Zdravim
Jsem uplny zacatecnik a rozhodl jsem se ze bych rad uvaril pivo, objednal jsem si sladovy vytazek Horal (
http://www.sladovnabruntal.cz/domaci-pivo-horal/) a podle navodu zacal. Vsechno slo vicemene tak jak melo ale ted mam trochu problem s kvasenim. Nevim zdali jsem nemel nejake spatne kvasnice protoze to nejde uplne podle planu.
Kvaseni zaclo az druhy den (dal jsem kvasit v sobotu presne pred tydynem) vytvorila se pena s hnedymi fleky kterou jsem sesbiral (dle rad zde z fora tak hodne lidi doporucovalo penu sbirat i kdyz kvasim svrchne) a od ty doby uz se vlastne nic nedelo, nevsiml jsem si ani ze by to probublavalo ale hladina v kvasne zatce take vyrovnana nebyla. Meril jsem cukromerem co s tim a je pravda ze ackoliv sem tam zadny process nevidel tak cukr pomalu padal az se v ve ctvrtek dostal 5,8% zbytkoveho cukru. Do dneska zadna zmena a dneska jsem kdyz jsem pivo otevrel tak se na me vyvalil takovy trochu nakysli zapach, co s tim prosim mam delat ? mam to stocit uz do lahvi ? pridat cukr ?
Vim ze cukr by se v tomto pripade asi pridavat nemel pokud bych stacel do lahvi ale co ted s tim kdyz nejsem na idealnim zbytkovem cukru 4-5% a to jsem prosel forum celkem dost ale nikde zadna rada co v tomto pripade delat. Nerad bych z toho mel nejakej vetrak i kdyz je pravda ze do sveho prvniho pokusu jsem moc velke nadeje nedaval.
Ted uz napriklad vim ze v kazdem pripade je dobre mit v zaloze jeste jedny kvasnice.
Jinak jeste dodatek : kvaseni probiha pri teplote 17-20 stupnu.
Dekuji za odpoved