VarimPivo.cz - Domácí vaření piva, Homebrewing

Fórum pro všechny přátele zlatavého moku a vaření piva.
Právě je pon 24. dub 2017 0:43:23
Přispět na provoz fóra můžete libovolnou částkou na účet: 1165212014/3030

nebo přes PayPal

Vasepivo.cz Vyrobtesipivo.cz Mr-sladek.cz SvojePivo.sk Pivonaklic.cz

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 12 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: HACCP
PříspěvekNapsal: pát 05. úno 2016 14:18:52 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: sob 13. srp 2011 9:14:10
Příspěvky: 35
Bydliště: Kněžičky
HACCP, neboli hacápko, neboli další z mnoha otravných papírových povinností každého komerčního pivovarníka.

Nemáte někdo to někdo vypracované pro pivovar bez restaurace? Pro samotné pivo je to jedna stránka s diagramem a několik stránek s popisem vstupů a výstupů, čili poměrně krátký dokument.

Zde je kanadská verze, která vypadá, že jí stačí přeložit a lokalizovat na konkrétní provozovnu - Ano zadávám požadavek na hotové HACCP, protože jsem líný :-)

[url]mestecforpeople.cz/d/1_bac_haccp_plan_-_november_2009.pdf[/url]

_________________
Vojtěch Záhora, Pivovar Záhora


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: HACCP
PříspěvekNapsal: pát 05. úno 2016 15:29:52 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: stř 10. lis 2010 18:26:30
Příspěvky: 2781
Bydliště: Praha - Kobylisy / Chlumec nad Cidlinou
Tak já myslím, že bys to měl mít hlavně podle sebe, tedy si zanalyzovat kde může dojít k potížím (to bude závislé na technologii - třeba deskový výměník, čerpadla, ...), a pak si sám vymyslet jak se toho vyvaruješ, jak to budeš kontrolovat. Podobně s chemií - podle toho, co hodláš používat.

Já myslel že už máš postaveno a zkolaudováno, v pondělí jsem jel kolem a říkal jsem si, že bych se projel obcí se podívat kde to tam asi tak může být... :)

_________________
Ve sklepě:
Ležák 12 (wet hop) - od září a ještě pořád se nevyležel. A už se asi ani nevyleží... :)
Ležák 12
APA 13

Na spilce:
---


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: HACCP
PříspěvekNapsal: sob 06. úno 2016 21:37:08 
Offline

Registrován: stř 12. pro 2012 21:34:19
Příspěvky: 558
Bydliště: Machová
Tak pivovarský hacap jsem neviděl, ale potravinářský, který máme v práci má asi 100 stran, tak nevím jestli to zachrání jedna strana z diagramem......pokud má mít všechny náležitosti, bude to chtít více stran a zřejmě odbornou pomoc, pokud nemáš vzdělaní......

_________________
http://stojan-machovsky.webnode.cz

Mates 12° - zraje
Hofburg na Černo 13° - zraje
Libuše 12° - zraje
Lukášek 10° - na spilce

Hofburg na Černo 13°- VÍTĚZ MHM BRNO 2015 a KOSTELECKÝ CHMELOVÁREK 2016
Tmavá 11° - 2. místo KOSTELECKÝ CHMELOVÁREK 2014


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: HACCP
PříspěvekNapsal: ned 07. úno 2016 10:44:59 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: stř 10. lis 2010 18:26:30
Příspěvky: 2781
Bydliště: Praha - Kobylisy / Chlumec nad Cidlinou
Já si myslím že ten pivovarský bez hospody je člověk schopen udělat sám doma.

_________________
Ve sklepě:
Ležák 12 (wet hop) - od září a ještě pořád se nevyležel. A už se asi ani nevyleží... :)
Ležák 12
APA 13

Na spilce:
---


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: HACCP
PříspěvekNapsal: ned 07. úno 2016 11:12:12 
Offline

Registrován: úte 15. pro 2015 13:42:02
Příspěvky: 18
Mě to taky hygiena doporučovala
Projít výrobu kde já si myslím že by mohli být trable, napsat, pak popsat jak trablům předejít (sanitace jak často atd...)
No a toto hotové přinesu paní mi to projde zeptá se na detaily a pokud se jí to bude líbit mám HACCP pokud ne nechá mě dle svých!!! znalostí o pivovaru doladit a bude.

