VarimPivo.cz - Domácí vaření piva, Homebrewing

Fórum pro všechny přátele zlatavého moku a vaření piva.
Právě je ned 16. pro 2018 20:19:04
Přispět na provoz fóra můžete libovolnou částkou na účet: 1165212014/3030

nebo přes PayPal

https://www.pivovary-braumeister.cz Vasepivo.cz Vyrobtesipivo.cz Mr-sladek.cz SvojePivo.sk Pivonaklic.cz

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 6 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Tlak v kyvete pri sekundarnom kvaseni
PříspěvekNapsal: úte 11. dub 2017 16:35:24 
Offline

Registrován: ned 22. led 2017 15:15:40
Příspěvky: 21
Prosim o radu...stacal som do 9l kyvety pivo s koncentratu pridal som dextrozu na sekundarnu fermentaciu a nechal som kvasit pri teplote ako bolo primarne..dnes chcem zmerat tlak manometrom ale neviem kolko to ma mat barov(nechcem ho mat presytene alebo malo dosytene).mal by som popripade dofuknut co2???dakujem za kazdu radu je to moj prvy pokus do kyvety...


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Tlak v kyvete pri sekundarnom kvaseni
PříspěvekNapsal: úte 11. dub 2017 16:39:02 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: úte 18. zář 2012 16:23:11
Příspěvky: 359
Bydliště: Čelákovice, Sedlčánky
https://www.homebrewmap.com/cs/tools/ca ... arbonation

_________________
Grádyš


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Tlak v kyvete pri sekundarnom kvaseni
PříspěvekNapsal: úte 11. dub 2017 17:01:34 
Offline

Registrován: ned 22. led 2017 15:15:40
Příspěvky: 21
prave som cital v inom fore tvoju radu ale ja som taky blby ze tomu vobec nechapem+som mal pokazenu vahu takze +/- 20g na 9l som dal dextrozy..preto som sa pytal kolko to ma mat optimum barov..inac sledujem aj tvoj foto zapisnik a cerpam znich tvoje cenne rady..si kapacita a mas vela odskusaneho


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Tlak v kyvete pri sekundarnom kvaseni
PříspěvekNapsal: úte 11. dub 2017 17:29:38 
Offline

Registrován: sob 10. zář 2016 11:57:12
Příspěvky: 8
Tu máš kalkulátor, kde se nemusíš přihlašovat.

https://www.brewersfriend.com/keg-carbo ... alculator/

podle stylu piva zvolíš stupeň nasycení (Carbonation Guidelines by Style) a zadáš teplotu piva, vyhodí ti to tlak, který potřebuješ při dané teplotě, abys měl pivo správně nasycený, stačí jen převést psi na bary.


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Tlak v kyvete pri sekundarnom kvaseni
PříspěvekNapsal: úte 11. dub 2017 22:22:41 
Offline

Registrován: ned 22. led 2017 15:15:40
Příspěvky: 21
Prave som otvoril skusobnu flasku hned ma ovanula kysla vona ale ked som ochutnal tak to tam vobec nebolo teda myslim ta kyslost..moze byt???nechcel by som narazit sud kysleho ked budem mat navstevu..hmmm.. :(


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Tlak v kyvete pri sekundarnom kvaseni
PříspěvekNapsal: pon 12. čer 2017 12:48:51 
Offline

Registrován: čtv 11. črc 2013 14:42:32
Příspěvky: 136
ked sa bavime o forced carbonation, je rozdiel, ked plne prekvasene pivo dofukneme po stoceni (pred lezanim), alebo dame plne prekvasene lezat a dofukneme ku koncu lezania ?


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 6 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 6 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Perka.cz - ruční výroba per na zakázku

Na provoz fóra přispěli: martin - www.mikropivovar-skrivanek.cz, Becherman, dapr, BUDDHA, El_, Bambus, DVL, mihal, pinkano - www.pivnirecenze.cz, Žižla, johnmirow, haffo, Bekr, Masakra, tadytomas, petr m, David Janda, Mgr.Ing. Tomáš Horák, Petr Najmon, Radek Šenfeld, Petr Železný, šemík, Dalibor Skala, Petr Broža, Tomáš Navrátil, Pook, Milan Vašák, BEL35, Nio2, miskin, Martin Hromádka, Grádyš, Jaroslav Dobias a Henry. Děkujeme.

Český překlad – phpBB.cz