VarimPivo.cz - Domácí vaření piva, Homebrewing

Fórum pro všechny přátele zlatavého moku a vaření piva.
Právě je stř 26. čer 2019 21:52:43
Přispět na provoz fóra můžete libovolnou částkou na účet: 1165212014/3030

nebo přes PayPal

https://www.pivovary-braumeister.cz Vasepivo.cz Vyrobtesipivo.cz Mr-sladek.cz SvojePivo.sk Pivonaklic.cz

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 17 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Skladování tekutých kvasnic
PříspěvekNapsal: pát 09. zář 2011 14:28:16 
Offline

Registrován: pát 28. led 2011 19:08:18
Příspěvky: 434
Bydliště: Brno
Kvasnice jsem dnes nafasoval, je jich asi tak do 1/3 zavařovačky (zbytek voda, blbě se to naštěrchaný nalívá tak aby tam byly jen husté kvasnice). Sklenici jsem včera 15 minut vyvařil a pak ráno nechal ještě asi stejně dlouho plavat ve VVP (i s vrškem). Sice mi sládkův brácha v Richardovi do sklenice místy nalil trochu vody z oplachovací hadice, kterou umýval venek sklenice zaprasený od kvasnic, ale další infekce myslím nehrozí.

Kvasnice mají teď uskladněné u ležáckých tanků takže teplota je jasná a taktéž z toho plyne, že jim nebude uskladnění v ležáckém mrazáku vadit.

Zakvasím, nechám být a pak zkusím před zakvašením další várky nechat holky chvíli rozkvasit v menším množství mladiny, jak to dopadne. Myslím však, že jejich stav poznám už podle čmuchu po otevření zavařovačky.

_________________
Postavili jsme si v Brně minipivovar Lucky Bastard transformací z domácího pivovaru.


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Skladování tekutých kvasnic
PříspěvekNapsal: pát 09. zář 2011 18:10:04 
Offline

Registrován: stř 03. úno 2010 20:40:23
Příspěvky: 348
Mělo by stačit pořádné rozmíchání a provzdušnění, samozřejmě je potřeba je nechat nějakou dobu mimo lednici aby se trochu zvýšila teplota


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Skladování tekutých kvasnic
PříspěvekNapsal: stř 12. pro 2018 17:54:43 
Offline

Registrován: čtv 06. pro 2018 16:58:09
Příspěvky: 16
Jako zacatecnik bych chtel pozadat o radu. Dnes jsem si z pivovaru dovezl stocene kvasnice, ktere mam v planu za cca 3 dny pouzit. Mam je dane v teplote 3C. Chci se zeptat, zda-li je mam nejak osetrit. Samozrejme se uzavrene vicko od sklenice zacalo nafukovat, takze jsem musel upustit “tlak”. Mam nechat vicko povolene nebo radeji zasroubovane aby nedoslo ke kontaminaci?


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Skladování tekutých kvasnic
PříspěvekNapsal: stř 12. pro 2018 18:16:57 
Offline

Registrován: čtv 29. led 2015 19:39:07
Příspěvky: 249
Bydliště: Rožnov pod Radhoštěm
já mám kvasnice většinou z pivovaru a jak je donesu dám je ležet 2-3 st. a na druhý den jak jsou rozděleny sliju a doplním studenou převařenou vodou a protřepu a nechám zas ležet .Mám je ve sklenici od okurek 4 lt-víčko mám proděravělé nožem.Zatím bez kontaminace.

_________________
Všecova desétka -pije
Víde 13 leží



Švecova desítka- VÍTĚZ Grand Prix Kostelec . 17
Ležák Megal- Bronz. žejdlík- Černok. žejd. 17
American Amber Ale -bronz-Černok. žejdl 18
Český prém.sv.lež.- bronz-Černok.žejd.18
Vánoční-bronz-Kostel.chmel.18


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Skladování tekutých kvasnic
PříspěvekNapsal: stř 12. pro 2018 19:17:59 
Offline

Registrován: čtv 06. pro 2018 16:58:09
Příspěvky: 16
Ok takze pootevrena sklenka by nemela byt problem


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Skladování tekutých kvasnic
PříspěvekNapsal: čtv 13. pro 2018 10:38:31 
Offline

Registrován: čtv 06. pro 2018 16:58:09
Příspěvky: 16
Chtel bych se jeste zeptat, co se tyce prileti vody. Chapu to dobre, ze ta slouzi k jejich vycisteni? Stalo by se neco pokud bych ji tam neprilil?


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Skladování tekutých kvasnic
PříspěvekNapsal: pát 14. pro 2018 19:11:12 
Offline

Registrován: čtv 29. led 2015 19:39:07
Příspěvky: 249
Bydliště: Rožnov pod Radhoštěm
já si myslím,že proprat by se měly,mrtvé a b ordel vyplavou a taky je třeba dostat to pivko v kterém byly přyč,aby stále nežraly,ať se sklidní a jsou hladové a připraveny na práci v mladině svěží.

_________________
Všecova desétka -pije
Víde 13 leží



Švecova desítka- VÍTĚZ Grand Prix Kostelec . 17
Ležák Megal- Bronz. žejdlík- Černok. žejd. 17
American Amber Ale -bronz-Černok. žejdl 18
Český prém.sv.lež.- bronz-Černok.žejd.18
Vánoční-bronz-Kostel.chmel.18


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 17 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron
Perka.cz - ruční výroba per na zakázku

Na provoz fóra přispěli: martin - www.mikropivovar-skrivanek.cz, Becherman, dapr, BUDDHA, El_, Bambus, DVL, mihal, pinkano - www.pivnirecenze.cz, Žižla, johnmirow, haffo, Bekr, Masakra, tadytomas, petr m, David Janda, Mgr.Ing. Tomáš Horák, Petr Najmon, Radek Šenfeld, Petr Železný, šemík, Dalibor Skala, Petr Broža, Tomáš Navrátil, Pook, Milan Vašák, BEL35, Nio2, miskin, Martin Hromádka, Grádyš, Jaroslav Dobias a Henry. Děkujeme.

Český překlad – phpBB.cz