VarimPivo.cz - Domácí vaření piva, Homebrewing

Fórum pro všechny přátele zlatavého moku a vaření piva.
Právě je sob 31. črc 2021 13:51:15
www.perka.cz - ruční výroba per na zakázku

Přispět na provoz můžete libovolnou částkou na: 1165212014/3030 nebo přes PayPal


https://www.pivovary-braumeister.cz Beer Production Technology Vasepivo.cz Vyrobtesipivo.cz Mr-sladek.cz Pivnitanky.cz SvojePivo.sk

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 7 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Barley Wine
PříspěvekNapsal: úte 07. dub 2009 8:15:17 
Offline

Registrován: pát 26. pro 2008 10:46:35
Příspěvky: 35
Bydliště: Děčín
Zkusil jsem Barley Wine od Muntons a výsledek není špatný (ani chuťově).

Obrázek


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Barley Wine
PříspěvekNapsal: úte 07. dub 2009 9:53:52 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: pát 02. lis 2007 9:56:55
Příspěvky: 156
Bydliště: Velká Dobrá
Taky jsem ho dělal a výsledek byl perfektní. Chystám se ho udělat ze sladu, kvasnice už mám, akorát nejsou termíny ;) Momentálně kvasím Irish Style Stout.


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Barley Wine
PříspěvekNapsal: úte 07. dub 2009 10:38:57 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: stř 03. pro 2008 14:42:25
Příspěvky: 130
Honza Urban píše:
Taky jsem ho dělal a výsledek byl perfektní. Chystám se ho udělat ze sladu, kvasnice už mám, akorát nejsou termíny ;) Momentálně kvasím Irish Style Stout.


Podělíš se o recept? :-)


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Barley Wine
PříspěvekNapsal: úte 07. dub 2009 19:14:00 
Offline

Registrován: ned 04. lis 2007 19:26:38
Příspěvky: 20
Bydliště: Mezihoří
Zdravím.
Ze sladu doporučuju. Chce to dát víc vody na vystírku, je to hustý bláto. A pak je dost zdlouhavý scezování.
Tady je recepis:

Barley Wine (cca 22 l)

Sypání:
10 kg plzeňský slad
1,2 kg karamelový slad

Chmel:
50 g Premiant 90 minut
10 g Premiant 45 minut
20 g Sládek 45 minut
10 g Sládek 15 minut

Kvasnice:
Safbrew S-33

OG: 1.106 (EPM 25°)
FG: 1.030

Vařeno infusně
65°C/45 min
70°C/45 min
zahřát na 76 °C a scezovat
mladinu provzdušnit

Přibližně tak nějak...

Vystíral jsem při 38°C. Teď se chystám použít kvasnice Safbrew T-58.

Dej Bůh štěstí.
Kulda


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Barley Wine
PříspěvekNapsal: stř 08. dub 2009 7:30:25 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: ned 25. led 2009 0:14:06
Příspěvky: 59
Jde nějak popsat chut ???

_________________
Obrázek

Facebook -> Domácí pivo - Homebrewing


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Barley Wine
PříspěvekNapsal: stř 08. dub 2009 7:46:24 
Offline

Registrován: pát 26. pro 2008 10:46:35
Příspěvky: 35
Bydliště: Děčín
Hodně plný, hustý pivo. Mě to chutná jako řezaný pivo s výrazným dlouhým hořkým ocáskem.


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Barley Wine
PříspěvekNapsal: pon 15. úno 2010 10:09:38 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: pon 15. úno 2010 9:48:13
Příspěvky: 102
Bydliště: Loděnice
Rozdělal jsem Barley Wine od Muntons, surogace 0,5 kg tmavého slad.výtažku+0,3kg maltózy+0,2kg dextrózy. Og počáteční=1058. KVasnice použity z právě doběhlé dávky Scottish Ale (pro BW dodávány stejné), bylo jich tedy docela dost, dobře jsem je provzdušnil, fermentace počala prakticky hned a ráno už to bublalo velmi intenzivně.
Pár dní to kvasilo v cca 16-18 C, nyní 14 dní od založení kvašení ustalo. Og je nyní 1020-1022 což mi připadá docela dost, dal jsem to do tepla (cca 22 C), ale co mne zaráží, že se počíná pročišťovat, coz by značilo že více již není co kvasit a nebo jsou kvasinky mrtvé. Večer jsem slil do koštovací sklenky a ráno to bylo čiré a kvasinky sedlé. Alkoholu tam moc není (dle výpočtu přes 5%) aby je zabil. Nejsem si jist, zdali použití jednou použitých kvasinek je neoslabí, že již ten konec kvašení nejsou schopny zvládat.
Chuťově tam cítím nějakou zbytkovou sladkost, na můj vkus docela i velkou, to by dále mělo ještě kvasit.
Máte někdo nějakou podobnou zkušenost s BW ? Je BW opravdu tak sladké ?
Pook


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 7 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Perka.cz - ruční výroba per na zakázku

Na provoz fóra přispěli: martin - www.mikropivovar-skrivanek.cz, Becherman, dapr, BUDDHA, El_, Bambus, DVL, mihal, pinkano - www.pivnirecenze.cz, Žižla, johnmirow, haffo, Bekr, Masakra, tadytomas, petr m, David Janda, Mgr.Ing. Tomáš Horák, Petr Najmon, Radek Šenfeld, Petr Železný, šemík, Dalibor Skala, Petr Broža, Tomáš Navrátil, Pook, Milan Vašák, BEL35, Nio2, miskin, Martin Hromádka, Grádyš, Jaroslav Dobias a Henry. Děkujeme.

Český překlad – phpBB.cz