VarimPivo.cz - Domácí vaření piva, Homebrewing

Fórum pro všechny přátele zlatavého moku a vaření piva.
Právě je pát 22. úno 2019 11:12:14
Přispět na provoz fóra můžete libovolnou částkou na účet: 1165212014/3030

nebo přes PayPal

https://www.pivovary-braumeister.cz Vasepivo.cz Vyrobtesipivo.cz Mr-sladek.cz SvojePivo.sk Pivonaklic.cz

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 145 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 11, 12, 13, 14, 15
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Kdy stočit?
PříspěvekNapsal: úte 25. pro 2018 8:16:07 
Offline

Registrován: čtv 06. pro 2018 16:58:09
Příspěvky: 16
kolikátky kvasnice nevím. Od sládka jen vím, že se jedná o spodní z Litovle. Dal jsem 130ml na 19l mladiny. Byly 4 dny v lednici.


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Kdy stočit?
PříspěvekNapsal: pon 28. led 2019 18:15:03 
Offline

Registrován: čtv 06. pro 2018 16:58:09
Příspěvky: 16
Tak mi to nedalo a uvařil jsem další várku. Už tři dny stojím na hodnotě 4,6%. Opět jsem použil spodní kvasnice z litovelského pivovaru. Obě várky mi hraničně vychází na zdánlivé prokvašení 65%. Absolutně nevím v čem dělám problém. Jodovou zkoušku jsem dělal, mladinu dostatečně provzdušnil, dbal na hygienu a kvasím při stabilní teplotě 7,6-8,5 stupnu.
Byl bych vděčný za každou radu. Při 4,6% se mi moc nelíbí přidávat dextozu... Co by jste mi poradili? Mám zkusit ještě přidat kvasnice (přijde mi ale že jsem jich dal akorát) nebo zvýšit teplotu? Případně vidíte někde chybu?

Vzhledem k tomu, že mi zde nejdou vkládat fotky, tak jsem celý průběh dal na tento odkaz na google disk

https://photos.app.goo.gl/gHAKs5Yp1MbpufGQ7


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Kdy stočit?
PříspěvekNapsal: pon 28. led 2019 18:35:39 
Offline

Registrován: čtv 29. led 2015 19:39:07
Příspěvky: 237
Bydliště: Rožnov pod Radhoštěm
za mě-kdybych to chtěl nechat prokvasit,asi bych zvedl teplotu na 10-11 st.,ale těch 4,6 je v poho na stáčení bez dextrozy,do budoucna si zjisti při jaké teplotě kvasí oni,já vaířím většinou spodní kvaš.pivka a v pivovaru co beru kvasn.kvasí na 9-11st. tak já taky na není problém.Kvasnice bych už nepřidával.

_________________
Rudá hyena IPA-dop
Vídeň 14-pije

Vsetín 14

Švecova desítka- VÍTĚZ Grand Prix Kostelec . 17
Ležák Megal- Bronz. žejdlík- Černok. žejd. 17
American Amber Ale -bronz-Černok. žejdl 18
Český prém.sv.lež.- bronz-Černok.žejd.18
Vánoční-bronz-Kostel.chmel.18


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Kdy stočit?
PříspěvekNapsal: pon 28. led 2019 18:45:00 
Offline

Registrován: čtv 06. pro 2018 16:58:09
Příspěvky: 16
Teplotu nezvednu na 10-11 protoze kvasim ve sklepe. Muz zvednout na 15 ve druhem sklepe :D v pivovaru kde jsem bral kvasi pri 7.
Myslis ze se to nasyti kdyz uz se to tri dny nehybe? V cem muzu delat chybu ze dosahuju tak male prokvasitelnosti? Dle vypoctu na toto mnozstvi varky melo byt dostatecnych cca 175ml kvasnic. Ja dal 200ml. Mel jsem je doma 48h v lednici, predtim nacepovane do sterilni sklenky...


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Kdy stočit?
PříspěvekNapsal: stř 20. úno 2019 4:40:51 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: ned 27. srp 2017 14:06:15
Příspěvky: 60
Rainier Wolfcastle píše:
...Při 4,6% se mi moc nelíbí přidávat dextozu...

https://photos.app.goo.gl/gHAKs5Yp1MbpufGQ7

Já bych měl dva dotazy: Proč tam chceš mermomocí přidávat dextrozu???
A druhý dotaz: To je moc pěkná tabulka, na té fotce, kdepak si k ní přišel, to by se mi také líbilo ;) podělíš se?


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 145 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 11, 12, 13, 14, 15

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 5 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Perka.cz - ruční výroba per na zakázku

Na provoz fóra přispěli: martin - www.mikropivovar-skrivanek.cz, Becherman, dapr, BUDDHA, El_, Bambus, DVL, mihal, pinkano - www.pivnirecenze.cz, Žižla, johnmirow, haffo, Bekr, Masakra, tadytomas, petr m, David Janda, Mgr.Ing. Tomáš Horák, Petr Najmon, Radek Šenfeld, Petr Železný, šemík, Dalibor Skala, Petr Broža, Tomáš Navrátil, Pook, Milan Vašák, BEL35, Nio2, miskin, Martin Hromádka, Grádyš, Jaroslav Dobias a Henry. Děkujeme.

Český překlad – phpBB.cz