VarimPivo.cz - Domácí vaření piva, Homebrewing

Fórum pro všechny přátele zlatavého moku a vaření piva.
Právě je čtv 20. čer 2019 20:04:35
Přispět na provoz fóra můžete libovolnou částkou na účet: 1165212014/3030

nebo přes PayPal

https://www.pivovary-braumeister.cz Vasepivo.cz Vyrobtesipivo.cz Mr-sladek.cz SvojePivo.sk Pivonaklic.cz

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 15 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Kvašení
PříspěvekNapsal: pát 28. pro 2018 9:47:32 
Offline

Registrován: pát 28. pro 2018 9:43:51
Příspěvky: 10
Zdravím prosím o pomoc,,při kvašení se mi nechce dělat hustá pěna ,nevíte co dělám špatně,diky


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Kvašení
PříspěvekNapsal: pát 28. pro 2018 12:39:58 
Offline

Registrován: čtv 29. led 2015 19:39:07
Příspěvky: 249
Bydliště: Rožnov pod Radhoštěm
nevíme při jakém a při jaké teplotě to máš,ono není nutné mít Tatry,taky mám obšas jen malou pěnu,ale to většinou,že dám málo kvasnic,víc to specifikuj

_________________
Všecova desétka -pije
Víde 13 leží



Švecova desítka- VÍTĚZ Grand Prix Kostelec . 17
Ležák Megal- Bronz. žejdlík- Černok. žejd. 17
American Amber Ale -bronz-Černok. žejdl 18
Český prém.sv.lež.- bronz-Černok.žejd.18
Vánoční-bronz-Kostel.chmel.18


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Kvašení
PříspěvekNapsal: pát 28. pro 2018 18:15:13 
Offline

Registrován: pát 28. pro 2018 9:43:51
Příspěvky: 10
No proste při 23stupnich rozjedu kvasinky v mladine a nechám to půl hodkY v klidu,,pak to naliju do celého objemu a dam to pod schody v domě.(mám tam neustále 10 stupňů bez výkyvů.)kvasim spodně.kdyz to začlo kvasit tak tam bylo celkem dost pěny ale ta upadla a ted je jen na povrchu takova kvasinkova deka s trochou bublinama a pod tím půl centimetru bílé pěny.vydim to z boku protože to mám v demizonu.kvaseni ale normálně probíhá.uz se mi to stalo po 4te.i u svrchního kvašení.


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Kvašení
PříspěvekNapsal: ned 30. pro 2018 14:18:39 
Offline

Registrován: čtv 29. led 2015 19:39:07
Příspěvky: 249
Bydliště: Rožnov pod Radhoštěm
vše ok,pěna byla jelikož to máš v demižonu tak nejde asi sbírat deku když ztmavne,pak by jsi měl tu světlou nahoř e,druhá není nikdy taková jak prní,třeba kopcovitá,příště přidej kvasnic

_________________
Všecova desétka -pije
Víde 13 leží



Švecova desítka- VÍTĚZ Grand Prix Kostelec . 17
Ležák Megal- Bronz. žejdlík- Černok. žejd. 17
American Amber Ale -bronz-Černok. žejdl 18
Český prém.sv.lež.- bronz-Černok.žejd.18
Vánoční-bronz-Kostel.chmel.18


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Kvašení
PříspěvekNapsal: ned 13. led 2019 15:02:55 
Offline

Registrován: pát 28. pro 2018 9:43:51
Příspěvky: 10
Diky za odpovědi,nejhorší na tom je ze to pivo pak už nepeni vůbec.je to jak když zkozati pivo.


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Kvašení
PříspěvekNapsal: ned 13. led 2019 19:13:29 
Offline

Registrován: čtv 29. led 2015 19:39:07
Příspěvky: 249
Bydliště: Rožnov pod Radhoštěm
tak a máš dokvašeno,měřit měřit,měřit -když 2 dny hodnota je stejná máš vykvašeno a stáčet

_________________
Všecova desétka -pije
Víde 13 leží



Švecova desítka- VÍTĚZ Grand Prix Kostelec . 17
Ležák Megal- Bronz. žejdlík- Černok. žejd. 17
American Amber Ale -bronz-Černok. žejdl 18
Český prém.sv.lež.- bronz-Černok.žejd.18
Vánoční-bronz-Kostel.chmel.18


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Kvašení
PříspěvekNapsal: ned 13. led 2019 20:29:04 
Offline

Registrován: pát 28. pro 2018 9:43:51
Příspěvky: 10
No to jo ale kde vemu tu pěnu ?


