VarimPivo.cz - Domácí vaření piva, Homebrewing

Fórum pro všechny přátele zlatavého moku a vaření piva.
Právě je ned 25. čer 2017 13:09:57
Přispět na provoz fóra můžete libovolnou částkou na účet: 1165212014/3030

nebo přes PayPal

Vasepivo.cz Vyrobtesipivo.cz Mr-sladek.cz SvojePivo.sk Pivonaklic.cz

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 109 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4, 5 ... 11  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Vaše recepty z Bruntálu???
PříspěvekNapsal: úte 10. črc 2012 9:45:20 
Offline

Registrován: pon 21. kvě 2012 12:27:58
Příspěvky: 45
Ak máte dobré tipy na varenie sem s nimi.. :D


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vaše recepty z Bruntálu???
PříspěvekNapsal: pát 31. srp 2012 10:34:10 
Offline

Registrován: pon 21. kvě 2012 12:27:58
Příspěvky: 45
Cez výkend by som chcel zase niečo ukuchtiť :D a preto by som Vás poprosil o vaše skúsenoti s množstvom chmeľu . Výťažok svetlý Bruntál 4,25kg na 24l mladiny plato cca 12 ale aké a aké množstvo chmeľu použiť. Rád by som uvaril pivo Plzeňského typu, chmeľovar 90min. t.j. chmeľ na 3x a kvasené vrchné kvasinky premium gold alebo Danstar Nottingham.


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vaše recepty z Bruntálu???
PříspěvekNapsal: pát 31. srp 2012 11:36:55 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: úte 01. úno 2011 10:25:30
Příspěvky: 117
varenie piva plzenskeho typu a pouzitie vrchnych kvasiniek mi nejako spolu neladi :-D
nieco podobne je spodne kvasena IPA :-D


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vaše recepty z Bruntálu???
PříspěvekNapsal: pát 31. srp 2012 12:07:38 
Offline

Registrován: čtv 11. zář 2008 11:56:34
Příspěvky: 862
Bydliště: Poslední zatáčka před Vídní
cassovia.homebrew píše:
varenie piva plzenskeho typu a pouzitie vrchnych kvasiniek mi nejako spolu neladi :-D
nieco podobne je spodne kvasena IPA :-D

asi tak nejak. Kdyžtak už spíš ty Danstar jak Premium Gold.

_________________
Hellbastard Craft Brewing


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vaše recepty z Bruntálu???
PříspěvekNapsal: pát 31. srp 2012 12:33:50 
Offline

Registrován: pon 21. kvě 2012 12:27:58
Příspěvky: 45
Tak Vás poprosím o nejaký recept na sladový výťažok z Bruntálu.Keďže v pivnici mám teplotu okolo 20st. predpokladám, že by som mal použiť vrchné kvasinky.


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vaše recepty z Bruntálu???
PříspěvekNapsal: pát 31. srp 2012 13:23:59 
Offline

Registrován: čtv 11. zář 2008 11:56:34
Příspěvky: 862
Bydliště: Poslední zatáčka před Vídní
jo,tak holt nebudeš mít pilsner,ale ejl :)

_________________
Hellbastard Craft Brewing


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vaše recepty z Bruntálu???
PříspěvekNapsal: pát 31. srp 2012 14:16:40 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: ned 07. lis 2010 11:59:35
Příspěvky: 808
Bydliště: Kajotov
Použij svrchní kvasinky, ejl je mnhody stejně lepší než ty zabahněný nefiltrovaný pokusy o cosi jako pils. Nepíšeš, co máš za chmel. Sypání ti tady někdo může napsat, ale myslím si, že pro tebe bude nejlepší, když si stáhneš nějaký kalkulátor a spočítáš si to sám podle svých představ.

_________________
Sek. od:
Hardy's Ale 1967 (27.1.2015)
Golem (barleywine 18.4.2013)


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vaše recepty z Bruntálu???
PříspěvekNapsal: pát 31. srp 2012 14:34:30 
Offline

Registrován: pon 21. kvě 2012 12:27:58
Příspěvky: 45
Chmeľ mám Sládek, Premiant,Kazbek a ŽPČ.


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vaše recepty z Bruntálu???
PříspěvekNapsal: čtv 13. zář 2012 19:40:29 
Offline

Registrován: ned 12. srp 2012 22:28:03
Příspěvky: 8
Bydliště: Ostrava!!!
Tak jsem dneska v noci zalozil svou prvni varku.
1pixle tmaveho bruntalu, 1 pixle svetleho VUPSu, 18litru vody, uvedeno do varu na 15min. Z cele davky jsem pak odebral cca 4 litry a ten nachmelil 10g planym susenym chmelem (je to spise dochmeleni protoze VUPS by jiz mel byt nachmelen) pak 60 min. chmelovar na 3x, zcedil a pridal zpet do cele varky, do rana nechal vychladit na cca 20st.C, doredil prevarenou vodou na 12,5st,vrazil tam kvasnice S-33 a dal do sklepa kde je 19 - 20st C.
Ted odpoledne jsem to sel zkontrolovat a hezky to bubla a vytvorila se i pekna pena. Tak jsem zvedav jak to dopadne :).


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vaše recepty z Bruntálu???
PříspěvekNapsal: čtv 20. zář 2012 14:18:46 
Offline

Registrován: pon 21. kvě 2012 12:27:58
Příspěvky: 45
Kvasenie prvej várky z Bruntálu :lol:. 2x1,7kg svetlý + 0,9kg tmavý 25l vody, chmeľovar 90min.30gŽPČ 60min.50gSladek 30min.20gŽPČ zakvasené Muntos gold.
Chcel som vložiť obbrazok ale nejak sa mi to nedarí.


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 109 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4, 5 ... 11  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Powered by www.dofit.cz ©

Na provoz fóra přispěli: martin - www.mikropivovar-skrivanek.cz, Becherman, dapr, BUDDHA, El_, Bambus, DVL, mihal, pinkano - www.pivnirecenze.cz, Žižla, johnmirow, haffo, Bekr, Masakra, tadytomas, petr m, David Janda, Mgr.Ing. Tomáš Horák, Petr Najmon, Radek Šenfeld, Petr Železný, šemík, Dalibor Skala, Petr Broža, Tomáš Navrátil, Pook, Milan Vašák, BEL35, Nio2, miskin, Martin Hromádka, Grádyš a Jaroslav Dobias. Děkujeme.

Český překlad – phpBB.cz