VarimPivo.cz - Domácí vaření piva, Homebrewing

Fórum pro všechny přátele zlatavého moku a vaření piva.
Právě je stř 01. bře 2017 20:55:27
Přispět na provoz fóra můžete libovolnou částkou na účet: 1165212014/3030

nebo přes PayPal

Vasepivo.cz Vyrobtesipivo.cz Mr-sladek.cz SvojePivo.sk Pivonaklic.cz

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 42 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4, 5  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Vaše skúsenosti
PříspěvekNapsal: čtv 19. črc 2012 7:44:53 
Offline

Registrován: pon 21. kvě 2012 12:27:58
Příspěvky: 45
...má niekto skúsenosti s týmto výťažkom, či už dobré alebo zlé...popr. dobrý tip na varenie...


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vaše skúsenosti
PříspěvekNapsal: čtv 13. zář 2012 19:06:26 
Offline

Registrován: ned 12. srp 2012 22:28:03
Příspěvky: 8
Bydliště: Ostrava!!!
Nevim, ale podle vseho, je to bruntalsky vytazek, akorad to ma opatrene vlastnimi nalepkami.


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vaše skúsenosti
PříspěvekNapsal: ned 14. říj 2012 20:28:07 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: čtv 04. lis 2010 13:14:52
Příspěvky: 19
Bydliště: Havířov
Včera jsem potkal na prodejně majitele a ptal jsem se na to. Je to jejich výrobek vyráběny v Šenově.

Rd
http://www.stojak.cz


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vaše skúsenosti
PříspěvekNapsal: pát 14. úno 2014 17:36:37 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: sob 04. led 2014 18:36:24
Příspěvky: 319
Bydliště: Trenčín
radot píše:
...má niekto skúsenosti s týmto výťažkom, či už dobré alebo zlé...popr. dobrý tip na varenie...

Prave mi prisli 4 pixle, mam k tomu premiant a zpc, kvasinky s23.
Ak ma niekto nejaky recept, rad ho uvitam.
Zatial mam v plane rozmiesat 2 pixle do 20 l vody, zachmelit 90 minut premiant 30g, 60 min 20 zpc, 30 min 20g zpc.
Zakvasim pri 12 stupnoch s23.
Predpokladam, ze sa to bude dat pit. Dakujem vopred za komentare, som zaciatocnik a rad recept upravim.


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vaše skúsenosti
PříspěvekNapsal: pon 17. úno 2014 20:10:38 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: sob 04. led 2014 18:36:24
Příspěvky: 319
Bydliště: Trenčín
Takze dnes som varil 2 pixle Mr.Sladek svetle, 90 min 20g Premiant, 60 min 35 g Zpc, 30 min 15 g Zpc.
OG 1044, kvasinky S23 sup do garaze s teplotou 12 stupnov. Otvoril som tam okno nech este teplota trochu klesne.
No a teda uvidime co z toho bude, lebo spodne som este nekvasil.


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vaše skúsenosti
PříspěvekNapsal: sob 22. úno 2014 13:11:56 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: sob 04. led 2014 18:36:24
Příspěvky: 319
Bydliště: Trenčín
Dnes som prvykrat vykonal meranie, ma to 1022 a teda este to musim nechat. Ked som vsak vypil obsah odmerky, zistil som ze je to na moj vkus malo horke. Tie chmelove kvapky nemam ani ich nestihnem objednat, kedze pravdepodobne v pondelok - utorok budem stacat. Mozem vyvarit vo vode chmelove granule a doliat to do kvasnej nadoby? Aky chmel a ake mnozstvo, kolko vody ? Mam nariedene na 11ku a nechcem si to prilis zriedit. Chmel mam Premiant a Cervenak.
Prosim o radu.


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vaše skúsenosti
PříspěvekNapsal: sob 22. úno 2014 19:16:29 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: ned 14. črc 2013 12:49:46
Příspěvky: 89
podle mě neva .., když se tam sype i chmel dryhopp, proc bys nemohl pridat vyvar z chmele...


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vaše skúsenosti
PříspěvekNapsal: ned 30. bře 2014 16:35:10 
Offline

Registrován: čtv 13. úno 2014 19:29:22
Příspěvky: 53
Bydliště: Vysočina, Třebíč
vankus píše:
Dnes som prvykrat vykonal meranie, ma to 1022 a teda este to musim nechat. Ked som vsak vypil obsah odmerky, zistil som ze je to na moj vkus malo horke. Tie chmelove kvapky nemam ani ich nestihnem objednat, kedze pravdepodobne v pondelok - utorok budem stacat. Mozem vyvarit vo vode chmelove granule a doliat to do kvasnej nadoby? Aky chmel a ake mnozstvo, kolko vody ? Mam nariedene na 11ku a nechcem si to prilis zriedit. Chmel mam Premiant a Cervenak.
Prosim o radu.


