VarimPivo.cz - Domácí vaření piva, Homebrewing

Fórum pro všechny přátele zlatavého moku a vaření piva.
Právě je ned 09. pro 2018 22:28:13
Přispět na provoz fóra můžete libovolnou částkou na účet: 1165212014/3030

nebo přes PayPal

Vasepivo.cz Vyrobtesipivo.cz Mr-sladek.cz SvojePivo.sk Pivonaklic.cz

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 6 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Pivo v KEGu.
PříspěvekNapsal: sob 29. dub 2017 13:56:12 
Offline

Registrován: sob 29. dub 2017 13:44:51
Příspěvky: 3
Hallo, kamarádi piva.
Pivo nechávám ležet v nerezovém KEGu 20L, ale teď jsem poprvé udělal tmavé a zdá se mi, že má menší říz, tedy obsah CO2, nebude to tím, že jsem to následné kvašení udělal úplně bez kvasnic? Poraďte.
Jinak snad dělám klasiku - mladinu, dextrózu, kvasnice a do sudu 3-4g dextrózy na 1/2 litr.
Díky za radu či zkušenost.

Radek


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Pivo v KEGu.
PříspěvekNapsal: ned 07. kvě 2017 14:17:45 
Offline

Registrován: čtv 15. pro 2016 9:34:31
Příspěvky: 14
Kolik tam máš baru (tlak)?Jakou teplotu? Při jaké hustotě bylo stočeno ze spilky? Spodní kvašení? Při sekundárním dokvášení vždycky nějaký kvasnice zůstanou.


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Pivo v KEGu.
PříspěvekNapsal: úte 09. kvě 2017 7:31:19 
Offline

Registrován: sob 29. dub 2017 13:44:51
Příspěvky: 3
Tlak neměřím, vycházím z toho, že když stočím do 20L sudu 23L piva, tak mi zbyde minimálnbí prostor nad hladinou a tudíž se vytvoří , při druhém kvašení v sudu dostatečný tlak.
Hustota cca 1,015, teplota mezi 12-18°C, spodní kvašení
Rad


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Pivo v KEGu.
PříspěvekNapsal: úte 09. kvě 2017 21:52:28 
Offline

Registrován: čtv 15. pro 2016 9:34:31
Příspěvky: 14
To je zajímavý přístup k plnění KEGu. A podle čeho zjistils, že je pivo málo nasycené? Přímo z toho sudu? Je dobré si recept odladit, tz. zjistit konečné prokvašení čili FG final gravity a při další várce podle toho stáčet. U tmavého piva stáčení při 1015 (3,75°)může být i pozdě, ale pokud jsi do toho naládoval pri stáčení dextrózu, tak bych tomu dal čas. Záchrannou brzdou je nasycení pomocí externí láhve sCO2.


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Pivo v KEGu.
PříspěvekNapsal: stř 10. kvě 2017 7:47:45 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: stř 19. bře 2014 8:43:15
Příspěvky: 350
Bydliště: Hodonín
Pro mě je zase zajímavý,že se do 20l kegu vejde 23l (zkoušel jsem to a nejde to)
a není 18°C na spodní moc?

_________________
http://pidipivovar-matavar.webnode.cz/

http://domovarnici.webnode.cz/

http://matasek.webnode.cz/


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Pivo v KEGu.
PříspěvekNapsal: stř 10. kvě 2017 9:12:19 
Offline

Registrován: sob 29. dub 2017 13:44:51
Příspěvky: 3
Hallo,
potom má ta koupená kvasná nádoba chybu v značení objemu, protože, ji mám na doraz 23L a s minimální ztrátou ji stočím do sudu.

Je tam dextroza, jak píšu, že má malý říz, podle chuti, tak nějak, ale jinak je velmi chutné, krásná barva, jiskra na lomu, super,
přidal jsem trochu CO ext.

Už je vypito!

Rad


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 6 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 5 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Perka.cz - ruční výroba per na zakázku

Na provoz fóra přispěli: martin - www.mikropivovar-skrivanek.cz, Becherman, dapr, BUDDHA, El_, Bambus, DVL, mihal, pinkano - www.pivnirecenze.cz, Žižla, johnmirow, haffo, Bekr, Masakra, tadytomas, petr m, David Janda, Mgr.Ing. Tomáš Horák, Petr Najmon, Radek Šenfeld, Petr Železný, šemík, Dalibor Skala, Petr Broža, Tomáš Navrátil, Pook, Milan Vašák, BEL35, Nio2, miskin, Martin Hromádka, Grádyš, Jaroslav Dobias a Henry. Děkujeme.

Český překlad – phpBB.cz