VarimPivo.cz - Domácí vaření piva, Homebrewing

Fórum pro všechny přátele zlatavého moku a vaření piva.
Právě je pon 20. lis 2017 8:33:16
Přispět na provoz fóra můžete libovolnou částkou na účet: 1165212014/3030

nebo přes PayPal

Vasepivo.cz Vyrobtesipivo.cz Mr-sladek.cz SvojePivo.sk Pivonaklic.cz

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 92 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4, 5 ... 10  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Propagace
PříspěvekNapsal: stř 17. úno 2010 13:02:39 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: pon 21. led 2008 12:53:14
Příspěvky: 216
Jak jsem propagoval:

http://tourdebier.cz/francek/konecne-plantaznikem/

Zdraví Bishi


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Propagace
PříspěvekNapsal: stř 17. úno 2010 14:16:39 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: ned 28. říj 2007 20:32:25
Příspěvky: 238
Bydliště: Brno
sakra, chlape, ty nemáš co na práci.... :mrgreen:

Jako vystudovaný biolog oceňuji precizní postup :mrgreen:

_________________
Žižla
http://www.zizlavar.cz

http://www.nornik.wz.cz

Obrázek


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Propagace
PříspěvekNapsal: stř 17. úno 2010 14:53:52 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: pon 21. led 2008 12:53:14
Příspěvky: 216
Jako vystudovaný elektrotechnik pochvalu beru....


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Propagace
PříspěvekNapsal: čtv 18. úno 2010 18:27:42 
Offline

Registrován: pát 17. říj 2008 21:12:52
Příspěvky: 229
Bydliště: Liberec
Rovněž chválím. Já jako elektrikář, který si ze zájmu vystudoval Podsklaskou dálkově, tak jsem si to na škole taky vyzkoušel a vypěstovali jsme pouze úžasné plísně, ale na foto do herbáře plísní super.
Velká závist nad tvým nadšením i možnostmi jít do úplných detailů.


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Propagace
PříspěvekNapsal: čtv 09. čer 2011 13:57:08 
Offline

Registrován: čtv 05. kvě 2011 20:22:21
Příspěvky: 82
bishi: pri faze v erlenmeyerovej banke mas zapnute miesadlo cele 2 dni, alebo prevzdusnujes v pravidelnych intervaloch?

dik za radu...
D.

_________________
Primar:
Christmas belgian dark strong ale 19,5°, all grain, WLP545, ŽPČ
Sekundar:

Vo flaskach a sudkoch:


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Propagace
PříspěvekNapsal: čtv 09. čer 2011 14:28:27 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: úte 30. bře 2010 9:53:27
Příspěvky: 609
Bydliště: Plzeň
když už se to téma oživilo mám taky dotaz :) Ten kmen jak máš v článku, je to WYEAST 3068- Weihenstephan Weizen™ ?

V jeho charakteristice uvádějí, že dělá vyváženou chuť banánu a hřebíčku, můžeš to potvrdit? http://www.wyeastlab.com/hb_yeaststrain ... cfm?ID=135

jinak co jsem našel, tak každý používá trochu jinou směs na plotny. Zajímalo by mě složení tvého agaru.

Dík

_________________
.
http://domacipivovar.webnode.cz/


Naposledy upravil Tadytomas dne čtv 09. čer 2011 21:31:43, celkově upraveno 1

Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Propagace
PříspěvekNapsal: čtv 09. čer 2011 21:11:47 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: úte 10. srp 2010 10:35:00
Příspěvky: 339
Bydliště: Praha
ja si pripravuji agar ze zbytku praskovych koncentratu, i kdyz to nekdo nedoporucuje, me to funguje celkem dobre a uspesne jsem tak odkvasil jiz nekolik piv... a spousta kmenu mam jeste uchovano na sikmem agaru, ale uz se pomalu blizi cas na preockovani :(

_________________
Obrázek


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Propagace
PříspěvekNapsal: pát 10. čer 2011 6:53:29 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: pon 21. led 2008 12:53:14
Příspěvky: 216
to dstrom: Když provzdušňuji, tak nepřetržitě, ale na co nejmenší otáčky, které ještě stačí motorek zvládnout. Reguluji regulovatelným zdrojem velikostí napětí.

to Tadytomas: Na agarovou půdu jsem použil jako základ sušený VUPS, tmavý i světlý, mladinu 10°P a teď použiji sladové pivo (Bavaria z Billy). Na 100ml výsledného roztoku to je cca 12g VUPS a ve všech třech případech 2g agaru.

Kvasinky 3068 se mi na pšeničná piva osvědčily nejlépe, banánová vůně i chuť nádherná, hřebíček jsem nepozoroval, ale tato chuť se objevuje prý až při kvašení při teplotách vyšších než 20°C. Já kvasím max. do 19°C.

V současné době na agaru pouze kultivuji, ale ukládám do fyziologického roztoku (0,9% NaCl ve vodě).


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Propagace
PříspěvekNapsal: pát 10. čer 2011 7:24:03 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: úte 30. bře 2010 9:53:27
Příspěvky: 609
Bydliště: Plzeň
k tomu aroma taky píšou, že se dá regulovat množstvím kvasinek.. čím jich zaočkuješ míň- tím víc esterů a naopak

Jinak jestli chápu dobře, to sladové pivo Bavaria se dá použít i na množení v těch třech fázích zakončený množením v Erlenmayerově baňce.

cca před rokem jsi psal pod tím článkem v komentářích: "29. 06. 2010, Já mám Petriho misky v chladničce a kmen 3068 po půl roce byl naprosto v pohodě."

teď je to tedy rok a půl, přeočkovával jsi ho za tu dobu? nebo je pořád životaschopný?

dík

_________________
.
http://domacipivovar.webnode.cz/


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Propagace
PříspěvekNapsal: pát 10. čer 2011 9:17:36 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: pon 21. led 2008 12:53:14
Příspěvky: 216
Sladové pivo Bavaria lze použít pro rozmnožování i pro základ na agarovou půdu. Na Petriho miskách mám zkušenost, že o cca 1/2roce agar vyschne a je konec, i když jsem měl Petriho misky oblepeny teflonovou páskou. Proto jak píši výše, nyní uchovávám kultutry kvasnic ve fyziologickém roztoku.


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 92 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4, 5 ... 10  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron
Perka.cz - ruční výroba per na zakázku

Na provoz fóra přispěli: martin - www.mikropivovar-skrivanek.cz, Becherman, dapr, BUDDHA, El_, Bambus, DVL, mihal, pinkano - www.pivnirecenze.cz, Žižla, johnmirow, haffo, Bekr, Masakra, tadytomas, petr m, David Janda, Mgr.Ing. Tomáš Horák, Petr Najmon, Radek Šenfeld, Petr Železný, šemík, Dalibor Skala, Petr Broža, Tomáš Navrátil, Pook, Milan Vašák, BEL35, Nio2, miskin, Martin Hromádka, Grádyš a Jaroslav Dobias. Děkujeme.

Český překlad – phpBB.cz