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Kvašení
PříspěvekNapsal: pon 14. led 2019 21:47:08 
Offline

Registrován: pát 10. říj 2014 23:09:58
Příspěvky: 311
Promiň Kamza, ale přijde mi, že si děláš legraci, nebo nevím, kde je chyba, ale téma kvašení, stáčení a nasycení piva je zde probráno od A do Z, stačí si fórum pročíst. A hned zjistíš např. že 1) kvasinky se rehydratují ve vodě (nikoliv "rozjíždějí" v mladině) 2) při kvašení nemusí být nutně deka jako Himaláje 3) při stáčení do lahví je potřeba nechat nebo dodat kvasinkám nějaký zkvasitelný cukr (obvykle 6g/l), který přemění na CO2 a tím se pivo nasytí, tedy má šanci mít pěnu a bublinky :) a tak...


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Kvašení
PříspěvekNapsal: úte 15. led 2019 20:20:02 
Offline

Registrován: pát 28. pro 2018 9:43:51
Příspěvky: 10
Omlouvám se ze to tak vypadá.tak se zeptám jinak,za jakých podmínek teda vzniká ta pěna.peni mladý pivo po dokvaseni když se nalije do sklenice třeba?nebo pivo peni až po ležení až se něčím dosyti?..chtěl bych prosim popis pro debila,protože to ještě nevim a nikde jsem to popsany nečetl.jsem jen nejistej z toho ze všude na obrazkach s kvašením má kazdej kopce pěny jak kozi rohy a ja jen 5 Cm pěnove pokrývky...


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Kvašení
PříspěvekNapsal: úte 15. led 2019 22:42:44 
Offline

Registrován: pát 10. říj 2014 23:09:58
Příspěvky: 311
Tak rozdíl je DEKA = pěna, která vzniká při kvašení, nejdříve bílá, potom tmavne. Někdo ji sbírá, někdo ne. Viděl jsem i hodně vysokou deku, ale myslím, že většina z nás ji má okolo těch 5 cm. O ničem to nevypovídá, nikde není psáno, že čím vyšší deka, tím lepší pivo.
Co se týče PĚNY u hotového piva - úplně prokvašené pivo nemá v sobě CO2, nemůže tedy pěnit. Je potřeba pivo nasytit CO2 - nejjednodušší je do lahví při stočení dát cukr (6g/l), který kvasinky přemění na CO2 a v uzavřených lahvích se tak pivo nasytí. Po dozrání tedy má šanci pěnit.
V praxi tedy stočíš úplně prokvašené pivo třeba do půllitrových lahví, do každé přihodíš 3g kostku cukru nebo třeba fermentační drops, zavřeš, necháš týden při zákvasné teplotě, pak lahve přesuneš do lednice a necháš zrát nejlépe při hodně nízké teplotě např. 2°C. Po měsíci je pivo zralé a pění, pokud se někde něco nepokazilo (nejčastější příčina neúspěchu v domácích podmínkách je kontaminace- pivo zkysne, zesmrádne ap., proto je nutné dodržovat 100% sterilitu všeho co přijde s pivem do styku)


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 15 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Perka.cz - ruční výroba per na zakázku

Na provoz fóra přispěli: martin - www.mikropivovar-skrivanek.cz, Becherman, dapr, BUDDHA, El_, Bambus, DVL, mihal, pinkano - www.pivnirecenze.cz, Žižla, johnmirow, haffo, Bekr, Masakra, tadytomas, petr m, David Janda, Mgr.Ing. Tomáš Horák, Petr Najmon, Radek Šenfeld, Petr Železný, šemík, Dalibor Skala, Petr Broža, Tomáš Navrátil, Pook, Milan Vašák, BEL35, Nio2, miskin, Martin Hromádka, Grádyš, Jaroslav Dobias a Henry. Děkujeme.

Český překlad – phpBB.cz