VarimPivo.cz - Domácí vaření piva, Homebrewing

Fórum pro všechny přátele zlatavého moku a vaření piva.
Právě je čtv 30. bře 2017 1:38:33
Přispět na provoz fóra můžete libovolnou částkou na účet: 1165212014/3030

nebo přes PayPal

Vasepivo.cz Vyrobtesipivo.cz Mr-sladek.cz SvojePivo.sk Pivonaklic.cz

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 13 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Horní kvašení - jaké kvasnice
PříspěvekNapsal: stř 15. kvě 2013 9:56:33 
Offline

Registrován: stř 22. čer 2011 16:11:56
Příspěvky: 674
Bydliště: Praha
jarmilerik píše:
Chlapi, prosím k tématu. Děkuji.


ok
Munton´s Premium Gold jsou svrchni kvasnice, takze pohodlne pivo odkvasi svrchne ;)

_________________
Pivami se člověk učí!


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Horní kvašení - jaké kvasnice
PříspěvekNapsal: stř 15. kvě 2013 11:50:23 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: ned 07. lis 2010 11:59:35
Příspěvky: 808
Bydliště: Kajotov
Přesně, je to svrchní kmen. 15 °C míň esterů, 20 °C (více esterů a vyšších alkoholů). Sušené kvasnice rehydruj dle návodu (bude to nasypání do převařené vody o teplotě 25-30 °C), nedávej je do studené vody, nemají to rády a ani je nesyp v suchém stavu přímo do mladiny, zabiješ plno buňek. Až kvasnice absorbují vodu, lehce je rozmíchej a pozvolna snižuj teplotu na hodnotu, při které budeš zakvášet. Pak je nalij to řádně provzdušněné mladiny, která už bude taky vychlazená na zákvasnou teplotu. Sbírání deky je na tobě, nemusí se dělat u žádného kvašení, ale někdo ji sbírá vždy. Je tady o tom samostatné vlákno.

_________________
Sek. od:
Hardy's Ale 1967 (27.1.2015)
Golem (barleywine 18.4.2013)


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Horní kvašení - jaké kvasnice
PříspěvekNapsal: stř 15. kvě 2013 17:29:28 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: stř 10. lis 2010 18:26:30
Příspěvky: 2780
Bydliště: Praha - Kobylisy / Chlumec nad Cidlinou
- protože kostka váží přesně 3g a není potřeba nic odvažovat
- protože to pak nezačne pěnit

moje 3g kostky se tedy do lahví vejdou

nicméně už to stejně nepoužívám, protože stáčím dřív + ležím v sudech a pak protitlak...

_________________
Ve sklepě:
Ležák 12 (wet hop) - od září a ještě pořád se nevyležel. Ale lepší se to :-)
Rauch 13

Na spilce:
Ležák 12


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 13 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron
Powered by www.dofit.cz ©

Na provoz fóra přispěli: martin - www.mikropivovar-skrivanek.cz, Becherman, dapr, BUDDHA, El_, Bambus, DVL, mihal, pinkano - www.pivnirecenze.cz, Žižla, johnmirow, haffo, Bekr, Masakra, tadytomas, petr m, David Janda, Mgr.Ing. Tomáš Horák, Petr Najmon, Radek Šenfeld, Petr Železný, šemík, Dalibor Skala, Petr Broža, Tomáš Navrátil, Pook, Milan Vašák, BEL35, Nio2, miskin, Martin Hromádka, Grádyš a Jaroslav Dobias. Děkujeme.

Český překlad – phpBB.cz