VarimPivo.cz - Domácí vaření piva, Homebrewing

Fórum pro všechny přátele zlatavého moku a vaření piva.
Právě je sob 24. úno 2018 0:57:38
Přispět na provoz fóra můžete libovolnou částkou na účet: 1165212014/3030

nebo přes PayPal

Vasepivo.cz Vyrobtesipivo.cz Mr-sladek.cz SvojePivo.sk Pivonaklic.cz

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 111 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4, 5 ... 12  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Vaše recepty z Bruntálu???
PříspěvekNapsal: úte 10. črc 2012 9:45:20 
Offline

Registrován: pon 21. kvě 2012 12:27:58
Příspěvky: 45
Ak máte dobré tipy na varenie sem s nimi.. :D


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vaše recepty z Bruntálu???
PříspěvekNapsal: pát 31. srp 2012 10:34:10 
Offline

Registrován: pon 21. kvě 2012 12:27:58
Příspěvky: 45
Cez výkend by som chcel zase niečo ukuchtiť :D a preto by som Vás poprosil o vaše skúsenoti s množstvom chmeľu . Výťažok svetlý Bruntál 4,25kg na 24l mladiny plato cca 12 ale aké a aké množstvo chmeľu použiť. Rád by som uvaril pivo Plzeňského typu, chmeľovar 90min. t.j. chmeľ na 3x a kvasené vrchné kvasinky premium gold alebo Danstar Nottingham.


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vaše recepty z Bruntálu???
PříspěvekNapsal: pát 31. srp 2012 11:36:55 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: úte 01. úno 2011 10:25:30
Příspěvky: 117
varenie piva plzenskeho typu a pouzitie vrchnych kvasiniek mi nejako spolu neladi :-D
nieco podobne je spodne kvasena IPA :-D


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vaše recepty z Bruntálu???
PříspěvekNapsal: pát 31. srp 2012 12:07:38 
Offline

Registrován: čtv 11. zář 2008 11:56:34
Příspěvky: 875
Bydliště: Poslední zatáčka před Vídní
cassovia.homebrew píše:
varenie piva plzenskeho typu a pouzitie vrchnych kvasiniek mi nejako spolu neladi :-D
nieco podobne je spodne kvasena IPA :-D

asi tak nejak. Kdyžtak už spíš ty Danstar jak Premium Gold.

_________________
Hellbastard Craft Brewing


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vaše recepty z Bruntálu???
PříspěvekNapsal: pát 31. srp 2012 12:33:50 
Offline

Registrován: pon 21. kvě 2012 12:27:58
Příspěvky: 45
Tak Vás poprosím o nejaký recept na sladový výťažok z Bruntálu.Keďže v pivnici mám teplotu okolo 20st. predpokladám, že by som mal použiť vrchné kvasinky.


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vaše recepty z Bruntálu???
PříspěvekNapsal: pát 31. srp 2012 13:23:59 
Offline

Registrován: čtv 11. zář 2008 11:56:34
Příspěvky: 875
Bydliště: Poslední zatáčka před Vídní
jo,tak holt nebudeš mít pilsner,ale ejl :)

_________________
Hellbastard Craft Brewing


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vaše recepty z Bruntálu???
PříspěvekNapsal: pát 31. srp 2012 14:16:40 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: ned 07. lis 2010 11:59:35
Příspěvky: 808
Bydliště: Kajotov
Použij svrchní kvasinky, ejl je mnhody stejně lepší než ty zabahněný nefiltrovaný pokusy o cosi jako pils. Nepíšeš, co máš za chmel. Sypání ti tady někdo může napsat, ale myslím si, že pro tebe bude nejlepší, když si stáhneš nějaký kalkulátor a spočítáš si to sám podle svých představ.

_________________
Sek. od:
Hardy's Ale 1967 (27.1.2015)
Golem (barleywine 18.4.2013)


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vaše recepty z Bruntálu???
PříspěvekNapsal: pát 31. srp 2012 14:34:30 
Offline

Registrován: pon 21. kvě 2012 12:27:58
Příspěvky: 45
Chmeľ mám Sládek, Premiant,Kazbek a ŽPČ.


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vaše recepty z Bruntálu???
PříspěvekNapsal: čtv 13. zář 2012 19:40:29 
Offline

Registrován: ned 12. srp 2012 22:28:03
Příspěvky: 8
Bydliště: Ostrava!!!
Tak jsem dneska v noci zalozil svou prvni varku.
1pixle tmaveho bruntalu, 1 pixle svetleho VUPSu, 18litru vody, uvedeno do varu na 15min. Z cele davky jsem pak odebral cca 4 litry a ten nachmelil 10g planym susenym chmelem (je to spise dochmeleni protoze VUPS by jiz mel byt nachmelen) pak 60 min. chmelovar na 3x, zcedil a pridal zpet do cele varky, do rana nechal vychladit na cca 20st.C, doredil prevarenou vodou na 12,5st,vrazil tam kvasnice S-33 a dal do sklepa kde je 19 - 20st C.
Ted odpoledne jsem to sel zkontrolovat a hezky to bubla a vytvorila se i pekna pena. Tak jsem zvedav jak to dopadne :).


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vaše recepty z Bruntálu???
PříspěvekNapsal: čtv 20. zář 2012 14:18:46 
Offline

Registrován: pon 21. kvě 2012 12:27:58
Příspěvky: 45
Kvasenie prvej várky z Bruntálu :lol:. 2x1,7kg svetlý + 0,9kg tmavý 25l vody, chmeľovar 90min.30gŽPČ 60min.50gSladek 30min.20gŽPČ zakvasené Muntos gold.
Chcel som vložiť obbrazok ale nejak sa mi to nedarí.


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 111 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4, 5 ... 12  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Perka.cz - ruční výroba per na zakázku

Na provoz fóra přispěli: martin - www.mikropivovar-skrivanek.cz, Becherman, dapr, BUDDHA, El_, Bambus, DVL, mihal, pinkano - www.pivnirecenze.cz, Žižla, johnmirow, haffo, Bekr, Masakra, tadytomas, petr m, David Janda, Mgr.Ing. Tomáš Horák, Petr Najmon, Radek Šenfeld, Petr Železný, šemík, Dalibor Skala, Petr Broža, Tomáš Navrátil, Pook, Milan Vašák, BEL35, Nio2, miskin, Martin Hromádka, Grádyš, Jaroslav Dobias a Henry. Děkujeme.

Český překlad – phpBB.cz