VarimPivo.cz - Domácí vaření piva, Homebrewing

Fórum pro všechny přátele zlatavého moku a vaření piva.
Právě je pát 01. črc 2022 12:33:26
www.perka.cz - ruční výroba per na zakázku

Přispět na provoz můžete libovolnou částkou na: 1165212014/3030 nebo přes PayPal


https://www.pivovary-braumeister.cz Beer Production Technology Vasepivo.cz Vyrobtesipivo.cz Mr-sladek.cz Pivnitanky.cz SvojePivo.sk

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 5 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Vyhazování tepelné pojistky - zkušenosti
PříspěvekNapsal: čtv 17. zář 2020 14:21:55 
Offline

Registrován: čtv 17. zář 2020 13:51:22
Příspěvky: 2
Dobrý den, měl bych na Vás malou prosbu. Teď momentálně řeším jeden problém. Dříve jsem měl na výrobu piva Klarstein Mundschenk XXL, ale bohužel mi začala vypínat tepelná pojistka. Přemýšlel jsem nad pořízením Grainfather G70, ale dnes jsem mluvil se známým a říkal, že Grainfather 30l má stejný problém jak již jednou zmiňovaný Klarstein. Ještě přemýšlím nad Braumeister 50l Plus. Je to velká investice a bojím se toho, aby jak Grainfather nebo Braumeister neměly stejný problém - vyhazování tepelné pojistky, atd. Chtěl bych se zeptat, jestli máte s těmito pivovary zkušenosti a jestli byly ok?


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vyhazování tepelné pojistky - zkušenosti
PříspěvekNapsal: čtv 17. zář 2020 15:54:42 
Offline

Registrován: čtv 28. kvě 2020 8:06:15
Příspěvky: 23
Vyhazování tepelné pojistky není problém, ale ochrana proti přehřátí a třeba zkroucení dna hrnce. Děje se to většinou když se ti přichytí kaly na dně, což je u AllInOne docela časté bez ohledu na značku. Někdo to řeší tak, že našrotovaný slad prosévá, aby do hrnce nešla žádná mouka. Viděl jsem i dodělané ruční míchadlo, jeho osa vede přepadovou trubkou a na konci je klička. Občasné zamíchání zamezí připalování. Také je možnost pojistku vyřadit, ale to už si musí každý sám rozmyslet, jestli bude riskovat trvalé poškození hrnce.

Jinak, většina těchto krámů se vyrábí v jedné čínské fabrice Foshan Shunde Damai Kitchen Utensils Co., Ltd. akorát podle požadavků dovozců mění názvy, příslušenství a ovládání. Základ je ale u všech stejný, takže zaručená doporučení který z nich je lepší, je třeba brát s rezervou.


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vyhazování tepelné pojistky - zkušenosti
PříspěvekNapsal: pát 18. zář 2020 7:04:48 
Offline

Registrován: pon 18. bře 2019 10:06:25
Příspěvky: 96
Som rad, ze som sa vydal cestou vyroby vlastneho zariadenia. Nikdy ma nelakalo kupit si nieco hotove - s vlastnorucnou vyrobou je vecsia zabava, mas proces viac pod kontrolou a v pripade problemu si to vies opravit a prisposobit svojim potrebam.


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vyhazování tepelné pojistky - zkušenosti
PříspěvekNapsal: pon 13. čer 2022 20:24:32 
Offline

Registrován: pon 13. čer 2022 18:44:07
Příspěvky: 2
Na pripalovani u tehlech AIO dost pomaha vystirani pri vyssi teplote. Netusim proc, ale od te doby, co mi nekdo na twitteru poradil vystirat do 50⁰C vody s tim nemam problem.


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vyhazování tepelné pojistky - zkušenosti
PříspěvekNapsal: úte 21. čer 2022 14:46:19 
Offline

Registrován: pon 25. bře 2019 23:31:05
Příspěvky: 51
Taky jsem u AiO varny párkrát drbal dno. Pomohl následující postup:
1) ohřej vystírací vodu na 38 - 39°C a vypni ohřev
2) nasyp šrot, zamíchej, přiklop a hoď přes to utěrku, ať to moc nestydne. Nech chvíli běžet čerpadlo, aby se mouka, která propadla až na dno, přečerpala na vrch díla.
3) ohřej si ve vedlejším hrnci vodu na 80°C - asi polovinu objemu vystírací vody
4) po ukončení vystírky (u mě cca 20 min.) spusť čerpadlo a začni pomalu přidávat horkou vodu. Přidávej do dosažení teploty 52 °C - tj. zapářka.
5) Vypni čerpadlo a počkej další cca 1/4 hodiny - peptonizační prodleva.
6) Spusť čerpadlo a můžeš začít přihřívat na nižší cukrotvornou.
V tuhle chvíli už jsou škroby hezky zmazovatělé, takže se nebudou tolik chytat ke dnu.
Od doby, co to takhle dělám, tak stačí při čištění dno jenom setřít houbičkou a je jak nové.

_________________
- každej chvilku chladí spilku -


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 5 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron
Perka.cz - ruční výroba per na zakázku

Na provoz fóra přispěli: martin - www.mikropivovar-skrivanek.cz, Becherman, dapr, BUDDHA, El_, Bambus, DVL, mihal, pinkano - www.pivnirecenze.cz, Žižla, johnmirow, haffo, Bekr, Masakra, tadytomas, petr m, David Janda, Mgr.Ing. Tomáš Horák, Petr Najmon, Radek Šenfeld, Petr Železný, šemík, Dalibor Skala, Petr Broža, Tomáš Navrátil, Pook, Milan Vašák, BEL35, Nio2, miskin, Martin Hromádka, Grádyš, Jaroslav Dobias a Henry. Děkujeme.

Český překlad – phpBB.cz