VarimPivo.cz - Domácí vaření piva, Homebrewing

Fórum pro všechny přátele zlatavého moku a vaření piva.
Právě je čtv 19. led 2017 7:29:30
Přispět na provoz fóra můžete libovolnou částkou na účet: 1165212014/3030

nebo přes PayPal

Vasepivo.cz Vyrobtesipivo.cz Mr-sladek.cz SvojePivo.sk Pivonaklic.cz

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 72 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4, 5 ... 8  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Káva a kakao do Stoutu?
PříspěvekNapsal: úte 26. bře 2013 22:16:03 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: čtv 08. bře 2012 20:29:42
Příspěvky: 160
Bydliště: Ostrava
Vážená domovařičská menšino :lol:
Budu vařit Stout (asi 20L) z tmavého Bruntálského výtažku,ale je mi jasné,že vůně kávy a čokolády je dostupná,bohužel jen díky praženým sladům,při vaření ze surovin.
O použití kakaových bobů tady něco čtu,ale o kávě nic.
1)Myslíte,že by se daly tyto suroviny použít,a kolik?
2)Jak dlouho ve chmelovaru,nebo přímo do mladiny?
Kávu bych použil instantní,Neskafe gold.Kakao prášek,nebo drcené boby.
Z chmelů mám ŽPČ,PREMIANT,SLÁDEK,KAZBEK,HELERTAU PERLE A HERCULES.Jaký a kolik zachmelit?
Kvasit budu svrchnĕ,kvasnicema Notingham
Díky za nápady ;)


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Káva a kakao do Stoutu?
PříspěvekNapsal: úte 26. bře 2013 23:24:19 
Offline

Registrován: ned 20. úno 2011 22:17:19
Příspěvky: 392
milanos píše:
Kávu bych použil instantní,Neskafe gold.

OMG proč instantní? To je tak složitý koupit, kávu střední třídy a přidat ji minutu před koncem chmelovaru?
Ochucené pivo z toho asi bude, ale stout ne.


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Káva a kakao do Stoutu?
PříspěvekNapsal: stř 27. bře 2013 7:09:03 
Offline

Registrován: stř 12. pro 2012 21:34:19
Příspěvky: 557
Bydliště: Machová
Potom poprosím o recept, nebo dávkování........Taky jsem přemýšlel nad tím jak to pivo ozvláštnit a tohle mi přijde jako velmi zajímavá myšlenka. Chtěl bych to zkusit z VÚPSu, dělal jsem z něj teď dvakrát a velká spokojenost, takže by to byl zase posun kousek k něčemu novému....

_________________
http://stojan-machovsky.webnode.cz

Zlaťák 11° - zraje
Slaďák 13° - zraje
Stojanův Stout 14° - zraje
Hofburg 11° - na spilce

Hofburg na Černo 13°- VÍTĚZ MHM BRNO 2015 a KOSTELECKÝ CHMELOVÁREK 2016
Tmavá 11° - 2. místo KOSTELECKÝ CHMELOVÁREK 2014


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Káva a kakao do Stoutu?
PříspěvekNapsal: stř 27. bře 2013 10:02:16 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: čtv 08. bře 2012 20:29:42
Příspěvky: 160
Bydliště: Ostrava
[/quote]
OMG proč instantní? To je tak složitý koupit, kávu střední třídy a přidat ji minutu před koncem chmelovaru?
Ochucené pivo z toho asi bude, ale stout ne.[/quote]

Pokud by se dávala až do mladiny,tak se rozpustí i bez chmelovaru.Na rozdíl od mleté.Navĺc,protože ji piju,a chutná mi.
Naopak nevím,proč bych mĕl použít právĕ kávu střední třídy?
Máš s tím zkušnost?
Jinak je mi jasné,že to bude spíše ”pseudo Stout”


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Káva a kakao do Stoutu?
PříspěvekNapsal: stř 27. bře 2013 11:03:38 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: ned 07. lis 2010 11:59:35
Příspěvky: 808
Bydliště: Kajotov
Dával jsem Mastermindovi trochu čokoládového sladu a praženého ječmene. Doporučoval jsem mu partial mash, ale on nakonec tuším udělal jen výluh z obou pražených zrn a pak to přidal do chmelovaru. Nevím, jestli to tak výtažkáři dělají, ale zavání to škrobem, ten by mohl být pastvou pro bakterie jako je tomu třeba u lambicu.

Edit: S tím škrobem bych se bál u toho praž. ječmene, čoko. slad by měl být zcukřen při výrobě. Jinak přídavky čehokoliv mimo zákon o čistotě piva jsou skoro vždycky jako pěst na oko, podle mé chuti do piva skoro nikdy nezapadnou.

_________________
Sek. od:
Hardy's Ale 1967 (27.1.2015)
Golem (barleywine 18.4.2013)


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Káva a kakao do Stoutu?
PříspěvekNapsal: stř 27. bře 2013 11:12:24 
Offline

Registrován: ned 20. úno 2011 22:17:19
Příspěvky: 392
Cena x kvalita.
Po chmelovaru stejně separuješ maldinu od chmelu, takže technologicky není problém s rozpustností/nerozpustností kávy.


