VarimPivo.cz - Domácí vaření piva, Homebrewing

Fórum pro všechny přátele zlatavého moku a vaření piva.
Právě je úte 13. lis 2018 19:15:55
Přispět na provoz fóra můžete libovolnou částkou na účet: 1165212014/3030

nebo přes PayPal

Vasepivo.cz Vyrobtesipivo.cz Mr-sladek.cz SvojePivo.sk Pivonaklic.cz

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 10 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Potreby pro vyrobu
PříspěvekNapsal: stř 27. čer 2018 18:17:06 
Offline

Registrován: stř 27. čer 2018 18:14:09
Příspěvky: 5
Zdravim chtel bych zacit varit pivo chci to vzit od zacatku a ziskavat zkusenosti. Chci vedet co je potreba na uplny zacatek z koncetratu apokracovat jsou postacujici ty sady co se prodavaji na netu nebo neco prikoupit


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Potreby pro vyrobu
PříspěvekNapsal: čtv 28. čer 2018 8:10:27 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: pon 08. led 2018 12:05:31
Příspěvky: 21
V případě ,,vaření'' z koncentrátu, což je pro začátek fajn, je dobré dodržet několik zásad. Koupit celou sadu s fermentační nádobou je ideální. Je dobré vybrat sadu s lepším zavíračem lahví, ne ten natloukací, ale pákový.

Jinak ve stručnosti:

Přikoupit kvalitní kvasnice, například Safale, Danstar ... podle typu piva. Dodávané s kitem nebývají nejlepší a jsou často špatně skladované

Pečlivě dezinfikovat vše, co přijde do styku s pivem

Hlídat nízkou teplotu fermentace, ideálně 18 °C a raději ještě méně, co kvasnice dovolí

Měřit hustotu, nespoléhat se na bublání kvasné zátky

Stáčet do skla a vydržet aspoň měsíc, ideálně dva (nejtěžší bod ze všech). :-)

A vyhledat si maximum informací, jen tady je jich spousta.

_________________
Čím déle vařím, tím víc se učím a vidím, jak nic nevím

Poslední várky
Imperial Stout
Dubbel
APA (Magnum, Citra)


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Potreby pro vyrobu
PříspěvekNapsal: čtv 28. čer 2018 19:16:12 
Offline

Registrován: stř 27. čer 2018 18:14:09
Příspěvky: 5
mužete mi doporučit nějaou sadu?
http://mr-sladek.cz/uvod/domaci-mikropivovary/6
https://www.pivoteka.cz/domaci-mikropivovary


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Potreby pro vyrobu
PříspěvekNapsal: pát 29. čer 2018 1:31:27 
Offline

Registrován: pon 16. dub 2012 20:09:21
Příspěvky: 50
Bydliště: Pardubice
Kedlo píše:


Být tebou tak se vykašlu na sadu a koupím si toto:

kýbl s potr. atestem, který nebudeš půjčovat manželce

pak

http://www.vasepivo.cz/zbozi/prislusens ... -Z256.html

http://www.vasepivo.cz/zbozi/prislusens ... -Z104.html

http://www.vasepivo.cz/zbozi/prislusens ... -Z106.html

nějaký hustoměr (moc bych to nehrotil, důležité je vědět tendenci,když se to po několik dnů nehejbe tak je odkvašeno)
http://www.vasepivo.cz/zbozi/prislusens ... stoty-O64/

lahvoval bych do patentních lahví (Bernard)

Desinfekce nejlíp toto:

http://www.fichema.cz/53-perkarbont-sodn

rovnou si tam kup i dextrozu (na sekundární fermentaci)

http://www.fichema.cz/hroznov-cukr-gluk ... &results=6

a pak už nějaký koncentrát (na začátel svrchně kvašený) a k němu třeba tyhle kvasinky:

http://www.vasepivo.cz/zbozi/kvasnice/- ... -Z443.html

Ale stejně zjistíš že to není ono a zkuzíš třeba alespoň vaření ze sladového výtažku.

Tomáš


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Potreby pro vyrobu
PříspěvekNapsal: čtv 05. črc 2018 20:25:54 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: čtv 29. bře 2012 17:48:44
Příspěvky: 42
Bydliště: Humenne
Na dezinfekciu neminaj peniaze - neni nic, co by var alebo horuca voda nevydenzifikovala. Ja na flase pouzivam mycku - dve hodky na 70c a ostatne prelejem kanvicou ked treba - len to co neprechadza varom, a dextrozu tiez nepouzivaj ak budes mat cukromer, radsej nechaj zvyskovy cukor, inac s ostatnym suhlas.


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Potreby pro vyrobu
PříspěvekNapsal: čtv 05. črc 2018 22:39:16 
Offline

Registrován: pon 16. dub 2012 20:09:21
Příspěvky: 50
Bydliště: Pardubice
yarex píše:
Na dezinfekciu neminaj peniaze - neni nic, co by var alebo horuca voda nevydenzifikovala. Ja na flase pouzivam mycku - dve hodky na 70c a ostatne prelejem kanvicou ked treba - len to co neprechadza varom, a dextrozu tiez nepouzivaj ak budes mat cukromer, radsej nechaj zvyskovy cukor, inac s ostatnym suhlas.


