VarimPivo.cz - Domácí vaření piva, Homebrewing

Fórum pro všechny přátele zlatavého moku a vaření piva.
Právě je úte 28. úno 2017 1:57:39
Přispět na provoz fóra můžete libovolnou částkou na účet: 1165212014/3030

nebo přes PayPal

Vasepivo.cz Vyrobtesipivo.cz Mr-sladek.cz SvojePivo.sk Pivonaklic.cz

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 2 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: domaci pivo Horal
PříspěvekNapsal: sob 01. říj 2016 13:53:24 
Offline

Registrován: sob 01. říj 2016 13:43:22
Příspěvky: 1
Zdravim

Jsem uplny zacatecnik a rozhodl jsem se ze bych rad uvaril pivo, objednal jsem si sladovy vytazek Horal (http://www.sladovnabruntal.cz/domaci-pivo-horal/) a podle navodu zacal. Vsechno slo vicemene tak jak melo ale ted mam trochu problem s kvasenim. Nevim zdali jsem nemel nejake spatne kvasnice protoze to nejde uplne podle planu.
Kvaseni zaclo az druhy den (dal jsem kvasit v sobotu presne pred tydynem) vytvorila se pena s hnedymi fleky kterou jsem sesbiral (dle rad zde z fora tak hodne lidi doporucovalo penu sbirat i kdyz kvasim svrchne) a od ty doby uz se vlastne nic nedelo, nevsiml jsem si ani ze by to probublavalo ale hladina v kvasne zatce take vyrovnana nebyla. Meril jsem cukromerem co s tim a je pravda ze ackoliv sem tam zadny process nevidel tak cukr pomalu padal az se v ve ctvrtek dostal 5,8% zbytkoveho cukru. Do dneska zadna zmena a dneska jsem kdyz jsem pivo otevrel tak se na me vyvalil takovy trochu nakysli zapach, co s tim prosim mam delat ? mam to stocit uz do lahvi ? pridat cukr ?
Vim ze cukr by se v tomto pripade asi pridavat nemel pokud bych stacel do lahvi ale co ted s tim kdyz nejsem na idealnim zbytkovem cukru 4-5% a to jsem prosel forum celkem dost ale nikde zadna rada co v tomto pripade delat. Nerad bych z toho mel nejakej vetrak i kdyz je pravda ze do sveho prvniho pokusu jsem moc velke nadeje nedaval.
Ted uz napriklad vim ze v kazdem pripade je dobre mit v zaloze jeste jedny kvasnice.

Jinak jeste dodatek : kvaseni probiha pri teplote 17-20 stupnu.

Dekuji za odpoved


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: domaci pivo Horal
PříspěvekNapsal: stř 05. říj 2016 11:04:17 
Offline

Registrován: pon 09. bře 2015 10:46:48
Příspěvky: 9
Pokud si myslíš že je to špatné tak to rovnou vyjel, ale já bych klidně zkusil stočit to do lahví s cukrem 3g/0,5l, po sekundárním kvašení (stačí týden) dej na nějaký čas ležet do lednice (nevím proč to v návodu nemají). A pak opatrně ochutnej :-)

Použil jsi nějakou sanitaci pro kvasnou nádobu a sanitoval jsi cukroměr, kterým jsi měřil?


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 2 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron
Powered by www.dofit.cz ©

Na provoz fóra přispěli: martin - www.mikropivovar-skrivanek.cz, Becherman, dapr, BUDDHA, El_, Bambus, DVL, mihal, pinkano - www.pivnirecenze.cz, Žižla, johnmirow, haffo, Bekr, Masakra, tadytomas, petr m, David Janda, Mgr.Ing. Tomáš Horák, Petr Najmon, Radek Šenfeld, Petr Železný, šemík, Dalibor Skala, Petr Broža, Tomáš Navrátil, Pook, Milan Vašák, BEL35, Nio2, miskin, Martin Hromádka, Grádyš a Jaroslav Dobias. Děkujeme.

Český překlad – phpBB.cz