VarimPivo.cz - Domácí vaření piva, Homebrewing

Fórum pro všechny přátele zlatavého moku a vaření piva.
Právě je čtv 19. dub 2018 18:37:12
Přispět na provoz fóra můžete libovolnou částkou na účet: 1165212014/3030

nebo přes PayPal

Vasepivo.cz Vyrobtesipivo.cz Mr-sladek.cz SvojePivo.sk Pivonaklic.cz

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 67 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: BITTER
PříspěvekNapsal: stř 27. kvě 2009 10:09:34 
Offline

Registrován: stř 27. kvě 2009 8:47:44
Příspěvky: 5
Má někdo zkušenost s BITTERem ??? Dle http://www.vasepivo.cz je nejvhodnější pro začátečníky. Dá se ležákovat ve sklepě 15 C ?

_________________
Jsem zcela začátečník, sbírám rozumy


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: BITTER
PříspěvekNapsal: stř 27. kvě 2009 11:40:44 
Offline

Registrován: čtv 11. zář 2008 11:56:34
Příspěvky: 875
Bydliště: Poslední zatáčka před Vídní
dwarfik1 píše:
Dá se ležákovat ve sklepě 15 C ?

rozhodně! ;)

_________________
Hellbastard Craft Brewing


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: BITTER
PříspěvekNapsal: pát 29. kvě 2009 12:21:14 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: pon 10. lis 2008 9:27:44
Příspěvky: 85
Bydliště: Brno
To mas idealni sklep.
Sup tam s tim.

Akorat moc nedochmeluj.
Bitter je posledni dobou dost horkej.


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: BITTER
PříspěvekNapsal: pon 08. čer 2009 14:53:29 
Offline

Registrován: úte 12. kvě 2009 15:38:36
Příspěvky: 11
Bydliště: Žebrák
Zrovna ho mám ve sklepě a před týdnem nadešel jeho čas. A jelikož mám rád hořká piva, ještě sem dochmelil a mám Extra Bitter :-) A ve sklípku mám 6 - 8 stupňů, což shledávám jako ideální teplotu, kde sem měl koncentrátová piva třeba i 3 měsíce a ne, že by se nějak kazila, ba naopak, čím starší, tím lepší....


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: BITTER
PříspěvekNapsal: úte 09. čer 2009 11:50:54 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: pon 10. lis 2008 9:27:44
Příspěvky: 85
Bydliště: Brno
6-8 stupnu, tomu rikam poradnej sklep.
Idealka je vydrzet tak rok.
Good luck!
;)


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: BITTER
PříspěvekNapsal: čtv 10. zář 2009 12:09:09 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: čtv 03. zář 2009 19:44:35
Příspěvky: 46
Tak jsem dnes založil, bude to první pivo co dělám, tak jsem zvědavý na výsledek...

_________________
http://pivosculptor.blogspot.com/


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: BITTER
PříspěvekNapsal: čtv 10. zář 2009 12:27:58 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: pon 10. lis 2008 9:27:44
Příspěvky: 85
Bydliště: Brno
Jinak Bitter me tuto sezonu vcelku zklamal.
Holt jaksi pozmenili recepturu a neni to co bejvalo.
Nasel jsem ale super nahradu.

Australian bitter:
http://www.vasepivo.cz/product_info.php?products_id=98

Kvasenej goldama, surogace sladovym vytazkem, chmel 10+10g.
Zatim moje nejlepsi pivo.
Manna :idea:


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: BITTER
PříspěvekNapsal: čtv 10. zář 2009 15:18:19 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: čtv 03. zář 2009 19:44:35
Příspěvky: 46
:shock: tak doufám, že to nebude zklamání, dal jsem to tak jak se píše v návodu - 1kg dextrózy a kvasnice co tam byli, nechal jsem je rozjet ve sklenici dle návodu a běželi teda během 15minut nahoru, tak se zdá, že je vše jak má být.

_________________
http://pivosculptor.blogspot.com/


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: BITTER
PříspěvekNapsal: úte 29. zář 2009 9:46:56 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: pon 14. zář 2009 5:53:45
Příspěvky: 55
Bydliště: Litoměřicko
Ahoj, tak jak si dopadl s primárním kvašením Coopers bitter? Já začal s kvašením tohoto piva teď v neděli, taky jsem postupoval přesně dle návodu a zatím to vypadá, že vše jde podle plánu. Deka se začala tvořit za pár hodin po smíchání. Pěkně to bublá, teplota je 20°C. Použil jsem ale dextrozu s maltozou (70%+30%).
Zeptám se, u těch svrchně kvašenejch piv ta pivní deka nevadí, když se propadne? Já nejsem doma každý den, takže se může stát, že to prošvihnu a deka půjde ke dnu :roll:


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: BITTER
PříspěvekNapsal: úte 29. zář 2009 16:12:33 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: úte 07. dub 2009 15:25:59
Příspěvky: 17
Bydliště: Brno
S tou dekou to není taková tragedie, jako u spodního kvašení, je lepší tak po třech dnech sebrat zbytky pěny a ty kousíčky co plavou nahoře, ale není to bezpodmínečně nutné. V začátcích jsem to nesbíral, teď poslední dobou jo... ;)


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 67 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Perka.cz - ruční výroba per na zakázku

Na provoz fóra přispěli: martin - www.mikropivovar-skrivanek.cz, Becherman, dapr, BUDDHA, El_, Bambus, DVL, mihal, pinkano - www.pivnirecenze.cz, Žižla, johnmirow, haffo, Bekr, Masakra, tadytomas, petr m, David Janda, Mgr.Ing. Tomáš Horák, Petr Najmon, Radek Šenfeld, Petr Železný, šemík, Dalibor Skala, Petr Broža, Tomáš Navrátil, Pook, Milan Vašák, BEL35, Nio2, miskin, Martin Hromádka, Grádyš, Jaroslav Dobias a Henry. Děkujeme.

Český překlad – phpBB.cz