VarimPivo.cz - Domácí vaření piva, Homebrewing

Fórum pro všechny přátele zlatavého moku a vaření piva.
Právě je stř 01. bře 2017 20:53:55
Přispět na provoz fóra můžete libovolnou částkou na účet: 1165212014/3030

nebo přes PayPal

Vasepivo.cz Vyrobtesipivo.cz Mr-sladek.cz SvojePivo.sk Pivonaklic.cz

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 67 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: BITTER
PříspěvekNapsal: stř 27. kvě 2009 10:09:34 
Offline

Registrován: stř 27. kvě 2009 8:47:44
Příspěvky: 5
Má někdo zkušenost s BITTERem ??? Dle http://www.vasepivo.cz je nejvhodnější pro začátečníky. Dá se ležákovat ve sklepě 15 C ?

_________________
Jsem zcela začátečník, sbírám rozumy


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: BITTER
PříspěvekNapsal: stř 27. kvě 2009 11:40:44 
Offline

Registrován: čtv 11. zář 2008 11:56:34
Příspěvky: 862
Bydliště: Poslední zatáčka před Vídní
dwarfik1 píše:
Dá se ležákovat ve sklepě 15 C ?

rozhodně! ;)

_________________
Hellbastard Craft Brewing


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: BITTER
PříspěvekNapsal: pát 29. kvě 2009 12:21:14 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: pon 10. lis 2008 9:27:44
Příspěvky: 85
Bydliště: Brno
To mas idealni sklep.
Sup tam s tim.

Akorat moc nedochmeluj.
Bitter je posledni dobou dost horkej.


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: BITTER
PříspěvekNapsal: pon 08. čer 2009 14:53:29 
Offline

Registrován: úte 12. kvě 2009 15:38:36
Příspěvky: 11
Bydliště: Žebrák
Zrovna ho mám ve sklepě a před týdnem nadešel jeho čas. A jelikož mám rád hořká piva, ještě sem dochmelil a mám Extra Bitter :-) A ve sklípku mám 6 - 8 stupňů, což shledávám jako ideální teplotu, kde sem měl koncentrátová piva třeba i 3 měsíce a ne, že by se nějak kazila, ba naopak, čím starší, tím lepší....


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: BITTER
PříspěvekNapsal: úte 09. čer 2009 11:50:54 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: pon 10. lis 2008 9:27:44
Příspěvky: 85
Bydliště: Brno
6-8 stupnu, tomu rikam poradnej sklep.
Idealka je vydrzet tak rok.
Good luck!
;)


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: BITTER
PříspěvekNapsal: čtv 10. zář 2009 12:09:09 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: čtv 03. zář 2009 19:44:35
Příspěvky: 46
Tak jsem dnes založil, bude to první pivo co dělám, tak jsem zvědavý na výsledek...

_________________
http://pivosculptor.blogspot.com/


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: BITTER
PříspěvekNapsal: čtv 10. zář 2009 12:27:58 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: pon 10. lis 2008 9:27:44
Příspěvky: 85
Bydliště: Brno
Jinak Bitter me tuto sezonu vcelku zklamal.
Holt jaksi pozmenili recepturu a neni to co bejvalo.
Nasel jsem ale super nahradu.

Australian bitter:
http://www.vasepivo.cz/product_info.php?products_id=98

Kvasenej goldama, surogace sladovym vytazkem, chmel 10+10g.
Zatim moje nejlepsi pivo.
Manna :idea:


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: BITTER
PříspěvekNapsal: čtv 10. zář 2009 15:18:19 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: čtv 03. zář 2009 19:44:35
Příspěvky: 46
:shock: tak doufám, že to nebude zklamání, dal jsem to tak jak se píše v návodu - 1kg dextrózy a kvasnice co tam byli, nechal jsem je rozjet ve sklenici dle návodu a běželi teda během 15minut nahoru, tak se zdá, že je vše jak má být.

_________________
http://pivosculptor.blogspot.com/


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: BITTER
PříspěvekNapsal: úte 29. zář 2009 9:46:56 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: pon 14. zář 2009 5:53:45
Příspěvky: 55
Bydliště: Litoměřicko
Ahoj, tak jak si dopadl s primárním kvašením Coopers bitter? Já začal s kvašením tohoto piva teď v neděli, taky jsem postupoval přesně dle návodu a zatím to vypadá, že vše jde podle plánu. Deka se začala tvořit za pár hodin po smíchání. Pěkně to bublá, teplota je 20°C. Použil jsem ale dextrozu s maltozou (70%+30%).
Zeptám se, u těch svrchně kvašenejch piv ta pivní deka nevadí, když se propadne? Já nejsem doma každý den, takže se může stát, že to prošvihnu a deka půjde ke dnu :roll:


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: BITTER
PříspěvekNapsal: úte 29. zář 2009 16:12:33 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: úte 07. dub 2009 15:25:59
Příspěvky: 17
Bydliště: Brno
S tou dekou to není taková tragedie, jako u spodního kvašení, je lepší tak po třech dnech sebrat zbytky pěny a ty kousíčky co plavou nahoře, ale není to bezpodmínečně nutné. V začátcích jsem to nesbíral, teď poslední dobou jo... ;)


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 67 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Powered by www.dofit.cz ©

Na provoz fóra přispěli: martin - www.mikropivovar-skrivanek.cz, Becherman, dapr, BUDDHA, El_, Bambus, DVL, mihal, pinkano - www.pivnirecenze.cz, Žižla, johnmirow, haffo, Bekr, Masakra, tadytomas, petr m, David Janda, Mgr.Ing. Tomáš Horák, Petr Najmon, Radek Šenfeld, Petr Železný, šemík, Dalibor Skala, Petr Broža, Tomáš Navrátil, Pook, Milan Vašák, BEL35, Nio2, miskin, Martin Hromádka, Grádyš a Jaroslav Dobias. Děkujeme.

Český překlad – phpBB.cz