VarimPivo.cz - Domácí vaření piva, Homebrewing

Fórum pro všechny přátele zlatavého moku a vaření piva.
Právě je pon 15. říj 2018 22:24:36
Přispět na provoz fóra můžete libovolnou částkou na účet: 1165212014/3030

nebo přes PayPal

Vasepivo.cz Vyrobtesipivo.cz Mr-sladek.cz SvojePivo.sk Pivonaklic.cz

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 92 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4, 5 ... 10  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Propagace
PříspěvekNapsal: stř 17. úno 2010 13:02:39 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: pon 21. led 2008 12:53:14
Příspěvky: 224
Jak jsem propagoval:

http://tourdebier.cz/francek/konecne-plantaznikem/

Zdraví Bishi


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Propagace
PříspěvekNapsal: stř 17. úno 2010 14:16:39 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: ned 28. říj 2007 20:32:25
Příspěvky: 238
Bydliště: Brno
sakra, chlape, ty nemáš co na práci.... :mrgreen:

Jako vystudovaný biolog oceňuji precizní postup :mrgreen:

_________________
Žižla
http://www.zizlavar.cz

http://www.nornik.wz.cz

Obrázek


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Propagace
PříspěvekNapsal: stř 17. úno 2010 14:53:52 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: pon 21. led 2008 12:53:14
Příspěvky: 224
Jako vystudovaný elektrotechnik pochvalu beru....


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Propagace
PříspěvekNapsal: čtv 18. úno 2010 18:27:42 
Offline

Registrován: pát 17. říj 2008 21:12:52
Příspěvky: 229
Bydliště: Liberec
Rovněž chválím. Já jako elektrikář, který si ze zájmu vystudoval Podsklaskou dálkově, tak jsem si to na škole taky vyzkoušel a vypěstovali jsme pouze úžasné plísně, ale na foto do herbáře plísní super.
Velká závist nad tvým nadšením i možnostmi jít do úplných detailů.


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Propagace
PříspěvekNapsal: čtv 09. čer 2011 13:57:08 
Offline

Registrován: čtv 05. kvě 2011 20:22:21
Příspěvky: 82
bishi: pri faze v erlenmeyerovej banke mas zapnute miesadlo cele 2 dni, alebo prevzdusnujes v pravidelnych intervaloch?

dik za radu...
D.

_________________
Primar:
Christmas belgian dark strong ale 19,5°, all grain, WLP545, ŽPČ
Sekundar:

Vo flaskach a sudkoch:


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Propagace
PříspěvekNapsal: čtv 09. čer 2011 14:28:27 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: úte 30. bře 2010 9:53:27
Příspěvky: 609
Bydliště: Plzeň
když už se to téma oživilo mám taky dotaz :) Ten kmen jak máš v článku, je to WYEAST 3068- Weihenstephan Weizen™ ?

V jeho charakteristice uvádějí, že dělá vyváženou chuť banánu a hřebíčku, můžeš to potvrdit? http://www.wyeastlab.com/hb_yeaststrain ... cfm?ID=135

jinak co jsem našel, tak každý používá trochu jinou směs na plotny. Zajímalo by mě složení tvého agaru.

Dík

_________________
.
http://domacipivovar.webnode.cz/


Naposledy upravil Tadytomas dne čtv 09. čer 2011 21:31:43, celkově upraveno 1

Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Propagace
PříspěvekNapsal: čtv 09. čer 2011 21:11:47 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: úte 10. srp 2010 10:35:00
Příspěvky: 339
Bydliště: Praha
ja si pripravuji agar ze zbytku praskovych koncentratu, i kdyz to nekdo nedoporucuje, me to funguje celkem dobre a uspesne jsem tak odkvasil jiz nekolik piv... a spousta kmenu mam jeste uchovano na sikmem agaru, ale uz se pomalu blizi cas na preockovani :(

_________________
Obrázek


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Propagace
PříspěvekNapsal: pát 10. čer 2011 6:53:29 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: pon 21. led 2008 12:53:14
Příspěvky: 224
to dstrom: Když provzdušňuji, tak nepřetržitě, ale na co nejmenší otáčky, které ještě stačí motorek zvládnout. Reguluji regulovatelným zdrojem velikostí napětí.

to Tadytomas: Na agarovou půdu jsem použil jako základ sušený VUPS, tmavý i světlý, mladinu 10°P a teď použiji sladové pivo (Bavaria z Billy). Na 100ml výsledného roztoku to je cca 12g VUPS a ve všech třech případech 2g agaru.

Kvasinky 3068 se mi na pšeničná piva osvědčily nejlépe, banánová vůně i chuť nádherná, hřebíček jsem nepozoroval, ale tato chuť se objevuje prý až při kvašení při teplotách vyšších než 20°C. Já kvasím max. do 19°C.

V současné době na agaru pouze kultivuji, ale ukládám do fyziologického roztoku (0,9% NaCl ve vodě).


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Propagace
PříspěvekNapsal: pát 10. čer 2011 7:24:03 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: úte 30. bře 2010 9:53:27
Příspěvky: 609
Bydliště: Plzeň
k tomu aroma taky píšou, že se dá regulovat množstvím kvasinek.. čím jich zaočkuješ míň- tím víc esterů a naopak

Jinak jestli chápu dobře, to sladové pivo Bavaria se dá použít i na množení v těch třech fázích zakončený množením v Erlenmayerově baňce.

cca před rokem jsi psal pod tím článkem v komentářích: "29. 06. 2010, Já mám Petriho misky v chladničce a kmen 3068 po půl roce byl naprosto v pohodě."

teď je to tedy rok a půl, přeočkovával jsi ho za tu dobu? nebo je pořád životaschopný?

dík

_________________
.
http://domacipivovar.webnode.cz/


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Propagace
PříspěvekNapsal: pát 10. čer 2011 9:17:36 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: pon 21. led 2008 12:53:14
Příspěvky: 224
Sladové pivo Bavaria lze použít pro rozmnožování i pro základ na agarovou půdu. Na Petriho miskách mám zkušenost, že o cca 1/2roce agar vyschne a je konec, i když jsem měl Petriho misky oblepeny teflonovou páskou. Proto jak píši výše, nyní uchovávám kultutry kvasnic ve fyziologickém roztoku.


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 92 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4, 5 ... 10  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Perka.cz - ruční výroba per na zakázku

Na provoz fóra přispěli: martin - www.mikropivovar-skrivanek.cz, Becherman, dapr, BUDDHA, El_, Bambus, DVL, mihal, pinkano - www.pivnirecenze.cz, Žižla, johnmirow, haffo, Bekr, Masakra, tadytomas, petr m, David Janda, Mgr.Ing. Tomáš Horák, Petr Najmon, Radek Šenfeld, Petr Železný, šemík, Dalibor Skala, Petr Broža, Tomáš Navrátil, Pook, Milan Vašák, BEL35, Nio2, miskin, Martin Hromádka, Grádyš, Jaroslav Dobias a Henry. Děkujeme.

Český překlad – phpBB.cz