Výslovně mě upozornila že některé firmy které nabízí vypracování HACCP neví ani zbla co mají dělat předají, zkásnou a pak neprojdeš. Výšepopsanou alternativu doporučila.


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: HACCP
PříspěvekNapsal: pon 08. úno 2016 6:13:23 
Offline

Registrován: stř 12. pro 2012 21:34:19
Příspěvky: 558
Bydliště: Machová
Pokud by byl zájem, můžu se přeptat toho našeho poradce, budu s ním mít v pátek sezení.......

_________________
http://stojan-machovsky.webnode.cz

Mates 12° - zraje
Hofburg na Černo 13° - zraje
Libuše 12° - zraje
Lukášek 10° - na spilce

Hofburg na Černo 13°- VÍTĚZ MHM BRNO 2015 a KOSTELECKÝ CHMELOVÁREK 2016
Tmavá 11° - 2. místo KOSTELECKÝ CHMELOVÁREK 2014


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: HACCP
PříspěvekNapsal: pon 08. úno 2016 8:48:03 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: sob 13. srp 2011 9:14:10
Příspěvky: 35
Bydliště: Kněžičky
K tomu abych si uvědomoval rizika, nepotřebuju další diagram, zas tak složitej ten malej pivovar není. HACCP chápu jako byrokratickou zátěž a chci jí věnovat maximálně nejmenší možný úsilí.

ad vlastní výstavba: Všechno jde podle plánu, standardní zpoždění v řádů měsíců included :-)

_________________
Vojtěch Záhora, Pivovar Záhora


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: HACCP
PříspěvekNapsal: pon 08. úno 2016 10:23:15 
Offline

Registrován: stř 12. pro 2012 21:34:19
Příspěvky: 558
Bydliště: Machová
haccp je zátěž, ale bohužel to úřády vyžadují......uvědomovat si můžeš co chceš a jak chceš, ale jak nemáš lejstro a k tomu nějaký formulář, pravidelně vyplňovaný, tak jsi v pr...

Pak mi ten hacap pošli, jestli budeš té ochoty, rád bych viděl co stačí pro pivovarský provoz v porovnání s potravinářským....

_________________
http://stojan-machovsky.webnode.cz

Mates 12° - zraje
Hofburg na Černo 13° - zraje
Libuše 12° - zraje
Lukášek 10° - na spilce

Hofburg na Černo 13°- VÍTĚZ MHM BRNO 2015 a KOSTELECKÝ CHMELOVÁREK 2016
Tmavá 11° - 2. místo KOSTELECKÝ CHMELOVÁREK 2014


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: HACCP
PříspěvekNapsal: pon 08. úno 2016 11:02:41 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: stř 10. lis 2010 18:26:30
Příspěvky: 2781
Bydliště: Praha - Kobylisy / Chlumec nad Cidlinou
Já myslím, že úplně stačí třeba to, co je v kapitole 4 třeba zde z Pivovarského domu:
https://www.vse.cz/vskp/id/1269251

Nejspíš půjde najít i více podobných prací na webech škol (diplomky jsou veřejné).

_________________
Ve sklepě:
Ležák 12 (wet hop) - od září a ještě pořád se nevyležel. A už se asi ani nevyleží... :)
Ležák 12
APA 13

Na spilce:
---


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: HACCP
PříspěvekNapsal: pon 08. úno 2016 12:17:07 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: sob 13. srp 2011 9:14:10
Příspěvky: 35
Bydliště: Kněžičky
Samozřejmě respektuju požadavek úřadu k čemukoliv, jen si tady tak hudruju, no...
Zdá se, že Markéta Šímová a její diplomová práce je přesně to, co malý pivovar potřebuje.

_________________
Vojtěch Záhora, Pivovar Záhora


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 12 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron
Powered by www.dofit.cz ©

Na provoz fóra přispěli: martin - www.mikropivovar-skrivanek.cz, Becherman, dapr, BUDDHA, El_, Bambus, DVL, mihal, pinkano - www.pivnirecenze.cz, Žižla, johnmirow, haffo, Bekr, Masakra, tadytomas, petr m, David Janda, Mgr.Ing. Tomáš Horák, Petr Najmon, Radek Šenfeld, Petr Železný, šemík, Dalibor Skala, Petr Broža, Tomáš Navrátil, Pook, Milan Vašák, BEL35, Nio2, miskin, Martin Hromádka, Grádyš a Jaroslav Dobias. Děkujeme.

Český překlad – phpBB.cz