Kludne sa mohlo pokazit aj meranie v odmernom valci. Resp. predpokladam, ze to bolo merane ponornym hustomerom. Hustomer sa nesmie dotykat dna odmerneho valca. Rovnaku chybu urobil aj kamarat a cudoval sa, ze ma dokvasene a hustota je stale rovnaka. Je to blbost, ale nebolo by to prvykrat. Taktiez sa mohlo stat, ze sa na hustomeri urobilo mnozstvo bubliniek, ktore ho nadlahcili a vyniesli vyssie. Treba na to davat pozor.
Ak sa kvasnice namnozili, tak museli aj nieco prekvasit. Z toho vychadza, ze OG a FG nemozu byt rovnake. 8 dni kvasenia nemusi byt pre spodne kvasinky dostatocne dlha doba. Aj ked 13.5 stupna je dost. Ked to nebolo prekvasene uplne, s dropsami to moze byt celkom zaujimave. Urcite by som po 3 dnoch flasku otvoril, ci z nej nebude pivotrysk. Ak ano, treba pootvarat vsetky flase a znova zazatkovat. Tento postup opakovat dovtedy, kym sa nezastabilizuje tlak.
Tazko povedat, co sa mohlo stat. Este ma napada otvorit flasu, poriadne potriast, aby sa uvolnilo rozpustene CO2, naliat doplna do odmerneho valca a odmerat znova hustomerom tak, aby sa urcite nedotykal dna a aby na nom neboli ziadne bublinky. Drzim palec, nech to dobre dopadne