VarimPivo.cz - Domácí vaření piva, Homebrewing

Fórum pro všechny přátele zlatavého moku a vaření piva.
Právě je čtv 23. bře 2017 15:16:12
Přispět na provoz fóra můžete libovolnou částkou na účet: 1165212014/3030

nebo přes PayPal

Vasepivo.cz Vyrobtesipivo.cz Mr-sladek.cz SvojePivo.sk Pivonaklic.cz

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 15 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Jak na vlastni slad.
PříspěvekNapsal: čtv 11. dub 2013 6:50:39 
Offline

Registrován: úte 25. pro 2012 8:27:43
Příspěvky: 149
No pro mě je primární co nejvíc zdokonalit/zjednodušit výrobu plzeňskýho sladu, z něj se dá pak v troubě vyrobit skoro cokoliv. Navíc ječmen mám přislíbenej od kámoše za velmi přijatelnou cenu, takže do podzimu chci mít vychytanej postup tak, abych třeba 3-4 týdny sladoval a zbytek roku 2014 nemusel k sladování ani čichnout.


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jak na vlastni slad.
PříspěvekNapsal: stř 29. led 2014 10:22:12 
Offline

Registrován: úte 25. pro 2012 8:27:43
Příspěvky: 149
Tak mám jednu připomínku k vlastnímu sladu. Je nutné neodfláknout odkličovací fázi a odstranit pokud možno všechen sladový květ. Pokud se vám to nepodaří v pivu se to projeví podivně kamenitou hořkou chutí. (ověřeno odvarem z čistého sladového květu a následného přidání do piva pozn. Vyškovský Džbán)


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jak na vlastni slad.
PříspěvekNapsal: stř 29. led 2014 22:41:52 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: ned 12. kvě 2013 21:29:00
Příspěvky: 30
Bydliště: Topolčany
Sidel píše:
Suším ve staré skříni na roštech ve skříni mám přímotop a na skříni nahoře mám ventilátor. Dosušení provádím v trobě na plechách 100°C 1h 15min asi 6 várek to vychází.

Tiež si robím slad doma,ale v menšom množstve a suším ho na site zo starého okna.Samozrejme v lete. Prikrytý je sklom,tak aby tam prefukovalo.Pod sklom býva teplota aj vyše 50stupňov.Dosúšam potom nad peterkami v garáži.Nad tymito kachlami mám na konšktrukcii ocelové sito a na tomto site je slad a vňom teplomer.Dosúšam asi 1 hod pri teplote 75-90 stupňov. Dosušoval som aj trúbe,ale to voňal celý dom.


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jak na vlastni slad.
PříspěvekNapsal: stř 05. úno 2014 23:14:21 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: ned 12. kvě 2013 21:29:00
Příspěvky: 30
Bydliště: Topolčany
Niekde som čítal,že slad má byť chrumkavý. :lol: V tomto mojom slade je len cca 75% chrumkavého a zbytok asi 25% zŕn je tvrdých.Ťažko sa dajú rozkúsnuť. :? Poraďte mi či je to chyba,resp.ako sa tejto chyby mám vyvarovať! :oops:


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jak na vlastni slad.
PříspěvekNapsal: stř 09. lis 2016 8:57:29 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: stř 27. črc 2011 8:00:06
Příspěvky: 88
Bydliště: Tábor
Ahoj, koupil jsem si pytel ječmene odrůdy Bojos (sladovnický), přímo z kombajnu. Včera jsem ho proplachoval asi hodinu abych z něj dostal nečistoty a zdá se mi že má lehce chemickou vůni, připomíná mi to naftu nebo tak něco. Stalo se to někomu? Má takhle mokrej ječmen vonět?


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 15 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Powered by www.dofit.cz ©

Na provoz fóra přispěli: martin - www.mikropivovar-skrivanek.cz, Becherman, dapr, BUDDHA, El_, Bambus, DVL, mihal, pinkano - www.pivnirecenze.cz, Žižla, johnmirow, haffo, Bekr, Masakra, tadytomas, petr m, David Janda, Mgr.Ing. Tomáš Horák, Petr Najmon, Radek Šenfeld, Petr Železný, šemík, Dalibor Skala, Petr Broža, Tomáš Navrátil, Pook, Milan Vašák, BEL35, Nio2, miskin, Martin Hromádka, Grádyš a Jaroslav Dobias. Děkujeme.

Český překlad – phpBB.cz