VarimPivo.cz - Domácí vaření piva, Homebrewing

Fórum pro všechny přátele zlatavého moku a vaření piva.
Právě je čtv 15. lis 2018 18:41:29
Přispět na provoz fóra můžete libovolnou částkou na účet: 1165212014/3030

nebo přes PayPal

Vasepivo.cz Vyrobtesipivo.cz Mr-sladek.cz SvojePivo.sk Pivonaklic.cz

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 14 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Coopers IPA - spatna chut - co jsem udelal spatne?
PříspěvekNapsal: stř 27. čer 2018 14:22:47 
Offline

Registrován: pát 29. pro 2017 13:44:43
Příspěvky: 17
vcelkamaja píše:
Myslite, ze kvaseni jeste spusti?
Klesne hustota pod 1018 I bez "bublani" kvasne zatky a mam jeste par dni pocket?


No možná je chyba v nedoléhajícím víku. Protože hustota 1018 je dle mých zkušeností dost vysoká, já běžně končím kolem 1010 nebo i méně. Pokud se ale hodnota hustoty nehne po dva dny, a není moc zima (třeba když je kvasná nádoba se svrchními kvasinkami v prostředí s teplotou 12C), tak je kvašení u konce.


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Coopers IPA - spatna chut - co jsem udelal spatne?
PříspěvekNapsal: pát 31. srp 2018 17:42:24 
Offline

Registrován: pát 31. srp 2018 17:40:00
Příspěvky: 1
Ahoj. Chtel bych vynechat slazeni maltozou, nebo cukrem. Mate nekdo tip, jak vypocitat, kolik vody mam ke koncentratu pridat? Nebo jaka ma byt startovaci hustota? Diky.


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Coopers IPA - spatna chut - co jsem udelal spatne?
PříspěvekNapsal: stř 05. zář 2018 6:01:02 
Offline

Registrován: ned 29. lis 2015 0:08:07
Příspěvky: 39
Ahoj, startovací hustotu si nastav podle sebe - třeba na 12°. Problém bude s tím, že je tam hořkosti na 20l piva. Když z toho uděláš jen 10l bude to ultra hořký..


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Coopers IPA - spatna chut - co jsem udelal spatne?
PříspěvekNapsal: pát 28. zář 2018 20:19:29 
Offline

Registrován: úte 05. čer 2018 13:49:47
Příspěvky: 5
Tak se mi jakz takz podarilo odladit proces a mam IPA dobre chuti :)
Mel bych jeste dva dotazy:

1. Chlazeni - je nutne po sekundarni fermentaci umistit lahve do lednice? Proc se ptam - mam uvareno a vychlazeno pivo, ktere spokojene popijim :D a az ho dopiju (davka 23 l) zacnu michat dalsi davku a bude trvat aspon 4 tydny nez bude pitelna. Da se tedy nejak minimalizovat tento prostoj nebo treba namichat dve ruzna piva s tim, za na ne nemam misto v lednici a nechat cast lahvi po sekundarni fermentaci v pokojove teplote a teprve treba po nekolika tydnech (az bude prostor v lednici) je dat chladit?

2. Michani chmelu pro chmeleni za studena - zkousel jsem Citra a je to fajn. Jsou nejake jine doporucene kombinace chmelu pro IPA? Je mi jasne, ze je to hodne o osobnich preferencich, ale predpokladam, ze jsou nektere chmely, ktere se obecne k IPA hodi. Nejaka doporuceni?


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 14 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Perka.cz - ruční výroba per na zakázku

Na provoz fóra přispěli: martin - www.mikropivovar-skrivanek.cz, Becherman, dapr, BUDDHA, El_, Bambus, DVL, mihal, pinkano - www.pivnirecenze.cz, Žižla, johnmirow, haffo, Bekr, Masakra, tadytomas, petr m, David Janda, Mgr.Ing. Tomáš Horák, Petr Najmon, Radek Šenfeld, Petr Železný, šemík, Dalibor Skala, Petr Broža, Tomáš Navrátil, Pook, Milan Vašák, BEL35, Nio2, miskin, Martin Hromádka, Grádyš, Jaroslav Dobias a Henry. Děkujeme.

Český překlad – phpBB.cz