VarimPivo.cz - Domácí vaření piva, Homebrewing

Fórum pro všechny přátele zlatavého moku a vaření piva.
Právě je stř 21. úno 2018 16:15:30
Přispět na provoz fóra můžete libovolnou částkou na účet: 1165212014/3030

nebo přes PayPal

Vasepivo.cz Vyrobtesipivo.cz Mr-sladek.cz SvojePivo.sk Pivonaklic.cz

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 12 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: HACCP
PříspěvekNapsal: pát 05. úno 2016 14:18:52 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: sob 13. srp 2011 9:14:10
Příspěvky: 35
Bydliště: Kněžičky
HACCP, neboli hacápko, neboli další z mnoha otravných papírových povinností každého komerčního pivovarníka.

Nemáte někdo to někdo vypracované pro pivovar bez restaurace? Pro samotné pivo je to jedna stránka s diagramem a několik stránek s popisem vstupů a výstupů, čili poměrně krátký dokument.

Zde je kanadská verze, která vypadá, že jí stačí přeložit a lokalizovat na konkrétní provozovnu - Ano zadávám požadavek na hotové HACCP, protože jsem líný :-)

[url]mestecforpeople.cz/d/1_bac_haccp_plan_-_november_2009.pdf[/url]

_________________
Vojtěch Záhora, Pivovar Záhora


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: HACCP
PříspěvekNapsal: pát 05. úno 2016 15:29:52 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: stř 10. lis 2010 18:26:30
Příspěvky: 2833
Bydliště: Praha - Kobylisy / Chlumec nad Cidlinou
Tak já myslím, že bys to měl mít hlavně podle sebe, tedy si zanalyzovat kde může dojít k potížím (to bude závislé na technologii - třeba deskový výměník, čerpadla, ...), a pak si sám vymyslet jak se toho vyvaruješ, jak to budeš kontrolovat. Podobně s chemií - podle toho, co hodláš používat.

Já myslel že už máš postaveno a zkolaudováno, v pondělí jsem jel kolem a říkal jsem si, že bych se projel obcí se podívat kde to tam asi tak může být... :)

_________________
Ve sklepě:
APA 12 Citra
APA 12 Citra + Equinox

Na spilce:
---


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: HACCP
PříspěvekNapsal: sob 06. úno 2016 21:37:08 
Offline

Registrován: stř 12. pro 2012 21:34:19
Příspěvky: 559
Bydliště: Machová
Tak pivovarský hacap jsem neviděl, ale potravinářský, který máme v práci má asi 100 stran, tak nevím jestli to zachrání jedna strana z diagramem......pokud má mít všechny náležitosti, bude to chtít více stran a zřejmě odbornou pomoc, pokud nemáš vzdělaní......

_________________
Matěj 12° - na spilce
Hofburg na Černo 13° - zraje
best of Měrka 12° - zraje


Hofburg na Černo 13°- VÍTĚZ MHM BRNO 2015 a CHMELOVÁREK 2016 a 2. místo CHMELOVÁREK 2017
Tmavá 11° - 2. místo CHMELOVÁREK 2014
Stojanova Tma 14°- 3. místo Praha 2017


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: HACCP
PříspěvekNapsal: ned 07. úno 2016 10:44:59 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: stř 10. lis 2010 18:26:30
Příspěvky: 2833
Bydliště: Praha - Kobylisy / Chlumec nad Cidlinou
Já si myslím že ten pivovarský bez hospody je člověk schopen udělat sám doma.

_________________
Ve sklepě:
APA 12 Citra
APA 12 Citra + Equinox

Na spilce:
---


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: HACCP
PříspěvekNapsal: ned 07. úno 2016 11:12:12 
Offline

Registrován: úte 15. pro 2015 13:42:02
Příspěvky: 18
Mě to taky hygiena doporučovala
Projít výrobu kde já si myslím že by mohli být trable, napsat, pak popsat jak trablům předejít (sanitace jak často atd...)
No a toto hotové přinesu paní mi to projde zeptá se na detaily a pokud se jí to bude líbit mám HACCP pokud ne nechá mě dle svých!!! znalostí o pivovaru doladit a bude.

Výslovně mě upozornila že některé firmy které nabízí vypracování HACCP neví ani zbla co mají dělat předají, zkásnou a pak neprojdeš. Výšepopsanou alternativu doporučila.


