VarimPivo.cz - Domácí vaření piva, Homebrewing

Fórum pro všechny přátele zlatavého moku a vaření piva.
Právě je úte 19. lis 2019 23:51:42
www.perka.cz - ruční výroba per na zakázku

Přispět na provoz můžete libovolnou částkou na: 1165212014/3030 nebo přes PayPal


https://www.pivovary-braumeister.cz Beer Production Technology Vasepivo.cz Vyrobtesipivo.cz Mr-sladek.cz Pivnitanky.cz SvojePivo.sk

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 2 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Rýchle kvasenie
PříspěvekNapsal: stř 23. říj 2019 16:29:24 
Offline

Registrován: pát 18. říj 2019 13:12:33
Příspěvky: 1
Ahojte, kúpil som si domáci set na pivo a začal som robiť svoje prvé Ale, konkrétne od Muntons Connoisseurs Nut Brown Ale. Kvasinky som založil nasypal 900g maltózy asi 200g dextrozy, dal som cca 20l vody. Kvasnice priložené som predkvasil, štvrtok doobeda som to z mixoval a teplotu som trošku netrafil, malo to asi 26C, večer to začalo búrlivo kvasiť teplota stúpla na 27 aj keď v izbe bolo cca 22-23. Ráno som to preložil do kotolne kde som myslel že bude chladnejšie, ale ani velmi nebolo, stále to nechcelo padnúť pod 25-26 stupňou, tak som to v nedelu zas preložil do garáže kde to postupne konečne padlo na 19 stupňou, Ešte večer tam občas prebehla bublinka, ale od pondelka dodnes ani ťuk. Čiže to kvasilo v podstate len 3dni, je možné aby to bolo už vykvasené, keďže to kvasilo pri takej vysokej teplote? Dnes som to meral priloženým hustomerom a bolo to zakalené ale celkom prijemne voňavé, na chutí to nejak necítiť prebytočný cukor. Ten hustomer ukazuje 2,5dielika/niečo +50 čo neviem čo je /alebo 1020. Čo s tým je normálne aby to vykvasilo za 3 dni? Nemal by som ešte prisypať dextrozu aby to ešte začalo kvasiť? Asi som to trocho poserkal s tou teplotou.


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Rýchle kvasenie
PříspěvekNapsal: pon 28. říj 2019 22:04:23 
Offline

Registrován: ned 29. lis 2015 0:08:07
Příspěvky: 43
Ahoj, ano - je možné, že to prokvasilo za 3 dny. Koncentráty často končí na hustotě okolo 1020. Pro příště - doporučuje se začít kvašení při nižší teplotě (18 stupnu) a během několika dní nechat vystoupat (21 stupnu). Zkus to teď dát zpátky do prostředí (teploty) kde to kvasilo, a změř hustotu za dva dny. Pokud se nezmění, je hotovo. Pak nalahvovat s dextrózou 6g na litr, a znovu nechat prokvasit v prostředí, kde budou kvasnice aktivní (22 stupnu).


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 2 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Perka.cz - ruční výroba per na zakázku

Na provoz fóra přispěli: martin - www.mikropivovar-skrivanek.cz, Becherman, dapr, BUDDHA, El_, Bambus, DVL, mihal, pinkano - www.pivnirecenze.cz, Žižla, johnmirow, haffo, Bekr, Masakra, tadytomas, petr m, David Janda, Mgr.Ing. Tomáš Horák, Petr Najmon, Radek Šenfeld, Petr Železný, šemík, Dalibor Skala, Petr Broža, Tomáš Navrátil, Pook, Milan Vašák, BEL35, Nio2, miskin, Martin Hromádka, Grádyš, Jaroslav Dobias a Henry. Děkujeme.

Český překlad – phpBB.cz