VarimPivo.cz - Domácí vaření piva, Homebrewing

Fórum pro všechny přátele zlatavého moku a vaření piva.
Právě je čtv 27. čer 2019 5:38:24
Přispět na provoz fóra můžete libovolnou částkou na účet: 1165212014/3030

nebo přes PayPal

https://www.pivovary-braumeister.cz Vasepivo.cz Vyrobtesipivo.cz Mr-sladek.cz SvojePivo.sk Pivonaklic.cz

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 152 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 12, 13, 14, 15, 16  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Kdy stočit?
PříspěvekNapsal: úte 25. pro 2018 8:16:07 
Offline

Registrován: čtv 06. pro 2018 16:58:09
Příspěvky: 16
kolikátky kvasnice nevím. Od sládka jen vím, že se jedná o spodní z Litovle. Dal jsem 130ml na 19l mladiny. Byly 4 dny v lednici.


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Kdy stočit?
PříspěvekNapsal: pon 28. led 2019 18:15:03 
Offline

Registrován: čtv 06. pro 2018 16:58:09
Příspěvky: 16
Tak mi to nedalo a uvařil jsem další várku. Už tři dny stojím na hodnotě 4,6%. Opět jsem použil spodní kvasnice z litovelského pivovaru. Obě várky mi hraničně vychází na zdánlivé prokvašení 65%. Absolutně nevím v čem dělám problém. Jodovou zkoušku jsem dělal, mladinu dostatečně provzdušnil, dbal na hygienu a kvasím při stabilní teplotě 7,6-8,5 stupnu.
Byl bych vděčný za každou radu. Při 4,6% se mi moc nelíbí přidávat dextozu... Co by jste mi poradili? Mám zkusit ještě přidat kvasnice (přijde mi ale že jsem jich dal akorát) nebo zvýšit teplotu? Případně vidíte někde chybu?

Vzhledem k tomu, že mi zde nejdou vkládat fotky, tak jsem celý průběh dal na tento odkaz na google disk

https://photos.app.goo.gl/gHAKs5Yp1MbpufGQ7


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Kdy stočit?
PříspěvekNapsal: pon 28. led 2019 18:35:39 
Offline

Registrován: čtv 29. led 2015 19:39:07
Příspěvky: 249
Bydliště: Rožnov pod Radhoštěm
za mě-kdybych to chtěl nechat prokvasit,asi bych zvedl teplotu na 10-11 st.,ale těch 4,6 je v poho na stáčení bez dextrozy,do budoucna si zjisti při jaké teplotě kvasí oni,já vaířím většinou spodní kvaš.pivka a v pivovaru co beru kvasn.kvasí na 9-11st. tak já taky na není problém.Kvasnice bych už nepřidával.

_________________
Všecova desétka -pije
Víde 13 leží



Švecova desítka- VÍTĚZ Grand Prix Kostelec . 17
Ležák Megal- Bronz. žejdlík- Černok. žejd. 17
American Amber Ale -bronz-Černok. žejdl 18
Český prém.sv.lež.- bronz-Černok.žejd.18
Vánoční-bronz-Kostel.chmel.18


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Kdy stočit?
PříspěvekNapsal: pon 28. led 2019 18:45:00 
Offline

Registrován: čtv 06. pro 2018 16:58:09
Příspěvky: 16
Teplotu nezvednu na 10-11 protoze kvasim ve sklepe. Muz zvednout na 15 ve druhem sklepe :D v pivovaru kde jsem bral kvasi pri 7.
Myslis ze se to nasyti kdyz uz se to tri dny nehybe? V cem muzu delat chybu ze dosahuju tak male prokvasitelnosti? Dle vypoctu na toto mnozstvi varky melo byt dostatecnych cca 175ml kvasnic. Ja dal 200ml. Mel jsem je doma 48h v lednici, predtim nacepovane do sterilni sklenky...


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Kdy stočit?
PříspěvekNapsal: stř 20. úno 2019 4:40:51 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: ned 27. srp 2017 14:06:15
Příspěvky: 60
Rainier Wolfcastle píše:
...Při 4,6% se mi moc nelíbí přidávat dextozu...

https://photos.app.goo.gl/gHAKs5Yp1MbpufGQ7

Já bych měl dva dotazy: Proč tam chceš mermomocí přidávat dextrozu???
A druhý dotaz: To je moc pěkná tabulka, na té fotce, kdepak si k ní přišel, to by se mi také líbilo ;) podělíš se?


