VarimPivo.cz - Domácí vaření piva, Homebrewing

Fórum pro všechny přátele zlatavého moku a vaření piva.
Právě je stř 17. led 2018 12:05:59
Přispět na provoz fóra můžete libovolnou částkou na účet: 1165212014/3030

nebo přes PayPal

Vasepivo.cz Vyrobtesipivo.cz Mr-sladek.cz SvojePivo.sk Pivonaklic.cz

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 20 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: po zaruke
PříspěvekNapsal: úte 23. črc 2013 14:25:17 
Offline

Registrován: čtv 25. srp 2011 11:14:39
Příspěvky: 17
Dakujem! To su cenne rady :)

Mladinu varit nechcem kym nemam iste kvasnice, ak by to nahodou nevyslo...
ale tu sladinu skusim pridat... prevarim z tekuteho vytazku a pridam im tam, ci im nezachuti viac :)


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: po zaruke
PříspěvekNapsal: stř 24. črc 2013 13:43:44 
Offline

Registrován: čtv 25. srp 2011 11:14:39
Příspěvky: 17
Takze vcera som kvasniciam pridala aj trochu prevarenej, vychladnutej sladiny z vytazku a dnes po dalsom dni uplne rovnake ticho... ani jedna bublinka :(
Uz som objednala nove kvasnice, takze asi im dnes vystrojim pohreb do zachodu...


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: po zaruke
PříspěvekNapsal: stř 24. črc 2013 14:00:23 
Offline

Registrován: stř 28. bře 2012 20:40:56
Příspěvky: 381
..ne nevyhadzuj... nechaj to spontanne skvasit, niektore piva v stredoveku sa kvasili pridanim chlebovych kvoriek... alebo pridaj drozdie;)..moze to by tzaujimavy pokus....

_________________
http://prostredny-hrot.webnode.sk/


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: po zaruke
PříspěvekNapsal: stř 24. črc 2013 14:40:29 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: stř 27. črc 2011 8:00:06
Příspěvky: 90
Bydliště: Tábor
rezance píše:
..ne nevyhadzuj... nechaj to spontanne skvasit, niektore piva v stredoveku sa kvasili pridanim chlebovych kvoriek... alebo pridaj drozdie;)..moze to by tzaujimavy pokus....

Z vlastní skušenosti bych to nedoporučoval :D Skoušel jsem část várky nechat spontálně rozkvasit a nejenom že to trvalo neskutečně dlouho ale výsledek byl téměř nepitelný :-D


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: po zaruke
PříspěvekNapsal: pát 26. črc 2013 7:11:06 
Offline

Registrován: stř 28. bře 2012 20:40:56
Příspěvky: 381
stale mat radsej nepitelny Lambic a ako lepkavy zachod :D

_________________
http://prostredny-hrot.webnode.sk/


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: po zaruke
PříspěvekNapsal: pát 26. črc 2013 7:45:30 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: stř 27. črc 2011 8:00:06
Příspěvky: 90
Bydliště: Tábor
rezance píše:
stale mat radsej nepitelny Lambic a ako lepkavy zachod :D

Kdyby Lambic, ale to co se mi povedlo by klidně šlo použít na salám s cibulí místo octa, jak to bylo kyselý :-)


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: po zaruke
PříspěvekNapsal: pát 26. črc 2013 8:00:46 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: ned 07. lis 2010 11:59:35
Příspěvky: 808
Bydliště: Kajotov
Jestli se to nechytlo, tak vylejt. Lambicu se nepřiblížíš, ani kdyby ses rozkrájela. Maximálně si zavlečeš do pivovaru MO, kterých se potom třeba ani nezbavíš.

_________________
Sek. od:
Hardy's Ale 1967 (27.1.2015)
Golem (barleywine 18.4.2013)


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: po zaruke
PříspěvekNapsal: pát 26. črc 2013 9:10:45 
Offline

Registrován: stř 28. bře 2012 20:40:56
Příspěvky: 381
Ja by som to aj tak radsej nechal vykvasit aspon drozdim. Uz som raz mal acidofilne bakterie na mladine, no stocil som a nelutujem. Pivko to bolo suprove (bolo tmave a sladove a vo voni carafi a cokoladky sat a kyslost stratila, povedal by som ze ju priam podtrzila.

Nemam rad ked sa k pivu pristupuje tak vedecky. Lambic zas nemusi byt az taka veda Lambic sa vari uz 500 rokov. Podla mna ho vymysleli tak ze sa im proste pokazila varka no i napriek tomu ju dali do flasiek :D

EDIT: prave som sa docital ze aj lambic sa vari pocas chladnejsich mesiacov october-may cize by som siel tym drozdim ked nemas kvasinky.

_________________
http://prostredny-hrot.webnode.sk/


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: po zaruke
PříspěvekNapsal: pát 26. črc 2013 12:38:00 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: ned 07. lis 2010 11:59:35
Příspěvky: 808
Bydliště: Kajotov
Já bych raději těch pár litrů výtažku vylil a šel si koupit do obchodu pár lahví Mariage parfait od Boona. U lambicu se používá speciálních postupů už od začátku vaření a proto je třeba mladina nadupaná škrobem, chmel je starý, zvětralý, bez alfa kyselin, navíc se staří v sudu a pak se blenduje. Dobrý lambic se moc nedaří udělat, kvůli unikátnímu složení MO (bakterie a divoké kvasinky), proto ho vaří jen pár lidí a zbytek si od nich kupuje várky a pak je jen míchají. Čistý starý lambic bude asi nejintenzivnější, moc lidí nejspíš neosloví, spíš naopak a často na něj taky ani nenarazíš.

_________________
Sek. od:
Hardy's Ale 1967 (27.1.2015)
Golem (barleywine 18.4.2013)


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: po zaruke
PříspěvekNapsal: pát 26. črc 2013 12:51:49 
Offline

Registrován: čtv 25. srp 2011 11:14:39
Příspěvky: 17
No ked sa mi to 3 dni ani nepohlo, tak som to vyliala... ved to bolo ani nie pol litra, to nebola taka skoda a ziadne pokusy s drozdim radsej skusat nechcem :D
Kupili sme nove kvasnice a uz mi to pekne kvasi 21l 12ky :)


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 20 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Perka.cz - ruční výroba per na zakázku

Na provoz fóra přispěli: martin - www.mikropivovar-skrivanek.cz, Becherman, dapr, BUDDHA, El_, Bambus, DVL, mihal, pinkano - www.pivnirecenze.cz, Žižla, johnmirow, haffo, Bekr, Masakra, tadytomas, petr m, David Janda, Mgr.Ing. Tomáš Horák, Petr Najmon, Radek Šenfeld, Petr Železný, šemík, Dalibor Skala, Petr Broža, Tomáš Navrátil, Pook, Milan Vašák, BEL35, Nio2, miskin, Martin Hromádka, Grádyš, Jaroslav Dobias a Henry. Děkujeme.

Český překlad – phpBB.cz