VarimPivo.cz - Domácí vaření piva, Homebrewing

Fórum pro všechny přátele zlatavého moku a vaření piva.
Právě je sob 24. čer 2017 1:13:27
Přispět na provoz fóra můžete libovolnou částkou na účet: 1165212014/3030

nebo přes PayPal

Vasepivo.cz Vyrobtesipivo.cz Mr-sladek.cz SvojePivo.sk Pivonaklic.cz

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 20 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: po zaruke
PříspěvekNapsal: úte 23. črc 2013 14:25:17 
Offline

Registrován: čtv 25. srp 2011 11:14:39
Příspěvky: 17
Dakujem! To su cenne rady :)

Mladinu varit nechcem kym nemam iste kvasnice, ak by to nahodou nevyslo...
ale tu sladinu skusim pridat... prevarim z tekuteho vytazku a pridam im tam, ci im nezachuti viac :)


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: po zaruke
PříspěvekNapsal: stř 24. črc 2013 13:43:44 
Offline

Registrován: čtv 25. srp 2011 11:14:39
Příspěvky: 17
Takze vcera som kvasniciam pridala aj trochu prevarenej, vychladnutej sladiny z vytazku a dnes po dalsom dni uplne rovnake ticho... ani jedna bublinka :(
Uz som objednala nove kvasnice, takze asi im dnes vystrojim pohreb do zachodu...


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: po zaruke
PříspěvekNapsal: stř 24. črc 2013 14:00:23 
Offline

Registrován: stř 28. bře 2012 20:40:56
Příspěvky: 381
..ne nevyhadzuj... nechaj to spontanne skvasit, niektore piva v stredoveku sa kvasili pridanim chlebovych kvoriek... alebo pridaj drozdie;)..moze to by tzaujimavy pokus....

_________________
http://prostredny-hrot.webnode.sk/


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: po zaruke
PříspěvekNapsal: stř 24. črc 2013 14:40:29 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: stř 27. črc 2011 8:00:06
Příspěvky: 88
Bydliště: Tábor
rezance píše:
..ne nevyhadzuj... nechaj to spontanne skvasit, niektore piva v stredoveku sa kvasili pridanim chlebovych kvoriek... alebo pridaj drozdie;)..moze to by tzaujimavy pokus....

Z vlastní skušenosti bych to nedoporučoval :D Skoušel jsem část várky nechat spontálně rozkvasit a nejenom že to trvalo neskutečně dlouho ale výsledek byl téměř nepitelný :-D


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: po zaruke
PříspěvekNapsal: pát 26. črc 2013 7:11:06 
Offline

Registrován: stř 28. bře 2012 20:40:56
Příspěvky: 381
stale mat radsej nepitelny Lambic a ako lepkavy zachod :D

_________________
http://prostredny-hrot.webnode.sk/


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: po zaruke
PříspěvekNapsal: pát 26. črc 2013 7:45:30 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: stř 27. črc 2011 8:00:06
Příspěvky: 88
Bydliště: Tábor
rezance píše:
stale mat radsej nepitelny Lambic a ako lepkavy zachod :D

Kdyby Lambic, ale to co se mi povedlo by klidně šlo použít na salám s cibulí místo octa, jak to bylo kyselý :-)


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: po zaruke
PříspěvekNapsal: pát 26. črc 2013 8:00:46 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: ned 07. lis 2010 11:59:35
Příspěvky: 808
Bydliště: Kajotov
Jestli se to nechytlo, tak vylejt. Lambicu se nepřiblížíš, ani kdyby ses rozkrájela. Maximálně si zavlečeš do pivovaru MO, kterých se potom třeba ani nezbavíš.

_________________
Sek. od:
Hardy's Ale 1967 (27.1.2015)
Golem (barleywine 18.4.2013)


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: po zaruke
PříspěvekNapsal: pát 26. črc 2013 9:10:45 
Offline

Registrován: stř 28. bře 2012 20:40:56
Příspěvky: 381
Ja by som to aj tak radsej nechal vykvasit aspon drozdim. Uz som raz mal acidofilne bakterie na mladine, no stocil som a nelutujem. Pivko to bolo suprove (bolo tmave a sladove a vo voni carafi a cokoladky sat a kyslost stratila, povedal by som ze ju priam podtrzila.

Nemam rad ked sa k pivu pristupuje tak vedecky. Lambic zas nemusi byt az taka veda Lambic sa vari uz 500 rokov. Podla mna ho vymysleli tak ze sa im proste pokazila varka no i napriek tomu ju dali do flasiek :D

EDIT: prave som sa docital ze aj lambic sa vari pocas chladnejsich mesiacov october-may cize by som siel tym drozdim ked nemas kvasinky.

_________________
http://prostredny-hrot.webnode.sk/


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: po zaruke
PříspěvekNapsal: pát 26. črc 2013 12:38:00 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: ned 07. lis 2010 11:59:35
Příspěvky: 808
Bydliště: Kajotov
Já bych raději těch pár litrů výtažku vylil a šel si koupit do obchodu pár lahví Mariage parfait od Boona. U lambicu se používá speciálních postupů už od začátku vaření a proto je třeba mladina nadupaná škrobem, chmel je starý, zvětralý, bez alfa kyselin, navíc se staří v sudu a pak se blenduje. Dobrý lambic se moc nedaří udělat, kvůli unikátnímu složení MO (bakterie a divoké kvasinky), proto ho vaří jen pár lidí a zbytek si od nich kupuje várky a pak je jen míchají. Čistý starý lambic bude asi nejintenzivnější, moc lidí nejspíš neosloví, spíš naopak a často na něj taky ani nenarazíš.

_________________
Sek. od:
Hardy's Ale 1967 (27.1.2015)
Golem (barleywine 18.4.2013)


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: po zaruke
PříspěvekNapsal: pát 26. črc 2013 12:51:49 
Offline

Registrován: čtv 25. srp 2011 11:14:39
Příspěvky: 17
No ked sa mi to 3 dni ani nepohlo, tak som to vyliala... ved to bolo ani nie pol litra, to nebola taka skoda a ziadne pokusy s drozdim radsej skusat nechcem :D
Kupili sme nove kvasnice a uz mi to pekne kvasi 21l 12ky :)


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 20 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Powered by www.dofit.cz ©

Na provoz fóra přispěli: martin - www.mikropivovar-skrivanek.cz, Becherman, dapr, BUDDHA, El_, Bambus, DVL, mihal, pinkano - www.pivnirecenze.cz, Žižla, johnmirow, haffo, Bekr, Masakra, tadytomas, petr m, David Janda, Mgr.Ing. Tomáš Horák, Petr Najmon, Radek Šenfeld, Petr Železný, šemík, Dalibor Skala, Petr Broža, Tomáš Navrátil, Pook, Milan Vašák, BEL35, Nio2, miskin, Martin Hromádka, Grádyš a Jaroslav Dobias. Děkujeme.

Český překlad – phpBB.cz