VarimPivo.cz - Domácí vaření piva, Homebrewing

Fórum pro všechny přátele zlatavého moku a vaření piva.
Právě je sob 19. říj 2019 1:52:40
www.perka.cz - ruční výroba per na zakázku

Přispět na provoz můžete libovolnou částkou na: 1165212014/3030 nebo přes PayPal


https://www.pivovary-braumeister.cz Vasepivo.cz Vyrobtesipivo.cz Mr-sladek.cz SvojePivo.sk Pivonaklic.cz

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 2 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Elektrická varňa 36l priamy ohrev - otázka
PříspěvekNapsal: čtv 26. zář 2019 15:15:48 
Offline

Registrován: úte 24. zář 2019 11:59:02
Příspěvky: 1
Dobrý deň / Ahojte

Chcel by som si postaviť elektrickú varňu na pivo. Mám 36l hrniec, hrubé dno. K tomu elektrickú špirálu 2,4 KW. Max. objem varenia piva 20l.
Mám ale obavu, ako sa bude správať slad pri priamom kontakte s elektrickou špirálov. Ak to nie je vhodné riešenie, použil by som to aspoň ako boiler. Prípadne by som nad špirálu vložil niečo ako scedzovacie sito. Ako riadiaca jednotka je Raspberrypi a software craftbeerpi. Ďakujem za Vaše názory. Je toto použiteľné riešenie?

https://1drv.ms/u/s!Ak2KMKjcH69UhoUcjR5yLQoRDq76Dw?e=4nFCKr


Naposledy upravil 1michal1 dne pát 27. zář 2019 12:44:53, celkově upraveno 4

Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Elektrická varňa 36l priamy ohrev - otázka
PříspěvekNapsal: pát 27. zář 2019 7:03:55 
Offline

Registrován: pon 18. bře 2019 10:06:25
Příspěvky: 13
Podla mna ked ponornu spiralu prikuris naplno, tak sa ti na nu slad pripali. Dat okolo nej scedzovacie sito zase zvysi naroky na cirkulaciu kvapaliny, co moze byt problem, ak ti slad upcha tvory na site. Taktiez ti to sposobi denaturaciu enzymov, nakolko sa ti enzymy dostanu aj do sita, kde sa jednoducho prehreju. Urcite ti to scukri, ale moze to trvat dlhsie, alebo mozes mat problem pri pouzivani nesladovych primesi.

Vychadzam z toho, ze chces robit infuziu, kde je vhodne zahrievat rmut nie rychlejsie ako 1 stupen za minutu. Teda by som to skusil poriesit tak, ze kym tam slad nieje a potrebujes ohriat vodu na vyssiu teplotu (pri jednostupnovej infuzii napriklad), tak by som tu spiralu pustil naplno. Ked je tam ale slad, limitoval by som vykon spiraly konstantou (moze byt problem pri PID regulacii - bude treba doladit jednotlive konstanty pri vypocte). To by mohlo stacit. Samozrejme treba kvalitne miesat, aby slad nemal cas sa na spiralu prichytit.

Spominas hrube dno - nerozmyslal si o niecom ako platnicke (pripadne platnickach) zo sklokeramickej dosky? Ja momentalne varim na plyne, ale kupil som celu sklokeramicku varnu dosku za 20 eur z bazosa (bola rozbita) a vsetky 4 platnicky su v nej funkcne. Dokopy maju 6,8kW, s cim sa uz da pracovat :) len idea, ak by ti ponorna spirala robila problemy...


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 2 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron
Perka.cz - ruční výroba per na zakázku

Na provoz fóra přispěli: martin - www.mikropivovar-skrivanek.cz, Becherman, dapr, BUDDHA, El_, Bambus, DVL, mihal, pinkano - www.pivnirecenze.cz, Žižla, johnmirow, haffo, Bekr, Masakra, tadytomas, petr m, David Janda, Mgr.Ing. Tomáš Horák, Petr Najmon, Radek Šenfeld, Petr Železný, šemík, Dalibor Skala, Petr Broža, Tomáš Navrátil, Pook, Milan Vašák, BEL35, Nio2, miskin, Martin Hromádka, Grádyš, Jaroslav Dobias a Henry. Děkujeme.

Český překlad – phpBB.cz