VarimPivo.cz - Domácí vaření piva, Homebrewing

Fórum pro všechny přátele zlatavého moku a vaření piva.
Právě je úte 23. říj 2018 3:43:54
Přispět na provoz fóra můžete libovolnou částkou na účet: 1165212014/3030

nebo přes PayPal

Vasepivo.cz Vyrobtesipivo.cz Mr-sladek.cz SvojePivo.sk Pivonaklic.cz

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 195 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4, 5 ... 20  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Jak mam tomu rozumet?
PříspěvekNapsal: stř 23. črc 2008 13:35:04 
Offline

Registrován: sob 19. črc 2008 7:27:51
Příspěvky: 305
Bydliště: Bruntal
Dnes mi dosli koncentraty Muntons a nez se do toho pustim tak potrebuju objasnit tuto vec.na http://www.domacipivovary pisou tohle
Do kvasné zátky nalijeme do poloviny převařenou, ale studenou vodu. Poté Fermentační nádobu umístíme na temném místě s pokud možno stálou teplotou v rozmezí 18-20oC. Teplota hraje významnou roli při fermentaci a výrazným způsobem ovlivní kvalitu piva, proto bedlivě sledujte zda se teplota udržuje ve stanoveném rozmezí (15 - 24o C)

mam prej dodrzovat stalou teplotu 18-20oC a zahy na to se pise 15-24c...nezda se vam to taky nejake divne? Ja mam v panelaku teplotu 24 c a ted sem v koncich kde to mam teda dat...nechat v byte pri teplote kterou tam mam porad 24c nebo do sklepa kde je 18-19..


dik

_________________
Obrázek


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jak mam tomu rozumet?
PříspěvekNapsal: čtv 24. črc 2008 5:14:21 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: pon 29. říj 2007 13:43:42
Příspěvky: 354
Bydliště: Brno
Nadobu mas umistit na misto kde je 18-20, to je ideal. Ale vyvaruj se teplotam mimo rozmezi 15-24.
Jinak, v lete na vareni uplne zapomen - teda pokud bydlis v panelaku a nemas treba sklep s pozadovanou teplotou. Ja varim tak od rijna do dubna (kvetne podle pocasi).


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jak mam tomu rozumet?
PříspěvekNapsal: čtv 24. črc 2008 6:37:55 
Offline

Registrován: pát 02. lis 2007 19:48:37
Příspěvky: 261
Bydliště: Svatava
Ahoj, máš li možnost dát to pivo do sklepa s tou nižší teplotou, tak to určitě udělej. Jinak z toho můžeš mít vše možné, jenom ne pivo. Mně se to stalo, teplota byla moc vysoko, právě těch 24°C a mám z toho spíše pivně vínový šampus. Prostě zafungovaly jiný kvasinky a je to v háji. Je to jen na vylití.

Doporučuji sehnat starší lednici a upravit termostat na jiný rozsah teplot, jinak bude vždy problém.

Ahoj Framax


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jak mam tomu rozumet?
PříspěvekNapsal: čtv 24. črc 2008 7:00:16 
Offline

Registrován: sob 19. črc 2008 7:27:51
Příspěvky: 305
Bydliště: Bruntal
To je uplne v haji..vcera sem koupil novej teplomer,,dal sem jej do sklepa a dnes rano tam je teplota 15C....tak to nevim co to udela az napadne snih..to bude konec...pri teplote 15C muzu na zadelani piva ve sklepe uplne zapomenout..

A jeste neco...vcera mi dosli koncentraty a v navodu je psane spotrebujte do data uvedene na plechovce...nejen ze na jedne nebylo datum zadne ale na trech bylo tohle....

BBE APR 10 63552
XB17753 DO208

Nejsem si jistej ale neni spotreba do 10.04.08?

_________________
Obrázek


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jak mam tomu rozumet?
PříspěvekNapsal: čtv 24. črc 2008 9:23:05 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: pát 02. lis 2007 9:56:55
Příspěvky: 156
Bydliště: Velká Dobrá
Pokud je teplota nižší, tak barel obal dekou a kvasinky si to vyhřejou o 2-3°C výše. Pokud je teplota kolem 24°C, tak trochu pomáhá mokrý hadr a časté vlhčení. Jak psal Lukáš, ty teploty 15 a 24°C jsou hraniční. Tu spotřebu bych viděl do dubna roku 2010.


