VarimPivo.cz - Domácí vaření piva, Homebrewing

Fórum pro všechny přátele zlatavého moku a vaření piva.
Právě je pon 27. úno 2017 9:51:36
Přispět na provoz fóra můžete libovolnou částkou na účet: 1165212014/3030

nebo přes PayPal

Vasepivo.cz Vyrobtesipivo.cz Mr-sladek.cz SvojePivo.sk Pivonaklic.cz

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 37 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Jimramovy oblíbené recepty
PříspěvekNapsal: stř 14. pro 2016 16:20:54 
Offline

Registrován: čtv 29. led 2015 19:39:07
Příspěvky: 145
Bydliště: Rožnov pod Radhoštěm
zdar,přátelé chci se zeptat /opět blbá otázka/ jak řešíte v dnešní době teplotu 19 st při kvašení.Proměřil jsem celý barák a všude rozmezí 14-22 st.a to né celých 24 hodin.Je nutné,aby teplota 19 byla po celou dobu kvašení nebo je nějaké rozmezí.Pro spodní kvašení mám ideální podmínky v pivovaře 8 chlaz.nezapínám na spillce,ale to svrchní mě stále trápí.díky :(

_________________
Vánoční 15-pijem
Vánoční 16 s medem-pijem
Imramův Bock-Light 13,5-pijem
Vsetíňák 12 světlý-leží


Po pivu se teprve člověk cítí, jak by se měl cítit před pivem


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jimramovy oblíbené recepty
PříspěvekNapsal: stř 14. pro 2016 20:05:29 
Offline

Registrován: úte 16. říj 2012 15:23:23
Příspěvky: 200
Bydliště: Ohrobec
Začínal jsem akvarijním topítkem s externím termostatem - kvasná nádoba byla umístěna v zimě. Teď mám duplikovanou nádobu a v dupliku točím vodu, kterou můžu podle potřeby chladit i hřát
18-20 je v pohodě, ale problém je, že když se ti kvasnice při 20 rozjedou, tak začnou topit a nakonec koukáš a máš tam 25.
Tady na foru najdeš spoustu dalších informací stačí hledat.


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jimramovy oblíbené recepty
PříspěvekNapsal: pon 19. pro 2016 14:00:12 
Offline

Registrován: pon 24. říj 2016 9:17:57
Příspěvky: 14
Ahoj, nejdříve bych chtěl poděkovat za super recepty a nápady. Teď se chystám vyzkoušet tvůj recept Vídeňká mozaika 13. Chtěl jsem tě poprosit, zda by jsi mi mohl přesně vysvětlit krok v receptu "50g Mosaic 0min" (znamená to chmelení těsně po chmelovaru? Pokud ano, jak dlouho, když má dojít co nejdříve ke schlazení mladiny). A další dotaz je ohledně DH. Mohl by jsi zde popsat tvůj postup (přidáš chmel volně nebo do nějakého obalu, děláš DH během primáru nebo pivo stočíš do druhé nádoby speciálně pro DH. Projížděl jsem fórum a nějak jsem se nedozvěděl ideální způsob.

Mnohokrát děkuji za odpověď.


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jimramovy oblíbené recepty
PříspěvekNapsal: ned 01. led 2017 19:01:26 
Offline

Registrován: úte 16. říj 2012 15:23:23
Příspěvky: 200
Bydliště: Ohrobec
Ahoj, trochu se zpožděním odpovím:

1) O min je chmelení do vířivé kádě. Já to dělám tak, že přečerpám mladinu do vířivé kádě (hrnec) přidám chmel, zamíchám a nechám 10min. Pak rychle ochladím. Někteří nejdříve trochu ochladí (80st.), pak přidají chmel, zamíchají a po 10min dochladí. Někteří zamíchají až po ochlazení. Tak si vyber...

2) Dry hop. Mám dva postupy a ještě jsem se nerozhodl, který je lepší. Ve výsledku rozdíl není, spíš jde o pracnost.
a) Se zbytkovým cukrem stočím z kvasné kádě do Kegu a přidám chmel v punčoše. Po příslušné době prudce ochladím a poté přetlačím s protitlakem do druhého Kegu
b) Zhruba ve stejné době na konci hlavního kvašení (asi den před koncem) přidám do kvasné kádě chmel v nerezovém sítu (Aliexpress). Nechám příslušnou dobu, pivo mezitím úplně prokvasí. Prudce ochladím a stočím do Kegu. Nasytím z bomby. Alternativně by šlo přidat dextrozu, ale pak nelze udělat to prudké ochlazení, které je dobré na čirost piva.


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jimramovy oblíbené recepty
PříspěvekNapsal: ned 19. úno 2017 14:54:56 
Offline

Registrován: úte 23. úno 2016 13:23:03
Příspěvky: 15
Ahoj Jimrame, chystám se vařit Tvůj Bock light.
Jenom pár dotazů.
při rmutování při 76 °C přidáváš jenom caraaroma, nebo i carared. A ještě, vystírka je taky do 45 l a vyslazování do 70 l ?
Díky za odpověď.
Mira


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jimramovy oblíbené recepty
PříspěvekNapsal: úte 21. úno 2017 12:32:06 
Offline

Registrován: úte 16. říj 2012 15:23:23
Příspěvky: 200
Bydliště: Ohrobec
Carared dávám vždy hned od začátku spolu se světlými slady.
Vystírka do 45l. Vyslazuji tak dlouho dokud nemám 70l před chmelovarem. To odpovídá asi 40l vody na vyslazování.


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jimramovy oblíbené recepty
PříspěvekNapsal: úte 21. úno 2017 16:23:40 
Offline

Registrován: úte 23. úno 2016 13:23:03
Příspěvky: 15
Díky za odpověď , pozítří jdu na to. Dám vědět jak se zadařilo. Dle recenzí se těším na výsledek.


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 37 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Powered by www.dofit.cz ©

Na provoz fóra přispěli: martin - www.mikropivovar-skrivanek.cz, Becherman, dapr, BUDDHA, El_, Bambus, DVL, mihal, pinkano - www.pivnirecenze.cz, Žižla, johnmirow, haffo, Bekr, Masakra, tadytomas, petr m, David Janda, Mgr.Ing. Tomáš Horák, Petr Najmon, Radek Šenfeld, Petr Železný, šemík, Dalibor Skala, Petr Broža, Tomáš Navrátil, Pook, Milan Vašák, BEL35, Nio2, miskin, Martin Hromádka, Grádyš a Jaroslav Dobias. Děkujeme.

Český překlad – phpBB.cz