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Káva a kakao do Stoutu?
PříspěvekNapsal: čtv 28. bře 2013 20:10:54 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: čtv 08. bře 2012 20:29:42
Příspěvky: 160
Bydliště: Ostrava
kratoska15 píše:
Potom poprosím o recept, nebo dávkování........Taky jsem přemýšlel nad tím jak to pivo ozvláštnit a tohle mi přijde jako velmi zajímavá myšlenka. Chtěl bych to zkusit z VÚPSu, dělal jsem z něj teď dvakrát a velká spokojenost, takže by to byl zase posun kousek k něčemu novému....


Nevím jak to bude s receptem,jelikož jsem se tak,nějak odklonil z původního záměru,a uvařil polotmavé něco,chmeleno 30g Halertau Hercules,10g Perle,10g ŽPČ a necelé 3g rozpustného Nescafé Gold.V časech:60,20,5 a 5 min.V 16L hustoty 1062,zakvašeno Danstar Notingham,svrchně.
Teda hořké to bylo tak jak jsem přibližně plánoval, asi kolem 70 EBU.Dnes už kvasí při 18°C
Chmely Hercules a Perle jsem použil prvně,stejně tak kávu,tak by mě zajímalo,kam to druhově zařadit?
Že by IPA?


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Káva a kakao do Stoutu?
PříspěvekNapsal: čtv 28. bře 2013 21:13:23 
Offline

Registrován: stř 12. pro 2012 21:34:19
Příspěvky: 557
Bydliště: Machová
milanos píše:
kratoska15 píše:
Potom poprosím o recept, nebo dávkování........Taky jsem přemýšlel nad tím jak to pivo ozvláštnit a tohle mi přijde jako velmi zajímavá myšlenka. Chtěl bych to zkusit z VÚPSu, dělal jsem z něj teď dvakrát a velká spokojenost, takže by to byl zase posun kousek k něčemu novému....


Nevím jak to bude s receptem,jelikož jsem se tak,nějak odklonil z původního záměru,a uvařil polotmavé něco,chmeleno 30g Halertau Hercules,10g Perle,10g ŽPČ a necelé 3g rozpustného Nescafé Gold.V časech:60,20,5 a 5 min.V 16L hustoty 1062,zakvašeno Danstar Notingham,svrchně.
Teda hořké to bylo tak jak jsem přibližně plánoval, asi kolem 70 EBU.Dnes už kvasí při 18°C
Chmely Hercules a Perle jsem použil prvně,stejně tak kávu,tak by mě zajímalo,kam to druhově zařadit?
Že by IPA?




Nejsou 3g málo???? Na tak velký objem, nejsem teda znalec, ale tohle v tom podle mně nemůže být absolutně cítit.......

_________________
http://stojan-machovsky.webnode.cz

Zlaťák 11° - zraje
Slaďák 13° - zraje
Stojanův Stout 14° - zraje
Hofburg 11° - na spilce

Hofburg na Černo 13°- VÍTĚZ MHM BRNO 2015 a KOSTELECKÝ CHMELOVÁREK 2016
Tmavá 11° - 2. místo KOSTELECKÝ CHMELOVÁREK 2014


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Káva a kakao do Stoutu?
PříspěvekNapsal: pát 29. bře 2013 0:26:55 
Offline

Registrován: stř 24. srp 2011 20:44:31
Příspěvky: 388
kratoska ma pravdu to nepoznas ved tolko, ak nie viac sa dava do dvoch decou vody aby si mal pseudo kavu.... nesekol si sa pri pisani? alebo jak si sa dopracoval k takemuto mnozstvu?pochopil by som 3g na liter


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Káva a kakao do Stoutu?
PříspěvekNapsal: pát 29. bře 2013 6:15:19 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: čtv 08. bře 2012 20:29:42
Příspěvky: 160
Bydliště: Ostrava
Ne,ne,panove,fak jsem dal jen tak málo,z obavy ať to nepřepálím.Příštĕ dám více,nebo radši nic.Stejnĕ to se Stoutem nemá absolutnĕ nic společného.Z Trabanta Mercedesa neudĕlám jen tím,že nalepím na kapotu znak. :-(


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 72 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4, 5 ... 8  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Powered by www.dofit.cz ©

Na provoz fóra přispěli: martin - www.mikropivovar-skrivanek.cz, Becherman, dapr, BUDDHA, El_, Bambus, DVL, mihal, pinkano - www.pivnirecenze.cz, Žižla, johnmirow, haffo, Bekr, Masakra, tadytomas, petr m, David Janda, Mgr.Ing. Tomáš Horák, Petr Najmon, Radek Šenfeld, Petr Železný, šemík, Dalibor Skala, Petr Broža, Tomáš Navrátil, Pook, Milan Vašák, BEL35, Nio2, miskin, Martin Hromádka, Grádyš a Jaroslav Dobias. Děkujeme.

Český překlad – phpBB.cz