VarimPivo.cz - Domácí vaření piva, Homebrewing

Fórum pro všechny přátele zlatavého moku a vaření piva.
Právě je sob 20. led 2018 2:38:19
Přispět na provoz fóra můžete libovolnou částkou na účet: 1165212014/3030

nebo přes PayPal

Vasepivo.cz Vyrobtesipivo.cz Mr-sladek.cz SvojePivo.sk Pivonaklic.cz

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 16 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: 1. APA
PříspěvekNapsal: úte 05. zář 2017 19:48:19 
Offline

Registrován: pát 10. říj 2014 23:09:58
Příspěvky: 242
Shad_ píše:
Co se týče cold crash, mám mrazák 0 do -20. Před ním analog termostat se sondou rozsah -40+40C. Nastavuji 0, přesnost je +-2C. Nestalo se mi, že by to promrzlo, i kdyby to termostat valil jen dolní přesnost, tak objem 50l "umrazit" při -2C bude chtít čas. O pojmu cold crash jsem se dozvěděl až tu, již dřív sem na sedimentaci používal tento systém a vždy se mi osvědčil. Přemýšlím teď nad použitím želatiny, používáte tu, co je běžně v obchodech?
Díky.


Na tom je vidět, že mrazák je pro tyto účely vhodnější než lednice. Mě to vymrzalo i při 3°C, protože lednice na to nemá, aby to hlavně v létě uchladila a při tak intenzivním chlazení se z toho piva nějakým způsobem odděluje led...


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: 1. APA
PříspěvekNapsal: stř 06. zář 2017 18:03:00 
Offline

Registrován: úte 09. črc 2013 20:25:32
Příspěvky: 5
Bydliště: Dolní Libina
2.den cold crash. Pivo je podstatně o dost čiřejší. Mám nakoupenou želatinu, ale nebude použita. Zítra lahvuji. Mrkněte na fotku, myslím že "čirost" bez jiskry je OK. Trochu škoda, že to bude v PET a opět se to bude kalit. Vůně zatím mango, grep.
Btw, je tu rozsáhlé vlákno o kyvetách. Pochopil sem, že je potřeba 2 narážečů. 1 na pivo a 1 na plyn-CO2. Máte s tím zkušenost? Stačí mi, jak je to od kyvetu do půlitru :)
.
http://www.imagehosting.cz/?v=pivo1ogo.jpg


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: 1. APA
PříspěvekNapsal: čtv 07. zář 2017 7:34:16 
Offline

Registrován: stř 25. kvě 2016 16:32:20
Příspěvky: 156
neni moc o cem psat ... kyveta, dva narazece a na narazec si nasroubujes rychlospojku na pivni hadicku a dal uz si s tim poradis :) delaj se i kohouty co uz maj na sobe ten narazec ale je to dost drahe. ja poprve pouzil kohout, privazal ho na kyvetu a propoil jen kratkou hadickou a jak to dobre na balkone fungovalo v nasich mirnych zimach :)

treba
http://www.malzmuehle.eu/Direct-dispens ... t-547.html

ale je to "kohout", nejaka redukce, kolinko a narazec.


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: 1. APA
PříspěvekNapsal: čtv 07. zář 2017 10:25:50 
Offline

Registrován: čtv 29. led 2015 19:39:07
Příspěvky: 200
Bydliště: Rožnov pod Radhoštěm
podívej se na http://www.bahnik.cz/keg-sudy-kyvety mnohem levnější a doma

_________________
zlaťák 4xchmelený12°-pije
Vánoční 15- pijem
Vánoční medová 15-pijem
Zlaťák 12- pijem
Bock 16-leží
Černá svině-na spilce


MIKROP. SKALKA

Švecova desítka- VÍTĚZ Grand Prix Kostelec u Holeš. 2017
Ležák Megal- Bronz. žejdlík- Černokostel. žejdlík 2017


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: 1. APA
PříspěvekNapsal: stř 13. zář 2017 18:57:54 
Offline

Registrován: úte 09. črc 2013 20:25:32
Příspěvky: 5
Bydliště: Dolní Libina
Nalahvováno minulý týden. Za 2 dny dávám do "mrazáku" na 2-4C na lezeni, PET jsou už natlakované. Kontrolní vzorek vykazuje pitelnost a postupně nastupující intenzivní hořkost. Jak dlouho necháváte svrchně kvašená piva ležet, a při jaké teplotě?


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: 1. APA
PříspěvekNapsal: stř 18. říj 2017 14:58:24 
Offline

Registrován: ned 30. pro 2012 16:06:24
Příspěvky: 90
Bydliště: Žamberk
Po týdnu již v pphodě pitelné.

_________________
Pajle 15° LITOMYŠLSKÝ KORBEL 2016 - stříbrná medaile
Pajle 11° MHM 2016 - BGA 1. místo.
Pajle Rypak v2 - Trnavský hrncovar 2017 2. místo


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 16 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Perka.cz - ruční výroba per na zakázku

Na provoz fóra přispěli: martin - www.mikropivovar-skrivanek.cz, Becherman, dapr, BUDDHA, El_, Bambus, DVL, mihal, pinkano - www.pivnirecenze.cz, Žižla, johnmirow, haffo, Bekr, Masakra, tadytomas, petr m, David Janda, Mgr.Ing. Tomáš Horák, Petr Najmon, Radek Šenfeld, Petr Železný, šemík, Dalibor Skala, Petr Broža, Tomáš Navrátil, Pook, Milan Vašák, BEL35, Nio2, miskin, Martin Hromádka, Grádyš, Jaroslav Dobias a Henry. Děkujeme.

Český překlad – phpBB.cz