Myšiak píše:
Ahojte.
Pivo varím z tejto vody. Až teraz sa však ku mne dostal rozbor. Chcem sa spýtať skúsenejších či tam niečo nevadí? Díky
No, podla tej analyzy mas vodu dost tvrdu, takze si davaj pozor pri pouziti iba svetlych sladov na prilis vysoke pH pri rmutovani. Mozes to riesit pridanim kysleho sladu alebo nejakej kyseliny (napriklad mliecnej) alebo nejakych dalsich soli. Kedze horcika mas dost tak asi siran vapenaty alebo chlorid vapenaty. Tych by si ale asi potreboval prilis vela, jednoduchsia cesta je asi ta kyselina.
Na tmave piva je ta voda asi vhodnejsia, ale na zvyraznenie sladovosti je v nej prilis malo chloridov a sodika (vyriesi kuchynska soda a chlorid vapenaty).
Hlavne by som to ale az tak neriesil, ak je voda dobra na pitie, bude dobra aj na varenie piva. Volny cas by som investoval radsej do varenia a hlavne pitia piva. Urcite bude dobre aj bez dodatocnych uprav vody.