Tech par korun nestoji za zkazene pivo. A stacet se zbytkovym cukrem? Kdyz zacinpa?


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Potreby pro vyrobu
PříspěvekNapsal: pát 06. črc 2018 13:58:27 
Offline

Registrován: pon 21. bře 2016 13:51:30
Příspěvky: 164
s yarex nemozem suhlasit

urcite si kup nejaky sanitacny prostriedok ktory netreba oplachovat (idealne StarSan alebo nieco na baze kyseliny peroxioctovej - Persteril alebo Mikasept KP). a k tomu nejaku flasticku s rozpracovacom (toto je overene https://www.ikea.com/cz/cs/catalog/products/40371254/)

budes to pouzivat na sanitaciu povrchov, nastrojov (naberaciek, sifonu, lyziciek, ruk atd). je vhodne takymto sanitacnym prostriedkom vyplachnut aj flasky teste pred flaskovanim a taktiez korunky.

a stacat so zvyskovym cukrom taktiez neodporucam. ja som mal co robit aby som trafil nasytenie pri syteni s dextrozou. ak nebudes varit stale to iste pivo tak stacanie so zvyskovym cukrom je totalna loteria, je takmer iste ze nebudes mat optimalne nasytene ziadnu varku. taktiez kde chces pouzit dryhop tak stacanie so zvyskovym extraktom neprichadza do uvahy.


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Potreby pro vyrobu
PříspěvekNapsal: ned 08. črc 2018 18:21:01 
Offline

Registrován: čtv 29. led 2015 19:39:07
Příspěvky: 211
Bydliště: Rožnov pod Radhoštěm
s posledním řádkem v předešlém příspěvku v žádném případě nesouhlasím :o :o :?:

_________________
IPA-14-pije
Altbier-leží a pije

Vsetíňák-leží
Bock light 13-leží




MIKROP. SKALKA

Švecova desítka- VÍTĚZ Grand Prix Kostelec u Holeš. 2017
Ležák Megal- Bronz. žejdlík- Černokostel. žejdlík 2017
American Amber Ale -bronz-Černokostelecký žejdlík 2018


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Potreby pro vyrobu
PříspěvekNapsal: úte 10. črc 2018 12:02:51 
Offline

Registrován: pon 21. bře 2016 13:51:30
Příspěvky: 164
narab píše:
s posledním řádkem v předešlém příspěvku v žádném případě nesouhlasím :o :o :?:

priznam sa ze nikdy som so zvyskovym extraktom nestacal, ale intuitivne mi pride ze sa dryhop neda spravit v takomto pripade, kedze dryhop sa dava az do uplne vykvaseneho piva a nechava sa tam niekolko dni. samozrejme bavime sa o tom ze sa staca so zvyskovym extraktom rovno do flasiek, pri stacani do kegov / kyviet je situacia uplne ina.


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Potreby pro vyrobu
PříspěvekNapsal: čtv 12. črc 2018 21:30:20 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: čtv 29. bře 2012 17:48:44
Příspěvky: 42
Bydliště: Humenne
tomasn píše:
yarex píše:
Na dezinfekciu neminaj peniaze - neni nic, co by var alebo horuca voda nevydenzifikovala. Ja na flase pouzivam mycku - dve hodky na 70c a ostatne prelejem kanvicou ked treba - len to co neprechadza varom, a dextrozu tiez nepouzivaj ak budes mat cukromer, radsej nechaj zvyskovy cukor, inac s ostatnym suhlas.


Tech par korun nestoji za zkazene pivo. A stacet se zbytkovym cukrem? Kdyz zacinpa?


Este sa mi nestalo aby sa skazilo. Len som napisal ako to robim ja. Uz pri zavarani je bezpecna teplota jedna hodina na 80c. 3 hodiny na 70c v mycke spolahlivo zabije vsetko vo flasiach aj ich pekne vycisti.

Takze jedine naco si davat pozor je dezinfikacia vsetkeho co pride do styku s chladnym pivom - u mna lyzicka a pipeta. Tie prelievam vriacou vodou.

Co sa tyka toho kedy flaskovat, pohladaj na fore kedy flaskovat so zvyskovym extraktom.


P.s. varim len spodne kvasene leziaky, takze uz aj chlad brani rozmnozovaniu bakterii. U vrchne kvasdnych verim ze to moze byt chulostivejsie.


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 10 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Perka.cz - ruční výroba per na zakázku

Na provoz fóra přispěli: martin - www.mikropivovar-skrivanek.cz, Becherman, dapr, BUDDHA, El_, Bambus, DVL, mihal, pinkano - www.pivnirecenze.cz, Žižla, johnmirow, haffo, Bekr, Masakra, tadytomas, petr m, David Janda, Mgr.Ing. Tomáš Horák, Petr Najmon, Radek Šenfeld, Petr Železný, šemík, Dalibor Skala, Petr Broža, Tomáš Navrátil, Pook, Milan Vašák, BEL35, Nio2, miskin, Martin Hromádka, Grádyš, Jaroslav Dobias a Henry. Děkujeme.

Český překlad – phpBB.cz