VarimPivo.cz - Domácí vaření piva, Homebrewing

Fórum pro všechny přátele zlatavého moku a vaření piva.
Právě je pát 24. lis 2017 8:17:19
Přispět na provoz fóra můžete libovolnou částkou na účet: 1165212014/3030

nebo přes PayPal

Vasepivo.cz Vyrobtesipivo.cz Mr-sladek.cz SvojePivo.sk Pivonaklic.cz

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 24 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: biogon
PříspěvekNapsal: pát 16. pro 2011 21:01:15 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: pon 08. srp 2011 16:30:09
Příspěvky: 123
dnes jsem na začátku sekundárního kvašení (cca. čtvrtý den) nedopatřením vypustil všechen tlak z KEGu-průser jak mraky. Vím že to musím dotlakovat CO2, ale já mám jen biogon-to je nanic, že?

Martin

_________________
...enom chtět


http://www.minipivovar-skrivanek.cz


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: biogon
PříspěvekNapsal: sob 17. pro 2011 0:42:39 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: stř 10. lis 2010 18:26:30
Příspěvky: 2824
Bydliště: Praha - Kobylisy / Chlumec nad Cidlinou
No úplně na nic to není. Sice se to pivo nenasytí tak jak by mělo, ale aspoň ho uchováš od účinků oxidace.

(s biogonem vůbec zatím nemám zkušenosti, můj příspěvek vyjadřuje jen moji domněnku).

_________________
Ve sklepě:
APA 12 Citra
APA 12 Citra + Equinox

Na spilce:
---


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: biogon
PříspěvekNapsal: sob 17. pro 2011 0:48:24 
Offline

Registrován: pát 28. led 2011 19:08:18
Příspěvky: 434
Bydliště: Brno
V BYO byl článek o výrobě stoutu a tam se psalo o sycení dusíkem, což by celkem odpovídalo tvé situaci. Takže bych to určitě zkusil s tím rozdílem, že tam budeš mít bonus ve šlehačkové pěně, když se tam toho dusíku dostane dostatek (má však mnohem menší rozpustnost v pivu takže to potrvá). Rozhodně bych neházel flintu do žita.

_________________
Postavili jsme si v Brně minipivovar Lucky Bastard transformací z domácího pivovaru.


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: biogon
PříspěvekNapsal: sob 17. pro 2011 11:49:32 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: ned 07. lis 2010 11:59:35
Příspěvky: 808
Bydliště: Kajotov
Nebál bych se toho, směs co2 a n2 se v hospodách občas přeci používá. Jak už bylo řečeno, třeba Guiness se žene dusíkem ne cočkem, ten je schopen vytvářet podstatně menší bubliny v pivu a tím vzniká smetanová pěna.

_________________
Sek. od:
Hardy's Ale 1967 (27.1.2015)
Golem (barleywine 18.4.2013)


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: biogon
PříspěvekNapsal: sob 17. pro 2011 17:08:00 
Offline

Registrován: ned 01. kvě 2011 11:05:35
Příspěvky: 13
Bydliště: Uherský Brod
Já mám doma biogon,točím s ním svoje pivo tak aby vydrželo.jednou se mi nechtělo pivo tlakovat,asi prokvasilo trochu víc,tak jsem ho přetlačil (asi na 1,2 ) biogonem a nechal skoro u nuly 4 týdny a dalo se pít.Pravda pěna nebyla jako u klasiky,rychlej padala,ale říz to mělo a chuť byla dobrá-50 zmizla do 14 dnů při návštěvě 5kamarádů za víkend (pá + so)

_________________
BekrBeer
Vařeno s láskou


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: biogon
PříspěvekNapsal: ned 18. pro 2011 8:06:33 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: úte 23. úno 2010 17:56:57
Příspěvky: 436
Bydliště: Záluží
Přátelé, kde se dá sehnat biogon? Respektive, kde my naplní mojí flašku s biogonem, abych nemusel platit nájem flašky (jako u Linde). Nejlépe někde kolem Plzně.

_________________
Nechodím do hospody, chodím mezi lidi.
http://www.divokypanic.majestat.cz


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: biogon
PříspěvekNapsal: ned 18. pro 2011 10:45:37 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: pon 21. led 2008 12:53:14
Příspěvky: 217
to restart:

pokud chceš tlačit pivo biogonem ve Tvém kegeratoru, tak je biogon zbytečný. Biogon má smysl, tam, kde je rozvod pivního vedení dlouhý, a musí se do sudu tlakovat až třeba na 2 Bary, aby se nahradila tlaková ztráta tohoto vedení, a pak samozřejmě dochází k přesycení v piva sudu COčkem. V kegeratoru mas na vedení nepatrnou tlak. ztrátu, a tak nepotřebuješ pro čepování tlak výrazně vyšší než máš v sudu. To je má zkušenost.


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: biogon
PříspěvekNapsal: ned 18. pro 2011 10:47:40 
Offline

Registrován: pát 28. led 2011 19:08:18
Příspěvky: 434
Bydliště: Brno
Restart to možná myslel tak, že kombinace N-CO2 je pro konzervaci piva vhodnější než prosté CO2.

_________________
Postavili jsme si v Brně minipivovar Lucky Bastard transformací z domácího pivovaru.


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: biogon
PříspěvekNapsal: ned 18. pro 2011 10:52:43 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: úte 23. úno 2010 17:56:57
Příspěvky: 436
Bydliště: Záluží
Přesně tak. Když narazím, tak třeba 30L KEG mám naraženej i týden. A třeba u witberu se po třetím dni chuťové vlastnosti mění den odedne... U ležáku takové rozdíly nepoznávám.
Proto si myslím, že kdybych pivo tlačil n+co2, tak se stabilita chuti zlepší...

_________________
Nechodím do hospody, chodím mezi lidi.
http://www.divokypanic.majestat.cz


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: biogon
PříspěvekNapsal: pon 19. pro 2011 14:31:18 
Offline

Registrován: pon 21. úno 2011 19:07:00
Příspěvky: 11
Co mám informaci přímo z Linde, tak plní i láhve v tzv. osobním vlastnictví. Jedinou podmínkou je platná revize. Tu seženeš za cca 450,- Kč u specializované firmy. Také to takto mám. Jen to plnění trvá cca 14 dní, nežli to dodají zpět. Ale asi záleží na místní situaci.


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 24 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Perka.cz - ruční výroba per na zakázku

Na provoz fóra přispěli: martin - www.mikropivovar-skrivanek.cz, Becherman, dapr, BUDDHA, El_, Bambus, DVL, mihal, pinkano - www.pivnirecenze.cz, Žižla, johnmirow, haffo, Bekr, Masakra, tadytomas, petr m, David Janda, Mgr.Ing. Tomáš Horák, Petr Najmon, Radek Šenfeld, Petr Železný, šemík, Dalibor Skala, Petr Broža, Tomáš Navrátil, Pook, Milan Vašák, BEL35, Nio2, miskin, Martin Hromádka, Grádyš a Jaroslav Dobias. Děkujeme.

Český překlad – phpBB.cz