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jak mam tomu rozumet?
PříspěvekNapsal: čtv 24. črc 2008 10:53:26 
Offline

Registrován: sob 19. črc 2008 7:27:51
Příspěvky: 305
Bydliště: Bruntal
Jeste mne napadlo...skusit omotat barel miralonem....teplota by se mela udrzet co nejlepe....

_________________
Obrázek


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jak mam tomu rozumet?
PříspěvekNapsal: pát 25. črc 2008 11:09:31 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: pon 29. říj 2007 13:43:42
Příspěvky: 354
Bydliště: Brno
Omotej to cim chces :) ono se ma ted oteplit tak budes mit i ve sklepe trochu tepleji. Jinak muzes nadobu zavrit do nejake bedny a roznout ji tam 40W zarovku ... a pridelat spinaci hodiny (99,- korun) lepe pokojovy termostat.
Rad bych te jeste upozornil, ze budes muset nechat provest sekundarni kvaseni! Opravdu si dobre rozmysli kam ty flasky das (jako teplota). Ze par dni je dobry je nechat pri cca 20 stupnich a pak je supnout do toho sklepa - tech 15 stupnu je vybornych.

Ja se treba vazne odmitam stresovat a pres leto nevarim. Predevcirem jsem byl ve sklepe pro zasoby a mam tam jeste tak 50-60 litru piva, takze to mi do nove sezony vydrzi :)


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jak mam tomu rozumet?
PříspěvekNapsal: pát 25. črc 2008 12:37:26 
Offline

Registrován: sob 19. črc 2008 7:27:51
Příspěvky: 305
Bydliště: Bruntal
No.v tom sklepu by to ted melo bejt ok..v byte mam ted 22c ...jinak mas pravdu sekundarni kvaseni bude asi problem..ale sklep mam celej temnej bez okna .takze skusim ty petky dat na betonovou podlahu a modlit se...Priste koupim kvasnice od Copeers ktere snesou vyssi teploty a bude po problemu.

Ps..kolik je nutne dat dropsu do lahve o obemu 1.5l ? mam tam dat 3 dropsy? chtel sem koupit ty pulitrovky na pivo co se prodavaji na netu ale sou tovyhozene penize kdyz kupuju pivo v petce od zubra ,,,ale ta je jen 1,5l

_________________
Obrázek


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jak mam tomu rozumet?
PříspěvekNapsal: pát 25. črc 2008 16:23:02 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: pon 29. říj 2007 13:43:42
Příspěvky: 354
Bydliště: Brno
Taky pouzivam 1.5L PETky. 3 dropsy jsou OK. Jinak ty 0.5L lahve jsou drahy a hlavne je s tim dost prace, kdyz to delas poprvy podruhy tak to cloveka jeste bavi, ale pak je to rehole.


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jak mam tomu rozumet?
PříspěvekNapsal: pon 28. črc 2008 7:11:22 
Offline

Registrován: sob 19. črc 2008 7:27:51
Příspěvky: 305
Bydliště: Bruntal
Tak v sobotu jsem zapocal s vyrobou moji prvni varky.Dal jsem to do sklepa kde mam tmu a teplotu 19-20c.Do kvasne zatky jsem dal vodu aby byla na obou stranach risky stejne mnozstvi.Jeste tyz vecer se voda s jedne strany zatky vytlacila do druhe pulky ale v nedeli rano se voda zacala trosicku vracet spet a dnes je pondeli a rano te vody bylo zase o trosku vice spet....Mam se obavat toho ze kvaseni nebude? :cry:


Obrázek

_________________
Obrázek


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 195 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4, 5 ... 20  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron
Perka.cz - ruční výroba per na zakázku

Na provoz fóra přispěli: martin - www.mikropivovar-skrivanek.cz, Becherman, dapr, BUDDHA, El_, Bambus, DVL, mihal, pinkano - www.pivnirecenze.cz, Žižla, johnmirow, haffo, Bekr, Masakra, tadytomas, petr m, David Janda, Mgr.Ing. Tomáš Horák, Petr Najmon, Radek Šenfeld, Petr Železný, šemík, Dalibor Skala, Petr Broža, Tomáš Navrátil, Pook, Milan Vašák, BEL35, Nio2, miskin, Martin Hromádka, Grádyš, Jaroslav Dobias a Henry. Děkujeme.

Český překlad – phpBB.cz