VarimPivo.cz - Domácí vaření piva, Homebrewing

Fórum pro všechny přátele zlatavého moku a vaření piva.
Právě je sob 20. led 2018 16:04:44
Přispět na provoz fóra můžete libovolnou částkou na účet: 1165212014/3030

nebo přes PayPal

Vasepivo.cz Vyrobtesipivo.cz Mr-sladek.cz SvojePivo.sk Pivonaklic.cz

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 2 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: domaci pivo Horal
PříspěvekNapsal: sob 01. říj 2016 13:53:24 
Offline

Registrován: sob 01. říj 2016 13:43:22
Příspěvky: 1
Zdravim

Jsem uplny zacatecnik a rozhodl jsem se ze bych rad uvaril pivo, objednal jsem si sladovy vytazek Horal (http://www.sladovnabruntal.cz/domaci-pivo-horal/) a podle navodu zacal. Vsechno slo vicemene tak jak melo ale ted mam trochu problem s kvasenim. Nevim zdali jsem nemel nejake spatne kvasnice protoze to nejde uplne podle planu.
Kvaseni zaclo az druhy den (dal jsem kvasit v sobotu presne pred tydynem) vytvorila se pena s hnedymi fleky kterou jsem sesbiral (dle rad zde z fora tak hodne lidi doporucovalo penu sbirat i kdyz kvasim svrchne) a od ty doby uz se vlastne nic nedelo, nevsiml jsem si ani ze by to probublavalo ale hladina v kvasne zatce take vyrovnana nebyla. Meril jsem cukromerem co s tim a je pravda ze ackoliv sem tam zadny process nevidel tak cukr pomalu padal az se v ve ctvrtek dostal 5,8% zbytkoveho cukru. Do dneska zadna zmena a dneska jsem kdyz jsem pivo otevrel tak se na me vyvalil takovy trochu nakysli zapach, co s tim prosim mam delat ? mam to stocit uz do lahvi ? pridat cukr ?
Vim ze cukr by se v tomto pripade asi pridavat nemel pokud bych stacel do lahvi ale co ted s tim kdyz nejsem na idealnim zbytkovem cukru 4-5% a to jsem prosel forum celkem dost ale nikde zadna rada co v tomto pripade delat. Nerad bych z toho mel nejakej vetrak i kdyz je pravda ze do sveho prvniho pokusu jsem moc velke nadeje nedaval.
Ted uz napriklad vim ze v kazdem pripade je dobre mit v zaloze jeste jedny kvasnice.

Jinak jeste dodatek : kvaseni probiha pri teplote 17-20 stupnu.

Dekuji za odpoved


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: domaci pivo Horal
PříspěvekNapsal: stř 05. říj 2016 11:04:17 
Offline

Registrován: pon 09. bře 2015 10:46:48
Příspěvky: 9
Pokud si myslíš že je to špatné tak to rovnou vyjel, ale já bych klidně zkusil stočit to do lahví s cukrem 3g/0,5l, po sekundárním kvašení (stačí týden) dej na nějaký čas ležet do lednice (nevím proč to v návodu nemají). A pak opatrně ochutnej :-)

Použil jsi nějakou sanitaci pro kvasnou nádobu a sanitoval jsi cukroměr, kterým jsi měřil?


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 2 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Perka.cz - ruční výroba per na zakázku

Na provoz fóra přispěli: martin - www.mikropivovar-skrivanek.cz, Becherman, dapr, BUDDHA, El_, Bambus, DVL, mihal, pinkano - www.pivnirecenze.cz, Žižla, johnmirow, haffo, Bekr, Masakra, tadytomas, petr m, David Janda, Mgr.Ing. Tomáš Horák, Petr Najmon, Radek Šenfeld, Petr Železný, šemík, Dalibor Skala, Petr Broža, Tomáš Navrátil, Pook, Milan Vašák, BEL35, Nio2, miskin, Martin Hromádka, Grádyš, Jaroslav Dobias a Henry. Děkujeme.

Český překlad – phpBB.cz