VarimPivo.cz - Domácí vaření piva, Homebrewing

Fórum pro všechny přátele zlatavého moku a vaření piva.
Právě je ned 27. kvě 2018 8:42:31
Přispět na provoz fóra můžete libovolnou částkou na účet: 1165212014/3030

nebo přes PayPal

Vasepivo.cz Vyrobtesipivo.cz Mr-sladek.cz SvojePivo.sk Pivonaklic.cz

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 11 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Hustoměr
PříspěvekNapsal: úte 08. kvě 2018 8:03:31 
Offline

Registrován: úte 08. kvě 2018 7:10:06
Příspěvky: 7
Zdravím. Uvařil jsem první várku, pivko spokojeně kvasí, ale nevím jak použít tento hustoměr. V obchodě mi řekli, že kolik na stupnici, toliko stupňové pivo, jenže nevím ja změřit zbytkový cukr. A kolik cukru. V kladině jsem při 20stupních měřil 14,5 na stupnici. Dík za info Robert


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Hustoměr
PříspěvekNapsal: úte 08. kvě 2018 8:12:24 
Offline

Registrován: úte 08. kvě 2018 7:10:06
Příspěvky: 7
Jo a stupnice je číselně označena pouze 0-30.


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Hustoměr
PříspěvekNapsal: úte 08. kvě 2018 13:15:31 
Offline

Registrován: čtv 29. led 2015 19:39:07
Příspěvky: 208
Bydliště: Rožnov pod Radhoštěm
takže jsi uvařil 14,5 a nyní musíš sledovat prokvašení,nevím jak budeš provádět sekund.kvašení zda v lahvich a pet s přidáním dextrozy anebo v sudě s nuceným sycením. v první variantě to nech prokvasit co nejmín a pak přidej 6gr/1ltdextrozy,anebo stočit se zbytkovým cukrem a ja bych to stočil při 4,8 do lahvi a pet,ponechal 5 až 7 dní v teplotě kvašení ať se nasytí a pak s tím na ležení do teploty 0 až 2 :(

_________________
Ležák Sklářský střep 11-na čepu
Ležák Májová 12-na čepu
Ležák Rybářská 13-na čepu
IPA-14-na spilce




MIKROP. SKALKA

Švecova desítka- VÍTĚZ Grand Prix Kostelec u Holeš. 2017
Ležák Megal- Bronz. žejdlík- Černokostel. žejdlík 2017


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Hustoměr
PříspěvekNapsal: úte 08. kvě 2018 21:28:11 
Offline

Registrován: úte 08. kvě 2018 7:10:06
Příspěvky: 7
dik za odopoved,ale je to moje prvni varka v zivote takze nemam zkusenosti takrka s nicim.
dopatral jsem se jak merit s tim hustomerem(zkusil sem to s cukrem a vodou20stupnu) a asi to tak funguje.
ted mam ale dalsi problem a to, ze se mi po 40ti hodinach kvaseni jakoby propadla ta deka. pouzil jsem w34/70 a po 24hodinach tam byl kopec tak deset cm a ted to splasklo a nic se nedeje. nevim jesi tu deku sebrat ale abyh to nejak nepotento.
cetl jsem ze deka se ma sbirat az po trech dnech.


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Hustoměr
PříspěvekNapsal: stř 09. kvě 2018 7:55:32 
Offline

Registrován: čtv 29. led 2015 19:39:07
Příspěvky: 208
Bydliště: Rožnov pod Radhoštěm
co se týká deky tak tu já stahuji né podle dnů kvašení,ale podle barvy /až to má takový tmavě hnědý nádech/nic se nestane když ji sebereš,ale drž se radši barvy než dnů,každé kvasnice pracují jinak intenzivně.Dej bůh štěstí

_________________
Ležák Sklářský střep 11-na čepu
Ležák Májová 12-na čepu
Ležák Rybářská 13-na čepu
IPA-14-na spilce




MIKROP. SKALKA

Švecova desítka- VÍTĚZ Grand Prix Kostelec u Holeš. 2017
Ležák Megal- Bronz. žejdlík- Černokostel. žejdlík 2017


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Hustoměr
PříspěvekNapsal: stř 09. kvě 2018 19:47:06 
Offline

Registrován: úte 08. kvě 2018 7:10:06
Příspěvky: 7
no dneska je to 100a1 oproti vcerejsku. kolac zaplnil celou plochu spilky a na povrchu zbarvenej prevazne do hneda. kdyz to seberu tak bych mel zmerit prokvaseni nebo az po tech peti sesti dnech? diky rob


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Hustoměr
PříspěvekNapsal: stř 09. kvě 2018 19:58:37 
Offline

Registrován: úte 08. kvě 2018 7:10:06
Příspěvky: 7
jo jeste jedna vec, kdyz budu stacet do petek, tak co s usazenyma kvasinkama? mam to v kadi s vypustnym kohoutem dole. je tam i odkalovac, ale nejsem si jistej jesi je to nevezme sebou. pouzit sitko? nebo je dopredu odsat? uchovavat je urcite nehodlam a myslim ze v tom pivo by to nebylo hezky. nevim co s tim


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Hustoměr
PříspěvekNapsal: čtv 10. kvě 2018 4:01:38 
Offline

Registrován: úte 08. kvě 2018 7:10:06
Příspěvky: 7
tak se asi stala nekde chyba nejspis. deka je dole ale de cejtit most. i sem to kostl a je to malinko burcak. divoke kvasinky? mam to nechat nebo vylejt?


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Hustoměr
PříspěvekNapsal: pát 11. kvě 2018 7:29:18 
Offline

Registrován: stř 25. kvě 2016 16:32:20
Příspěvky: 162
co znamena je citit most a je to malinko burcak? jak ti to dlouho kvasi?


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Hustoměr
PříspěvekNapsal: pát 11. kvě 2018 14:48:52 
Offline

Registrován: úte 08. kvě 2018 7:10:06
Příspěvky: 7
daval jsem to kvasit v nedelu opulnoci.ve ctvrtek rano sem sebral deku a melo to malinko nadech jako kdyz kvasi ovoce.v prubehu dne to dost zintenzivnelo a kdyz sem to ochutnal tak to nebylo nepitelny ale z pivem nic moc spolecnyho spis do sladka.po mereni na stupnici 8.rikam,je to moje prvni varka.a dnes to zase jakoby opadlo,meril sem 6 a ochutnal sem a lepsi uz pivovejsi.ale ten ovocitej nadech a trpkost tam furt je ale malinko.nevim jesi to tak ma bejt,jesi to tak delaj ty kvasnice.uvidim necham to asi do zejtrka do vecera, stocim to a uvidime.


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 11 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Perka.cz - ruční výroba per na zakázku

Na provoz fóra přispěli: martin - www.mikropivovar-skrivanek.cz, Becherman, dapr, BUDDHA, El_, Bambus, DVL, mihal, pinkano - www.pivnirecenze.cz, Žižla, johnmirow, haffo, Bekr, Masakra, tadytomas, petr m, David Janda, Mgr.Ing. Tomáš Horák, Petr Najmon, Radek Šenfeld, Petr Železný, šemík, Dalibor Skala, Petr Broža, Tomáš Navrátil, Pook, Milan Vašák, BEL35, Nio2, miskin, Martin Hromádka, Grádyš, Jaroslav Dobias a Henry. Děkujeme.

Český překlad – phpBB.cz