VarimPivo.cz - Domácí vaření piva, Homebrewing

Fórum pro všechny přátele zlatavého moku a vaření piva.
Právě je ned 24. bře 2019 16:03:12
Přispět na provoz fóra můžete libovolnou částkou na účet: 1165212014/3030

nebo přes PayPal

https://www.pivovary-braumeister.cz Vasepivo.cz Vyrobtesipivo.cz Mr-sladek.cz SvojePivo.sk Pivonaklic.cz

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 36 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Jaké pšeničné z koncetrátu?
PříspěvekNapsal: pon 04. čer 2012 21:21:38 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: čtv 08. bře 2012 20:29:42
Příspěvky: 160
Bydliště: Ostrava
Už jsem to odpoledne nalahvoval,ale i s cukrem 6g/L.Nevím,jestli to bude k něčemu.Pokud tam je neprokvasený cukr,zbytečně jsem jeho množství navýšil.Nebo to prokvasilo a hustota je vysoká díky množství alkoholu?Pokud umřely kvasinky,vyjde to nastejno.Uvidím .


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jaké pšeničné z koncetrátu?
PříspěvekNapsal: úte 05. čer 2012 9:06:04 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: ned 07. lis 2010 11:59:35
Příspěvky: 808
Bydliště: Kajotov
No nějaký cukr tam bude, určitou část hůře skvasitelných cukrů ti kvasnice postupně sežerou při sekundární fermentaci, která může trvat opravdu dlouho. Jestli je to pšenice ala weizen nebo wit, tak ji stejně do měsíce, dvou vypiješ. Mají se pít začerstva. Dextrózu ti sní rychle, pivo bude nasycené za 7-14 dní, pokud jsou kvasinky ok. Ethanol má hustotu okolo 790 kg/m^3 , takže ten určitě hustotu nezvýší.

_________________
Sek. od:
Hardy's Ale 1967 (27.1.2015)
Golem (barleywine 18.4.2013)


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jaké pšeničné z koncetrátu?
PříspěvekNapsal: úte 05. čer 2012 9:51:23 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: čtv 08. bře 2012 20:29:42
Příspěvky: 160
Bydliště: Ostrava
Zatim jsem nechaval kazdou varku sekundarne kvasit 10 dnu.Pak do lednice kolem 5-10oC.Mam to nechat sekundarne odpocinout dele?Petky mi do dneska pekne ztvrdly.Tak tam kvasnice na 100%jsou.Dal jsem obyc cukr a do nekterych med.Po predchozich zkusenostech uz davam medu mene,dost zvysuje syceni a petky mam nekdy k prasknuti.Uz jsem i upoustel.


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jaké pšeničné z koncetrátu?
PříspěvekNapsal: úte 05. čer 2012 19:43:06 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: ned 07. lis 2010 11:59:35
Příspěvky: 808
Bydliště: Kajotov
Já bych to nechal klidně i tři týdny kolem 15-20 °C, pak na týden do lednice a vypít.

_________________
Sek. od:
Hardy's Ale 1967 (27.1.2015)
Golem (barleywine 18.4.2013)


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jaké pšeničné z koncetrátu?
PříspěvekNapsal: úte 05. čer 2012 20:15:51 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: čtv 08. bře 2012 20:29:42
Příspěvky: 160
Bydliště: Ostrava
Bude-li to v mých silách,pokusím se to vydržet. :lol: V záloze mi kvasí ještě asi 6L.Je to ten druhý díl várky.
Stejně to nechápu.Domníval jsem se,že tím že jsem z celého množství výpustným kohoutem odpustil ono množství 6L do 2.nádoby,že jsem přišel o většinu kvasnic již rozmíchaných v celku.No ale to by mi teď ty nalahvované petky neztvrdly.


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jaké pšeničné z koncetrátu?
PříspěvekNapsal: pon 22. led 2018 16:50:20 
Offline

Registrován: ned 24. pro 2017 19:00:00
Příspěvky: 8
Ahojte,
rozhodol som sa že vyskúšam uvariť pšeničné z koncentrátu Mangrove Jack’s Bavarian Wheat Pouch. Varil z toho niekto z Vás? Bude to zásah do výslednej chuti keď použijem normálnu maltózu namiesto pšeničnej?


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 36 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Google [Bot] a 0 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Perka.cz - ruční výroba per na zakázku

Na provoz fóra přispěli: martin - www.mikropivovar-skrivanek.cz, Becherman, dapr, BUDDHA, El_, Bambus, DVL, mihal, pinkano - www.pivnirecenze.cz, Žižla, johnmirow, haffo, Bekr, Masakra, tadytomas, petr m, David Janda, Mgr.Ing. Tomáš Horák, Petr Najmon, Radek Šenfeld, Petr Železný, šemík, Dalibor Skala, Petr Broža, Tomáš Navrátil, Pook, Milan Vašák, BEL35, Nio2, miskin, Martin Hromádka, Grádyš, Jaroslav Dobias a Henry. Děkujeme.

Český překlad – phpBB.cz