VarimPivo.cz - Domácí vaření piva, Homebrewing

Fórum pro všechny přátele zlatavého moku a vaření piva.
Právě je stř 14. lis 2018 2:16:23
Přispět na provoz fóra můžete libovolnou částkou na účet: 1165212014/3030

nebo přes PayPal

Vasepivo.cz Vyrobtesipivo.cz Mr-sladek.cz SvojePivo.sk Pivonaklic.cz

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 13 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Rmutovani a vyslad objemy
PříspěvekNapsal: pát 25. kvě 2018 19:37:53 
Offline

Registrován: pon 21. bře 2016 13:51:30
Příspěvky: 164
ja osobne pouzivam webovu aplikaciu "brewersfriend" na vytvaranie receptov, po zadani istych parametrov ( velkost odparu, atd) to vie pekne zratat potrebne objemy vody.

Napr. pre vzorovy recept kde chcem ziskat 25l mladiny (vo fermentacke) mi to vyratalo nasl. objemy (v recepte som pouzil 5kg sladu):

Total mash water needed 37
Strike water volume at mash thickness of 3.5 L/kg 17.5
Remaining sparge water volume 19.5
Grain absorption losses -5
Mash Lauter Tun dead space -1
Amount going into kettle 31
Boil off losses -4
Kettle dead space -2
Amount going into fermentor 25


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Rmutovani a vyslad objemy
PříspěvekNapsal: ned 04. lis 2018 23:06:12 
Offline

Registrován: stř 31. srp 2016 10:53:01
Příspěvky: 82
Borci, teď mám obavy, že jsem celou dobu špatně vařil (rmutoval) :-D Která varianta je správně, co se teplot týče, když chci začít rmutovat 30min ve vodě 38C??

1. Ohřát vodu na 38C a do ní nasypat 5kg sladu a neřešit, jaká bude pak teplota tak jako tak?

2. Ohřát vodu na 38C, nasypat 5kg sladu, čímž klesne teplota o pár stupňů a dohřát ji zpět na 38C?

3. Vypočítat v programu předem, kolik má voda mít teplotu (o něco vyšší), abych po nasypání dosáhl právě těch 38C??


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Rmutovani a vyslad objemy
PříspěvekNapsal: pon 05. lis 2018 15:41:10 
Offline

Registrován: pon 21. bře 2016 13:51:30
Příspěvky: 164
2. alebo 3. podla toho co je ti lahsie


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 13 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron
Perka.cz - ruční výroba per na zakázku

Na provoz fóra přispěli: martin - www.mikropivovar-skrivanek.cz, Becherman, dapr, BUDDHA, El_, Bambus, DVL, mihal, pinkano - www.pivnirecenze.cz, Žižla, johnmirow, haffo, Bekr, Masakra, tadytomas, petr m, David Janda, Mgr.Ing. Tomáš Horák, Petr Najmon, Radek Šenfeld, Petr Železný, šemík, Dalibor Skala, Petr Broža, Tomáš Navrátil, Pook, Milan Vašák, BEL35, Nio2, miskin, Martin Hromádka, Grádyš, Jaroslav Dobias a Henry. Děkujeme.

Český překlad – phpBB.cz