VarimPivo.cz - Domácí vaření piva, Homebrewing

Fórum pro všechny přátele zlatavého moku a vaření piva.
Právě je čtv 23. úno 2017 5:49:55
Přispět na provoz fóra můžete libovolnou částkou na účet: 1165212014/3030

nebo přes PayPal

Vasepivo.cz Vyrobtesipivo.cz Mr-sladek.cz SvojePivo.sk Pivonaklic.cz

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 10 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: zastavena fermentacia pri 1033
PříspěvekNapsal: pát 17. čer 2016 14:07:36 
Offline

Registrován: pát 17. čer 2016 13:41:53
Příspěvky: 7
zdravim. potreboval by som radu.
"varil" som pivo zo sladoveho vytazku mr. sladek (moje prve varenie)
vsetko prebehlo pravdepodobne v poriadku, prvych par dni prebiehala fermentacia velmi pekne, no po priblizne 4 dnoch sa uplne zastavila. Zmeral som cukornatost, 1040... reku, dajak vela nie? tak som to takto nechal este par dni (cca dalsich 5) no po zmerani, to kleslo iba na 1035... a tam sa to proste zastavilo. (pociatocna cukornatost po uvareni a dochladeni bola okolo 1055)

Na radu znameho, som skusil pridat dalsie kvasnice - nepomohlo... po rozkvaseni som ich tam pridal, cele som to pervzdusnil... znova sa to rozbublalo celkom slusne, ale asi len na hodinu az 2, a znovu zastavilo - nechal som to ale takto priblizne 3 dni - odmerana cukornatost 1033 ... stale neklesa, uz to ostava na tych 1033 asi posledne 4 dni...

celkovo tam to pivo kvasi uz priblizne 2,5 tyzdna (celkom dost dlho) no uz sa to nehybe.

Poradte, co s tym - chuti to relativne sladko, a vzhladom na vypocitane IBU aj horko - cca ako pivo ktore som chcel dosiahnut - az na to ze je sladke.

kde sa mohla stat chyba?... kvasenie prebiehalo zo zaciatku pri stalej teplote cca 22 - 23 stupnov.. neskor som skusil aj vyssiu - 25-26 ale to nijak nepoohlo, a skusal som aj nizsiu teplotu - cca 19 stupnov.. stale nic.

vyliat to nevylejem - aktualne som skusil supnut do jednej litrovej plastovej pivnej flase stocit + pridal som trstinovy cukor, uvidime co z toho vylezie.

rad by som ale vedel, kde mohla nastat chyba. stretol sa s tym niekto uz?
mne osobne to pripada, ako keby ten sladovy vytazok nebol spravne urobeny? ze obsahoval velke mnozstvo neskvasitelnych cukrov ? ale mi to trosku nejde do hlavy, ze ci daco take sa moze stat - predsa len ten vytazok robi nejaka ta firma ktora asi vie ako na to.
keby som to varil zo surovin, a sa mi to stane, tak pochopim, ze nespravne prebehlo vystieranie alebo co...

diky za rady.


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: zastavena fermentacia pri 1033
PříspěvekNapsal: pát 17. čer 2016 19:00:53 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: stř 19. bře 2014 8:43:15
Příspěvky: 307
Bydliště: Hodonín
Čím jsi měřil a při jaké teplotě? Jaký jsi použil kvasnice?

_________________
http://pidipivovar-matavar.webnode.cz/

http://domovarnici.webnode.cz/

http://matasek.webnode.cz/


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: zastavena fermentacia pri 1033
PříspěvekNapsal: ned 19. čer 2016 7:29:19 
Offline

Registrován: pát 17. čer 2016 13:41:53
Příspěvky: 7
pouzivam klasicky skleneny hustomer do odmerneho valca.... merane pri teplote 20-25 stupnov... ale preratane na 20... cize hustota 1033 pri 20 st.
kvasinky su safale us-05.... dielo malo 10 litrov, pouzil som pol sacku original zabaleneho (cca 5,75g - merane na mikrovahe) .... neskor som skusil pridat aj druhu polovicu... kvasenie sa akoby rozbehlo po prevzdusneni ( bublalo asi 2-3 hodiny) no hodnota ostala na 1033.

skusal som ci nie je vadny hustomer,.... vo vode ukazuje 1000 +/- :)


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: zastavena fermentacia pri 1033
PříspěvekNapsal: úte 21. čer 2016 14:05:50 
Offline

Registrován: pát 17. čer 2016 13:41:53
Příspěvky: 7
nikoho nic nenapada?. mam stocenu jednu flasku .. cca 4 dni druhotne kvasi s pridanim cca 4g cukru (litrovka) ... dnes som ju otvoril. pivo je vyborne, vonave, horke, ale zaroven sladke... (kedze bolo stacane pri cukornatosti 1033) ... inak v pohode, chuti mi...

stale ale nemozem prist na dovod neprekvasenia.


