VarimPivo.cz - Domácí vaření piva, Homebrewing

Fórum pro všechny přátele zlatavého moku a vaření piva.
Právě je úte 16. říj 2018 21:19:16
Přispět na provoz fóra můžete libovolnou částkou na účet: 1165212014/3030

nebo přes PayPal

Vasepivo.cz Vyrobtesipivo.cz Mr-sladek.cz SvojePivo.sk Pivonaklic.cz

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 6 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Partial mash (rauchbier)
PříspěvekNapsal: ned 08. bře 2015 0:07:06 
Offline

Registrován: sob 07. bře 2015 23:57:34
Příspěvky: 6
Ahoj ve spolek.
Měl bych malou otázku. Je tady nekdo ze skuseností nebo delal nekdo partial mash s Bruntalem? Tj. vyluhovat slad kvuli chuti a doplnit fermentační cukry výtažkem. Jde mi o slad nakouřovaný udelat neco jako "rauchbier". Děkuji za odpovědi.


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Partial mash (rauchbier)
PříspěvekNapsal: ned 08. bře 2015 7:46:36 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: stř 10. lis 2010 18:26:30
Příspěvky: 2839
Bydliště: Zeleneč
Neodpovím přímo na dotaz, jen uvedu, že u nás prodávané nakuřované slady (Bruntál, Weyermann) jsou poměrně málo nakouřené.
Ani při sypání blízké 100% se nedá mluvit o nakouření blízké hlavnímu představitel (Aecht "Schenkerla").

Otázkou tedy je, kolik bys toho tam chtěl přisypat na ovonění - muselo by toho být fakt hodně.

_________________
Ve sklepě:
APA 12 Citra
APA 12 Citra + Equinox

Na spilce:
---


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Partial mash (rauchbier)
PříspěvekNapsal: ned 08. bře 2015 13:11:07 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: ned 07. lis 2010 11:59:35
Příspěvky: 808
Bydliště: Kajotov
Nestačí jen vyluhovat. Vyluhovat se s jistotou dá jen karamelový slad, protože je zcukřený. Dále američani používají tímto způsobem i pražený slad. Nejsem si ale jsitý, jak na tom pak bude pivo s trvanlivostí. U nakuřovaného sladu budeš muset zcukřit, nějakým rozumným způsobem scedit a pak teprve přidat k výtažku.

_________________
Sek. od:
Hardy's Ale 1967 (27.1.2015)
Golem (barleywine 18.4.2013)


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Partial mash (rauchbier)
PříspěvekNapsal: ned 08. bře 2015 20:38:58 
Offline

Registrován: sob 07. bře 2015 23:57:34
Příspěvky: 6
Děkuji za odpovědi.
Takze by stacilo dat do sacku slad a udělat takovou jednoduchou infuzi tj. nejak kolem 62C na hodinku. Pak to celé vyndat a pokracovat uz z vytazkem?


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Partial mash (rauchbier)
PříspěvekNapsal: ned 08. bře 2015 21:12:49 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: sob 04. led 2014 18:36:24
Příspěvky: 320
Bydliště: Trenčín
Ja by som dal 68.
Ale budes to mat kalne.


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Partial mash (rauchbier)
PříspěvekNapsal: pon 09. bře 2015 13:39:14 
Offline

Registrován: sob 07. bře 2015 23:57:34
Příspěvky: 6
Díky. Vyzkouším a dam vědět jak to dopadlo.


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 6 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Perka.cz - ruční výroba per na zakázku

Na provoz fóra přispěli: martin - www.mikropivovar-skrivanek.cz, Becherman, dapr, BUDDHA, El_, Bambus, DVL, mihal, pinkano - www.pivnirecenze.cz, Žižla, johnmirow, haffo, Bekr, Masakra, tadytomas, petr m, David Janda, Mgr.Ing. Tomáš Horák, Petr Najmon, Radek Šenfeld, Petr Železný, šemík, Dalibor Skala, Petr Broža, Tomáš Navrátil, Pook, Milan Vašák, BEL35, Nio2, miskin, Martin Hromádka, Grádyš, Jaroslav Dobias a Henry. Děkujeme.

Český překlad – phpBB.cz