:25
Příspěvky: 97
Nasyp tam 1kg susenej maltozy. Tekuty sladovy vytazok sa pouziva na varenie zo sladiny, ktora prejde chmelovarom. Tekuty extrakt nie je urceny na priame kvasenie, ked neprejde chmelovarom. Naopak, susena maltoza je na tento ucel urcena. Tych 200g ti nebude chybat az tak velmi, ako by sa ti mohlo zdat.

Co sa dextrozy tyka, tak vdaka jej neutralnemu charakteru sa pouziva na nasytenie piva vo flasiach/kegoch (aj moj pripad). Niektori pouzivaju aj mladinu alebo susenu maltozu. Je to na tebe samozrejme ;)


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 2 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Perka.cz - ruční výroba per na zakázku

Na provoz fóra přispěli: martin - www.mikropivovar-skrivanek.cz, Becherman, dapr, BUDDHA, El_, Bambus, DVL, mihal, pinkano - www.pivnirecenze.cz, Žižla, johnmirow, haffo, Bekr, Masakra, tadytomas, petr m, David Janda, Mgr.Ing. Tomáš Horák, Petr Najmon, Radek Šenfeld, Petr Železný, šemík, Dalibor Skala, Petr Broža, Tomáš Navrátil, Pook, Milan Vašák, BEL35, Nio2, miskin, Martin Hromádka, Grádyš, Jaroslav Dobias a Henry. Děkujeme.

Český překlad – phpBB.cz