VarimPivo.cz - Domácí vaření piva, Homebrewing

Fórum pro všechny přátele zlatavého moku a vaření piva.
Právě je ned 21. říj 2018 9:07:06
Přispět na provoz fóra můžete libovolnou částkou na účet: 1165212014/3030

nebo přes PayPal

Vasepivo.cz Vyrobtesipivo.cz Mr-sladek.cz SvojePivo.sk Pivonaklic.cz

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 4 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Lisování - sušení kvasnic
PříspěvekNapsal: stř 15. úno 2017 21:14:22 
Offline

Registrován: stř 28. pro 2016 20:10:50
Příspěvky: 28
Bydliště: Český Těšín
Zdar, napadlo mě, možná stejně jako více lidí jestli je jen i trošku možné v domácích podmínkách živé kvasnice nějak nasušit.
Asi je to otázka laboratorniho vybavení, přesto by nás třeba zajímala alespoň teorie jak se to dělá průmyslově.
Bylo by nějaké info?


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Lisování - sušení kvasnic
PříspěvekNapsal: čtv 16. úno 2017 19:09:11 
Offline

Registrován: stř 24. čer 2009 11:12:46
Příspěvky: 255
teorie třeba tady https://www.google.com/patents/US7052724


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Lisování - sušení kvasnic
PříspěvekNapsal: čtv 19. dub 2018 8:12:42 
Offline

Registrován: čtv 19. dub 2018 8:10:17
Příspěvky: 1
Ahoj, mám podobnou myšlenku, ale nejsem si jist domácími podmínkami. Napadlo mě jiné řešení. Kvasnice sebrat a přiživovat je jako chlebový kvásek. V případě potřeby odlejt, doplnit vodou přikrmit cukrem. Příjde mi to pro domácí podmínky jako lepší řešení.
Jsem jediný, nebo už to někdoho napadlo? Popřípadě jaké jsou zkušenosti?


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Lisování - sušení kvasnic
PříspěvekNapsal: pát 20. dub 2018 11:25:00 
Offline

Registrován: pon 21. bře 2016 13:51:30
Příspěvky: 162
urcite nie si jediny a do istej mieru to aj funguje, len prikrmovat musis sladinou/mladinou, cukor nestaci (neobsahuje potrebne mineraly, aminokyseliny atd. pre spravne rozmnozovanie a fungovanie kvasiniek). len treba ratat s tym ze v zavislosti od vitality kvasiniek ti po par generaciach mozu zacat kvasinky mutovat a vysledne pivo z takych kvasnic moze (ale zaroven nemusi) byt na mile daleko od piva z povodnej generacie kvasnic.

podla mna najlepsou alternativou je uchovanie kvasnic v sterilnom fyziologickom roztoku, takto by mali vydrzat aj dva roky. nevyhoda j potreba minimalne 3-krokoveho starteru ( z coho minimalne prvy, idealne prve dva startery by mali byt sterilne )


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 4 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Perka.cz - ruční výroba per na zakázku

Na provoz fóra přispěli: martin - www.mikropivovar-skrivanek.cz, Becherman, dapr, BUDDHA, El_, Bambus, DVL, mihal, pinkano - www.pivnirecenze.cz, Žižla, johnmirow, haffo, Bekr, Masakra, tadytomas, petr m, David Janda, Mgr.Ing. Tomáš Horák, Petr Najmon, Radek Šenfeld, Petr Železný, šemík, Dalibor Skala, Petr Broža, Tomáš Navrátil, Pook, Milan Vašák, BEL35, Nio2, miskin, Martin Hromádka, Grádyš, Jaroslav Dobias a Henry. Děkujeme.

Český překlad – phpBB.cz