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Kdy stočit?
PříspěvekNapsal: ned 21. dub 2019 18:35:46 
Offline

Registrován: ned 21. dub 2019 18:15:12
Příspěvky: 3
Ahoj,
předem upozorňuji, že jsem ÚPLNÝ ZAČÁTEČNÍK.

mám jednu otázku:
Líbí se mi způsob stočení do lahví při 4% zbytkového cukru (měrná hustota cca 1.030). Při druhotné fermentaci se ty 4% cukru změní na alkohol? nebo to bude jenom část?

Není mi to jasné, protože pokud bych dělal desítku (4% alkoholu) pak bych ji (teoreticky) musel dát po přidání kvasnic rovnou do lahví, bez hlavního kvašení.

Díky za odpovědi.


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Kdy stočit?
PříspěvekNapsal: pon 22. dub 2019 17:49:05 
Offline

Registrován: čtv 29. led 2015 19:39:07
Příspěvky: 249
Bydliště: Rožnov pod Radhoštěm
1030 je hodně na stáčení do skla,jestli jsem to dobře pochopil,na spilku při destce by mladina měla mít cca 1040 no a po vykvašení stačet chceš při 4 tak 1016 anebo nechat vykvasit úplně cca 1010 a přidat 3gr/půllitr dextrozy a stočit do skla.Ono stupn.piva urcuješ podle toho jak to uvaříš ,né s jakým mn.cukru by ti to mělo zůstat před kvaš.nevím jak bych to jinak napsal

_________________
Všecova desétka -pije
Víde 13 leží



Švecova desítka- VÍTĚZ Grand Prix Kostelec . 17
Ležák Megal- Bronz. žejdlík- Černok. žejd. 17
American Amber Ale -bronz-Černok. žejdl 18
Český prém.sv.lež.- bronz-Černok.žejd.18
Vánoční-bronz-Kostel.chmel.18


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Kdy stočit?
PříspěvekNapsal: pon 22. dub 2019 19:16:30 
Offline

Registrován: ned 21. dub 2019 18:15:12
Příspěvky: 3
Aha, očividně jsem si trochu pomíchal hodnoty mezi zbytkovým cukrem a hustotou. A stočil jsem to s 9% cukru.
No nic stejně se ta první várka nevedla už od začátku.

Stočil jsem to do PET tak snad to do zítra nevybouchne.


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Kdy stočit?
PříspěvekNapsal: úte 23. dub 2019 18:27:24 
Offline

Registrován: čtv 29. led 2015 19:39:07
Příspěvky: 249
Bydliště: Rožnov pod Radhoštěm
asi z toho bude šampus,jestli to bude hodně tvrdnout tak to upouštěj z pet,ale i tak je to strašně hodně

_________________
Všecova desétka -pije
Víde 13 leží



Švecova desítka- VÍTĚZ Grand Prix Kostelec . 17
Ležák Megal- Bronz. žejdlík- Černok. žejd. 17
American Amber Ale -bronz-Černok. žejdl 18
Český prém.sv.lež.- bronz-Černok.žejd.18
Vánoční-bronz-Kostel.chmel.18


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Kdy stočit?
PříspěvekNapsal: úte 23. dub 2019 19:58:20 
Offline

Registrován: ned 21. dub 2019 18:15:12
Příspěvky: 3
Zatím to s tlakem není tak hrozné.

Ještě se chci zeptat, bude tlak narůstat i při ležení v lednici? Teď to ještě stojí ve sklepě, ale po týdnu se lahve mají přemístit do nižší teploty. Pak by se fermentace měla zastavit, ne?


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 152 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 12, 13, 14, 15, 16  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Perka.cz - ruční výroba per na zakázku

Na provoz fóra přispěli: martin - www.mikropivovar-skrivanek.cz, Becherman, dapr, BUDDHA, El_, Bambus, DVL, mihal, pinkano - www.pivnirecenze.cz, Žižla, johnmirow, haffo, Bekr, Masakra, tadytomas, petr m, David Janda, Mgr.Ing. Tomáš Horák, Petr Najmon, Radek Šenfeld, Petr Železný, šemík, Dalibor Skala, Petr Broža, Tomáš Navrátil, Pook, Milan Vašák, BEL35, Nio2, miskin, Martin Hromádka, Grádyš, Jaroslav Dobias a Henry. Děkujeme.

Český překlad – phpBB.cz