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: HACCP
PříspěvekNapsal: pon 08. úno 2016 6:13:23 
Offline

Registrován: stř 12. pro 2012 21:34:19
Příspěvky: 559
Bydliště: Machová
Pokud by byl zájem, můžu se přeptat toho našeho poradce, budu s ním mít v pátek sezení.......

_________________
Matěj 12° - na spilce
Hofburg na Černo 13° - zraje
best of Měrka 12° - zraje


Hofburg na Černo 13°- VÍTĚZ MHM BRNO 2015 a CHMELOVÁREK 2016 a 2. místo CHMELOVÁREK 2017
Tmavá 11° - 2. místo CHMELOVÁREK 2014
Stojanova Tma 14°- 3. místo Praha 2017


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: HACCP
PříspěvekNapsal: pon 08. úno 2016 8:48:03 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: sob 13. srp 2011 9:14:10
Příspěvky: 35
Bydliště: Kněžičky
K tomu abych si uvědomoval rizika, nepotřebuju další diagram, zas tak složitej ten malej pivovar není. HACCP chápu jako byrokratickou zátěž a chci jí věnovat maximálně nejmenší možný úsilí.

ad vlastní výstavba: Všechno jde podle plánu, standardní zpoždění v řádů měsíců included :-)

_________________
Vojtěch Záhora, Pivovar Záhora


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: HACCP
PříspěvekNapsal: pon 08. úno 2016 10:23:15 
Offline

Registrován: stř 12. pro 2012 21:34:19
Příspěvky: 559
Bydliště: Machová
haccp je zátěž, ale bohužel to úřády vyžadují......uvědomovat si můžeš co chceš a jak chceš, ale jak nemáš lejstro a k tomu nějaký formulář, pravidelně vyplňovaný, tak jsi v pr...

Pak mi ten hacap pošli, jestli budeš té ochoty, rád bych viděl co stačí pro pivovarský provoz v porovnání s potravinářským....

_________________
Matěj 12° - na spilce
Hofburg na Černo 13° - zraje
best of Měrka 12° - zraje


Hofburg na Černo 13°- VÍTĚZ MHM BRNO 2015 a CHMELOVÁREK 2016 a 2. místo CHMELOVÁREK 2017
Tmavá 11° - 2. místo CHMELOVÁREK 2014
Stojanova Tma 14°- 3. místo Praha 2017


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: HACCP
PříspěvekNapsal: pon 08. úno 2016 11:02:41 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: stř 10. lis 2010 18:26:30
Příspěvky: 2833
Bydliště: Praha - Kobylisy / Chlumec nad Cidlinou
Já myslím, že úplně stačí třeba to, co je v kapitole 4 třeba zde z Pivovarského domu:
https://www.vse.cz/vskp/id/1269251

Nejspíš půjde najít i více podobných prací na webech škol (diplomky jsou veřejné).

_________________
Ve sklepě:
APA 12 Citra
APA 12 Citra + Equinox

Na spilce:
---


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: HACCP
PříspěvekNapsal: pon 08. úno 2016 12:17:07 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: sob 13. srp 2011 9:14:10
Příspěvky: 35
Bydliště: Kněžičky
Samozřejmě respektuju požadavek úřadu k čemukoliv, jen si tady tak hudruju, no...
Zdá se, že Markéta Šímová a její diplomová práce je přesně to, co malý pivovar potřebuje.

_________________
Vojtěch Záhora, Pivovar Záhora


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 12 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Perka.cz - ruční výroba per na zakázku

Na provoz fóra přispěli: martin - www.mikropivovar-skrivanek.cz, Becherman, dapr, BUDDHA, El_, Bambus, DVL, mihal, pinkano - www.pivnirecenze.cz, Žižla, johnmirow, haffo, Bekr, Masakra, tadytomas, petr m, David Janda, Mgr.Ing. Tomáš Horák, Petr Najmon, Radek Šenfeld, Petr Železný, šemík, Dalibor Skala, Petr Broža, Tomáš Navrátil, Pook, Milan Vašák, BEL35, Nio2, miskin, Martin Hromádka, Grádyš, Jaroslav Dobias a Henry. Děkujeme.

Český překlad – phpBB.cz