VarimPivo.cz - Domácí vaření piva, Homebrewing

Fórum pro všechny přátele zlatavého moku a vaření piva.
Právě je čtv 21. zář 2017 22:13:14
Přispět na provoz fóra můžete libovolnou částkou na účet: 1165212014/3030

nebo přes PayPal

Vasepivo.cz Vyrobtesipivo.cz Mr-sladek.cz SvojePivo.sk Pivonaklic.cz

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 6 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Partial mash (rauchbier)
PříspěvekNapsal: ned 08. bře 2015 0:07:06 
Offline

Registrován: sob 07. bře 2015 23:57:34
Příspěvky: 6
Ahoj ve spolek.
Měl bych malou otázku. Je tady nekdo ze skuseností nebo delal nekdo partial mash s Bruntalem? Tj. vyluhovat slad kvuli chuti a doplnit fermentační cukry výtažkem. Jde mi o slad nakouřovaný udelat neco jako "rauchbier". Děkuji za odpovědi.


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Partial mash (rauchbier)
PříspěvekNapsal: ned 08. bře 2015 7:46:36 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: stř 10. lis 2010 18:26:30
Příspěvky: 2790
Bydliště: Praha - Kobylisy / Chlumec nad Cidlinou
Neodpovím přímo na dotaz, jen uvedu, že u nás prodávané nakuřované slady (Bruntál, Weyermann) jsou poměrně málo nakouřené.
Ani při sypání blízké 100% se nedá mluvit o nakouření blízké hlavnímu představitel (Aecht "Schenkerla").

Otázkou tedy je, kolik bys toho tam chtěl přisypat na ovonění - muselo by toho být fakt hodně.

_________________
Ve sklepě:
Ležák 12 (wet hop) - od září a ještě pořád se nevyležel. A už se asi ani nevyleží... :)
Ležák 12
APA 13

Na spilce:
---


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Partial mash (rauchbier)
PříspěvekNapsal: ned 08. bře 2015 13:11:07 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: ned 07. lis 2010 11:59:35
Příspěvky: 808
Bydliště: Kajotov
Nestačí jen vyluhovat. Vyluhovat se s jistotou dá jen karamelový slad, protože je zcukřený. Dále američani používají tímto způsobem i pražený slad. Nejsem si ale jsitý, jak na tom pak bude pivo s trvanlivostí. U nakuřovaného sladu budeš muset zcukřit, nějakým rozumným způsobem scedit a pak teprve přidat k výtažku.

_________________
Sek. od:
Hardy's Ale 1967 (27.1.2015)
Golem (barleywine 18.4.2013)


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Partial mash (rauchbier)
PříspěvekNapsal: ned 08. bře 2015 20:38:58 
Offline

Registrován: sob 07. bře 2015 23:57:34
Příspěvky: 6
Děkuji za odpovědi.
Takze by stacilo dat do sacku slad a udělat takovou jednoduchou infuzi tj. nejak kolem 62C na hodinku. Pak to celé vyndat a pokracovat uz z vytazkem?


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Partial mash (rauchbier)
PříspěvekNapsal: ned 08. bře 2015 21:12:49 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: sob 04. led 2014 18:36:24
Příspěvky: 320
Bydliště: Trenčín
Ja by som dal 68.
Ale budes to mat kalne.


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Partial mash (rauchbier)
PříspěvekNapsal: pon 09. bře 2015 13:39:14 
Offline

Registrován: sob 07. bře 2015 23:57:34
Příspěvky: 6
Díky. Vyzkouším a dam vědět jak to dopadlo.


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 6 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Česká pera na zakázku www.perka.cz ©

Na provoz fóra přispěli: martin - www.mikropivovar-skrivanek.cz, Becherman, dapr, BUDDHA, El_, Bambus, DVL, mihal, pinkano - www.pivnirecenze.cz, Žižla, johnmirow, haffo, Bekr, Masakra, tadytomas, petr m, David Janda, Mgr.Ing. Tomáš Horák, Petr Najmon, Radek Šenfeld, Petr Železný, šemík, Dalibor Skala, Petr Broža, Tomáš Navrátil, Pook, Milan Vašák, BEL35, Nio2, miskin, Martin Hromádka, Grádyš a Jaroslav Dobias. Děkujeme.

Český překlad – phpBB.cz