VarimPivo.cz - Domácí vaření piva, Homebrewing

Fórum pro všechny přátele zlatavého moku a vaření piva.
Právě je pát 24. bře 2017 20:50:27
Přispět na provoz fóra můžete libovolnou částkou na účet: 1165212014/3030

nebo přes PayPal

Vasepivo.cz Vyrobtesipivo.cz Mr-sladek.cz SvojePivo.sk Pivonaklic.cz

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 7 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Přidáváte maltózu nebo dextrózu do primárního kvašení?
PříspěvekNapsal: úte 15. úno 2011 11:46:27 
Offline

Registrován: pon 07. úno 2011 11:55:34
Příspěvky: 46
Chystám se udělat várku z 1,7 l sladového výtažku ze sladovny Bruntál (české pivo) a protože chci udělat 26 l 12ky, tak uvažuji, že tam přidám 1,5 l výtažku od Mistra Sládka, protože další balení výtažku z Bruntálu nemám po ruce. Kvasit budu spodními kvasnicemi Saflager S23. Přidává se do primárního kvašení maltóza nebo dextróza?


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Přidáváte maltózu nebo dextrózu do primárního kvašení?
PříspěvekNapsal: úte 15. úno 2011 11:58:30 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: pon 06. pro 2010 15:29:46
Příspěvky: 192
Bydliště: Brno
Pokud chceš hutnější pivo, tak maltóza, pokud chceš nahnat jenom alkohol, tak dextróza.

_________________
Mám rád chmel.


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Přidáváte maltózu nebo dextrózu do primárního kvašení?
PříspěvekNapsal: úte 15. úno 2011 13:37:10 
Offline

Registrován: pon 07. úno 2011 11:55:34
Příspěvky: 46
Mastermind píše:
Pokud chceš hutnější pivo, tak maltóza, pokud chceš nahnat jenom alkohol, tak dextróza.


V návodu na vaření ze sladového výtažku jsem totiž nic o přidávání cukru nenašel. Kolik cukru na 27 litrů?


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Přidáváte maltózu nebo dextrózu do primárního kvašení?
PříspěvekNapsal: úte 15. úno 2011 13:41:47 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: úte 04. led 2011 8:57:12
Příspěvky: 386
Bydliště: u Frýdku - Místku
Myslím,že nepřidávat žádný a naředit ten výtažek přímo na hustotu jakou požaduješ.
Já to tak dělal ředil jsem na epm 10% jen bruntálský výtažek s vodou a pivo je z toho dobré.

_________________
http://divokypstros.webnode.cz/

Obrázek


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Přidáváte maltózu nebo dextrózu do primárního kvašení?
PříspěvekNapsal: úte 15. úno 2011 17:46:58 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: pon 06. pro 2010 15:29:46
Příspěvky: 192
Bydliště: Brno
Samo sebou, pokud vaříš z výtažku, tak ho rovnou naředit na požadovanou hustotu.
Bral jsem to tak, že dolaďuješ hustotu na závěr (pokud to ustřelí) , tak je tam potom lepší dávkování sypkým materiálem. :)

_________________
Mám rád chmel.


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Přidáváte maltózu nebo dextrózu do primárního kvašení?
PříspěvekNapsal: pát 18. lis 2016 17:22:07 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: stř 16. lis 2016 13:08:11
Příspěvky: 7
Bydliště: Praha 4
Ahoj. Mám za sebou první dvě várky piva z mladinových koncentrátů. Vždy jsem při primární fermentaci dával dle návodu 1kg maltozy. Co se stane pokud bych maltozy dal více než 1kg? Třeba 1,5kg. Nebo dal 1kg maltozy a třeba 200g dextrozy? Stoupne OG, prokvasí to? Bude více alkoholu? Díky


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Přidáváte maltózu nebo dextrózu do primárního kvašení?
PříspěvekNapsal: sob 19. lis 2016 13:08:18 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: úte 04. led 2011 8:57:12
Příspěvky: 386
Bydliště: u Frýdku - Místku
Pokud dáš více maltozy na stejné množství vody, budeš mít silnější pivo a tím pádem víc alkoholu.
Jak píšeš stoupne OG, prokvasit by to mělo pokud to utáhnou kvasnice. Vtom bych problém neviděl.
Místo maltozy použij radši sladový výtažek.

_________________
http://divokypstros.webnode.cz/

Obrázek


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 7 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron
Powered by www.dofit.cz ©

Na provoz fóra přispěli: martin - www.mikropivovar-skrivanek.cz, Becherman, dapr, BUDDHA, El_, Bambus, DVL, mihal, pinkano - www.pivnirecenze.cz, Žižla, johnmirow, haffo, Bekr, Masakra, tadytomas, petr m, David Janda, Mgr.Ing. Tomáš Horák, Petr Najmon, Radek Šenfeld, Petr Železný, šemík, Dalibor Skala, Petr Broža, Tomáš Navrátil, Pook, Milan Vašák, BEL35, Nio2, miskin, Martin Hromádka, Grádyš a Jaroslav Dobias. Děkujeme.

Český překlad – phpBB.cz