Zdravím. Jak to dopadlo s tou hořkostí? Mám podobný problém, ale už ležím 2 týdny v KEGu. Přijde mi to málo hořké, ale jinak dobré. Dá se s tím ještě něco dělat, nebo mám zvýšit dávku Premiantu až na příští várku? Použil jsem na 45l vstupní mladiny 3,5 pixle světlého, odpar cca 5-6l (Když jsem se díval, tak na přiloženém papíru je uvedeno jiné než někde tady na stránkách.) Chmeleno (90min Premiant 50g, 45min ŽPČ 30g, 10min ŽPČ 10g). Hustoměrem jsem počáteční hustotu neměřil, původně jsem plánoval tak na 11ku až 12ku.


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vaše skúsenosti
PříspěvekNapsal: ned 30. bře 2014 19:15:41 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: sob 04. led 2014 18:36:24
Příspěvky: 319
Bydliště: Trenčín
namestek91 píše:

Zdravím. Jak to dopadlo s tou hořkostí? Mám podobný problém, ale už ležím 2 týdny v KEGu. Přijde mi to málo hořké, ale jinak dobré. Dá se s tím ještě něco dělat, nebo mám zvýšit dávku Premiantu až na příští várku? Použil jsem na 45l vstupní mladiny 3,5 pixle světlého, odpar cca 5-6l (Když jsem se díval, tak na přiloženém papíru je uvedeno jiné než někde tady na stránkách.) Chmeleno (90min Premiant 50g, 45min ŽPČ 30g, 10min ŽPČ 10g). Hustoměrem jsem počáteční hustotu neměřil, původně jsem plánoval tak na 11ku až 12ku.


To chmelenie bolo podla tabulky ktoru tu kdesi ulozil mastermind na 40 IBU. Nakoniec som to nicim nedochmeloval, lebo zopar ludi co to kostovali povedali ze je dobre. Dalsiu varku som robil rovnako, ale nachmelil som na 46 IBU, je to podla mna ovela lepsie, ale stale to neni ono. Dalsiu varku urobim na 50 IBU, dufam ze to konecne bude to prave.


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vaše skúsenosti
PříspěvekNapsal: ned 30. bře 2014 20:23:20 
Offline

Registrován: čtv 13. úno 2014 19:29:22
Příspěvky: 53
Bydliště: Vysočina, Třebíč
Tak teď jsem z toho docela mimo.
Za 1)
Našel jsem přepočet, který je snad přímo z Bruntálu: 180g výtažku na uvažovaný 1 litr sladiny na 12° (9,5l na 12° z 1,7kg; 11,5l na 10°). Takže pokud počítám dobře, mých 45l na 5,95kg (3,5 "kyblíčku") je tak desítka. No s tím nic nenadělám, ale hlavně mi není jasný, jestli se počítá s odparem, nebo se prostě odečte (10-15%) a počítá se to z toho.

Za 2)
Dle tabulky od Mastermind můžu jen odhadovat, protože nemám počáteční hodnotu :( ale pokud budu mít počáteční dejme tomu třeba 1050, a stáčel jsem při cca 1020. Pak mi na moje chmelení vychází 31 IBU. A po 14 dnech ležení v KEGu je pivo výborné, troufnu si říct, že lepší, než každé europivo, ale příjde mi hodně málo hořké. Je možné, že to ještě za 14 dní zhořkne? Btw, Sladový výtažek v základu nemá žádné IBU?

Omlouvám se za takovéto otázky, je to moje první várka


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 42 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4, 5  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Powered by www.dofit.cz ©

Na provoz fóra přispěli: martin - www.mikropivovar-skrivanek.cz, Becherman, dapr, BUDDHA, El_, Bambus, DVL, mihal, pinkano - www.pivnirecenze.cz, Žižla, johnmirow, haffo, Bekr, Masakra, tadytomas, petr m, David Janda, Mgr.Ing. Tomáš Horák, Petr Najmon, Radek Šenfeld, Petr Železný, šemík, Dalibor Skala, Petr Broža, Tomáš Navrátil, Pook, Milan Vašák, BEL35, Nio2, miskin, Martin Hromádka, Grádyš a Jaroslav Dobias. Děkujeme.

Český překlad – phpBB.cz