Ahojte,
Jako začínající domovarník začínám skládat výbavu. Jako hrnce jsem chtěl nejdříve použít ty od Onpiry, ale nakonec jsem od toho upustil, protoze za a) diky digestori, kterou mam me kastrol do vysky prilis nevyhovuje (michani a manipilace) a za b) tloustka 1mm, respektive 1,2mm mi nepřijdou jako dostatečné.
Po pátrání na netu (ono toho totiž extra moc na výběr není) jsem narazil na značku Hascevher (i přes odpor ke všemu Tureckému) a vzal tyto dva
https://www.odkulinare.cz/gastro-hrnec- ... -5-l-40-cmhttps://www.odkulinare.cz/gastro-hrnec- ... -7-l-30-cms tím, že vetší bych používal výhradně k vaření piva a menší bych krom dekokce využil občas i mimo. Na obrázku vypadají docela bytelně, ale dnes jak dorazily tak mě docela nemile překvapily. Tloušťka díky ohybu nejde šuplerou změřit, ale odhaduji na 1mm (když fest zatlačím tak jsem schopen ho "prohnout")s tím, že víko je pouze z 0,5ky. Jen pro porovnání, obyčejný 5litrový nerezovy hrnec z tesca co mám doma váží cca 1,3kg, tato nová "třináctka" váží 1,7kg a 30litrový váží 3,3kg což je stejně, jako má například tento 11litrový od Tescomy
https://eshop.tescoma.cz/hrnec-vision-s ... -cm-11-0-l Příliš to ve mě nebudí důvěru. Jakou tloustku povazujete za nejoptimalnejsi?
Dekuji