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: zastavena fermentacia pri 1033
PříspěvekNapsal: stř 22. čer 2016 14:05:27 
Offline

Registrován: pát 17. čer 2016 13:41:53
Příspěvky: 7
spravil som "pokus" . pridal som dalsie - ine kvasnice, pridal som ale aj trstinovy cukor - nechal som to kvasit 4 dni, kym neprestalo bublanie, po zmerani, stale 1033 - 1032 (takze vykvasil iba ten dany cukor ktory som pridal) ... tzn. chyba najskor nie je v kvasinkach (ani tych safale, ani tych dalsich co som pridal) ... tak teda v sladovom vytazku?(maltoze) ?


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: zastavena fermentacia pri 1033
PříspěvekNapsal: čtv 23. čer 2016 10:49:00 
Offline

Registrován: pát 17. čer 2016 13:41:53
Příspěvky: 7
vidim ze tu to zije :)


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: zastavena fermentacia pri 1033
PříspěvekNapsal: čtv 23. čer 2016 12:10:38 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: stř 10. lis 2010 18:26:30
Příspěvky: 2776
Bydliště: Praha - Kobylisy / Chlumec nad Cidlinou
Nojo, už tu moc lidí, kteří by měli zkušenosti se sladovým výtažkem, není. Většina přesla na suroviny ;-)
Taky mi to přijde nejspíš jako problém výtažku

_________________
Ve sklepě:
Ležák 12 (wet hop) - od září a ještě pořád se nevyležel. Ale lepší se to :-)
Rauch 13

Na spilce:
Ležák 12


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: zastavena fermentacia pri 1033
PříspěvekNapsal: pát 24. čer 2016 6:01:04 
Offline

Registrován: pát 17. čer 2016 13:41:53
Příspěvky: 7
podla mna je jedno ci zo suroviny ci z vytazku... jeden krok (aj ked sice podstatny) menej, nic nemeni na veci :)..."z vytazku" varia vsetci, ked si to tak vezmes, len si ho "vyrobia" sami :)... zo surovin som sa zatial neodvazil varit.. k tomu pridem postupne. chcel som si to prv skusit trosku jednoduchsou cestou.


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: zastavena fermentacia pri 1033
PříspěvekNapsal: pát 24. čer 2016 8:41:56 
Offline

Registrován: stř 25. kvě 2016 16:32:20
Příspěvky: 102
zkratka byla sice delsi zato mene pohodlna :)

bohuzel, pro zacatecniky, je smutne, ze prodavaji neco, cemu nikdo pravdepodobne neudelal ani zakaldni test, co v tom je za cukry. nebud z toho hlavne nejak moc otravenej


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: zastavena fermentacia pri 1033
PříspěvekNapsal: sob 25. čer 2016 15:27:54 
Offline

Registrován: pát 17. čer 2016 13:41:53
Příspěvky: 7
niesom.. pridal som trstinovy cukor, nech to ma trosku viac alkoholu ako sa vykvasilo.. a je to fajn. uz to mam cele stocene. piaty den vo flasiach. zajtra rano odkladam do chladnicky.. ten recept bol tak ci tak trosku experiment. ale napriek tomu co sa stalo som s vysledkom spokojny. je to pitelne, vyliat to netreba :)


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 10 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Powered by www.dofit.cz ©

Na provoz fóra přispěli: martin - www.mikropivovar-skrivanek.cz, Becherman, dapr, BUDDHA, El_, Bambus, DVL, mihal, pinkano - www.pivnirecenze.cz, Žižla, johnmirow, haffo, Bekr, Masakra, tadytomas, petr m, David Janda, Mgr.Ing. Tomáš Horák, Petr Najmon, Radek Šenfeld, Petr Železný, šemík, Dalibor Skala, Petr Broža, Tomáš Navrátil, Pook, Milan Vašák, BEL35, Nio2, miskin, Martin Hromádka, Grádyš a Jaroslav Dobias. Děkujeme.

Český překlad – phpBB.cz