VarimPivo.cz - Domácí vaření piva, Homebrewing

Fórum pro všechny přátele zlatavého moku a vaření piva.
Právě je čtv 20. zář 2018 15:13:54
Přispět na provoz fóra můžete libovolnou částkou na účet: 1165212014/3030

nebo přes PayPal

Vasepivo.cz Vyrobtesipivo.cz Mr-sladek.cz SvojePivo.sk Pivonaklic.cz

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 2 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Kontrola americké pšenice
PříspěvekNapsal: čtv 11. kvě 2017 9:22:35 
Offline

Registrován: čtv 04. kvě 2017 10:56:35
Příspěvky: 22
Bydliště: Krno
Ahoj,
recept vychází celý z receptu v Pivařce - Čekání na jaro (autorem je Ondra Soukup).
Jenom jsem vyměnil chmel za Cascade a zmenšil množství (na 5l demižon).
https://www.brewersfriend.com/homebrew/recipe/view/490266/
Co na to říkáte? Bude to moje první pivo, tak tam určitě budou nějaké chyby.
Dávali byste ještě při plnění do flašek ještě dextrózu/maltózu?
Díky za postřehy.


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Kontrola americké pšenice
PříspěvekNapsal: čtv 11. kvě 2017 13:32:40 
Offline

Registrován: čtv 04. kvě 2017 10:56:35
Příspěvky: 22
Bydliště: Krno
Ještě to pro jistotu vložím přímo sem:

Brew Method: Extract
Style Name: American Wheat Beer
Boil Time: 60 min
Batch Size: 4 liters (fermentor volume)
Boil Size: 5 liters
Boil Gravity: 1.033
Efficiency: 90% (steeping grains only)


STATS:
Original Gravity: 1.041
Final Gravity: 1.008
ABV (standard): 4.35%
IBU (tinseth): 37.88
SRM (morey): 3.53

FERMENTABLES:
560 g - Liquid Malt Extract - Wheat (100%)

HOPS:
7 g - Cascade, Type: Pellet, AA: 5.8, Use: Boil for 60 min, IBU: 30.09
5 g - Cascade, Type: Pellet, AA: 5.8, Use: Boil for 10 min, IBU: 7.79
10 g - Cascade, Type: Pellet, AA: 5.8, Use: Dry Hop for 10 days

YEAST:
Fermentis / Safale - American Ale Yeast US-05
Starter: No
Form: Dry
Attenuation (avg): 81%
Flocculation: Medium
Optimum Temp: 12.22 - 25 C
Fermentation Temp: 20 C


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 2 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Perka.cz - ruční výroba per na zakázku

Na provoz fóra přispěli: martin - www.mikropivovar-skrivanek.cz, Becherman, dapr, BUDDHA, El_, Bambus, DVL, mihal, pinkano - www.pivnirecenze.cz, Žižla, johnmirow, haffo, Bekr, Masakra, tadytomas, petr m, David Janda, Mgr.Ing. Tomáš Horák, Petr Najmon, Radek Šenfeld, Petr Železný, šemík, Dalibor Skala, Petr Broža, Tomáš Navrátil, Pook, Milan Vašák, BEL35, Nio2, miskin, Martin Hromádka, Grádyš, Jaroslav Dobias a Henry. Děkujeme.

Český překlad – phpBB.cz