VarimPivo.cz - Domácí vaření piva, Homebrewing

Fórum pro všechny přátele zlatavého moku a vaření piva.
Právě je stř 21. úno 2018 1:56:47
Přispět na provoz fóra můžete libovolnou částkou na účet: 1165212014/3030

nebo přes PayPal

Vasepivo.cz Vyrobtesipivo.cz Mr-sladek.cz SvojePivo.sk Pivonaklic.cz

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 26 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: John Bull obecně
PříspěvekNapsal: pát 09. črc 2010 15:24:40 
Offline

Registrován: stř 07. črc 2010 11:39:38
Příspěvky: 114
Popravdě proto, aby se to rozleželo při co nejnižší teplotě. Špatná úvaha?


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: John Bull obecně
PříspěvekNapsal: pát 09. črc 2010 16:18:58 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: pát 14. srp 2009 7:48:29
Příspěvky: 306
escobar píše:
Popravdě proto, aby se to rozleželo při co nejnižší teplotě. Špatná úvaha?


U spodně kvašených piv bych to vcelku pochopoval, ale dle mě je to u svrchních piv zbytečný výdaj za elektřinu - ležácké teploty do 15 stupňů Celsia a hlavně absence světla je naprosto dostačující.
Ale nic proti tomu nemám - jen mě zajímalo, proč to děláš právě tak ... ;)

_________________
redaktor, recenzent
http://www.pivnirecenze.cz


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: John Bull obecně
PříspěvekNapsal: pon 12. črc 2010 7:55:06 
Offline

Registrován: stř 07. črc 2010 11:39:38
Příspěvky: 114
Popravdě to byl první pokus, takže to byla taková střelba na náhodu, ale srovnáním s kolegou, který nechává pivo stát při teplotě cca 10-12°C ve sklepě mám pocit, že z mého piva jsou daleko méně cítit kvasnice už po čtyřech týdnech zrání.


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: John Bull obecně
PříspěvekNapsal: pát 06. srp 2010 13:48:18 
Offline

Registrován: pát 06. srp 2010 13:36:17
Příspěvky: 115
Bydliště: Nymburk
escobar píše:
Popravdě to byl první pokus, takže to byla taková střelba na náhodu, ale srovnáním s kolegou, který nechává pivo stát při teplotě cca 10-12°C ve sklepě mám pocit, že z mého piva jsou daleko méně cítit kvasnice už po čtyřech týdnech zrání.


Kolega nechal stat pivo pri 10°C, ale nevychlemtal vsechny svy zasoby po mesici, a po 3 mesicich zrani neni ani stopy po kvasnicove chuti.
No nebylo to lehke, ale vyplati se pockat si.


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: John Bull obecně
PříspěvekNapsal: úte 07. zář 2010 10:28:18 
Offline

Registrován: úte 07. zář 2010 8:43:39
Příspěvky: 32
escobar píše:
Popravdě to byl první pokus, takže to byla taková střelba na náhodu, ale srovnáním s kolegou, který nechává pivo stát při teplotě cca 10-12°C ve sklepě mám pocit, že z mého piva jsou daleko méně cítit kvasnice už po čtyřech týdnech zrání.


Buď v klidu. Já taky nechávám zrát svrchně kvašená piva v lednici (nechám je ale po stočení 1-2 dny při teplotě kvašení nastartovat). Chuťově jsou pro mě přijatelnější než když zrajou při pokojový teplotě. A to čekání se mi vyplácí.


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: John Bull obecně
PříspěvekNapsal: čtv 03. bře 2011 15:45:02 
Offline

Registrován: stř 07. črc 2010 11:39:38
Příspěvky: 114
Z nostalgie jsem si umíchal John Bull Pilsener, 1kg VÚPS světlý, tentokráte s chmelovarem 35g Saphiru a odkvasil spodně a je to velmi ležák. Tohle můžu jen doporučit.


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 26 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Perka.cz - ruční výroba per na zakázku

Na provoz fóra přispěli: martin - www.mikropivovar-skrivanek.cz, Becherman, dapr, BUDDHA, El_, Bambus, DVL, mihal, pinkano - www.pivnirecenze.cz, Žižla, johnmirow, haffo, Bekr, Masakra, tadytomas, petr m, David Janda, Mgr.Ing. Tomáš Horák, Petr Najmon, Radek Šenfeld, Petr Železný, šemík, Dalibor Skala, Petr Broža, Tomáš Navrátil, Pook, Milan Vašák, BEL35, Nio2, miskin, Martin Hromádka, Grádyš, Jaroslav Dobias a Henry. Děkujeme.

Český překlad – phpBB.cz