VarimPivo.cz - Domácí vaření piva, Homebrewing

Fórum pro všechny přátele zlatavého moku a vaření piva.
Právě je čtv 20. čer 2019 21:12:23
Přispět na provoz fóra můžete libovolnou částkou na účet: 1165212014/3030

nebo přes PayPal

https://www.pivovary-braumeister.cz Vasepivo.cz Vyrobtesipivo.cz Mr-sladek.cz SvojePivo.sk Pivonaklic.cz

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 2 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Sekundární kvašení usazeniny na dně
PříspěvekNapsal: pon 12. lis 2018 10:43:14 
Offline

Registrován: pon 12. lis 2018 10:29:39
Příspěvky: 2
Zdravím všechny, připravuju zrovna svou první várku a už jsem se dostal ke stáčení. Z hustoty 1055 jsem se dostal na 1015 (BB Czech Pilsner - svrchní kvašení), která se držela dva dny, a tak jsem neváhal a stočil to. Vše do skleněných pivních lahví. Přidal jsem 3g dextrózy na 0.5l a překlopil dnem vzhůru na promíchání, jak psal návod. Uskladnil jsem při stejné teplotě jako probíhalo primární kvašení (skladuju normálně svisle dnem dolu jen pro pořádek).

1) Můžu nějak poznat na skleněných lahvích, že sekundární kvašení probíhá?

2) Po 3 dnech ležení jsem si všiml, že se mi na dně lahví usazuje pravděpodobně dextróza (je to bílý povlak). Je to takhle v pořádku nebo bych měl obsah lahví lehce promíchat/překlopit, ať se dextróza lépe rozptýlí?

Díky moc všem za rady.


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Sekundární kvašení usazeniny na dně
PříspěvekNapsal: úte 13. lis 2018 9:04:15 
Offline

Registrován: úte 23. úno 2016 13:23:03
Příspěvky: 31
Sekundární kvašení určitě probíhá, a to podle toho bílého povlaku. Není to však dextróza jak se domníváš, ale sedá si zbytek kvasnic. Nasycení budeš muset zkoušet postupným otevíráním lahví a popíjením. Je dobrý si k těm skleněným lahvím vždy naplnit alespoň jednu petku, kdy nasycení můžeš kontrolovat pohmatem.


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 2 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron
Perka.cz - ruční výroba per na zakázku

Na provoz fóra přispěli: martin - www.mikropivovar-skrivanek.cz, Becherman, dapr, BUDDHA, El_, Bambus, DVL, mihal, pinkano - www.pivnirecenze.cz, Žižla, johnmirow, haffo, Bekr, Masakra, tadytomas, petr m, David Janda, Mgr.Ing. Tomáš Horák, Petr Najmon, Radek Šenfeld, Petr Železný, šemík, Dalibor Skala, Petr Broža, Tomáš Navrátil, Pook, Milan Vašák, BEL35, Nio2, miskin, Martin Hromádka, Grádyš, Jaroslav Dobias a Henry. Děkujeme.

Český překlad – phpBB.cz