VarimPivo.cz - Domácí vaření piva, Homebrewing

Fórum pro všechny přátele zlatavého moku a vaření piva.
Právě je sob 20. led 2018 2:36:56
Přispět na provoz fóra můžete libovolnou částkou na účet: 1165212014/3030

nebo přes PayPal

Vasepivo.cz Vyrobtesipivo.cz Mr-sladek.cz SvojePivo.sk Pivonaklic.cz

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 4 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: jednoduchý WEISSBIER
PříspěvekNapsal: úte 18. dub 2017 21:30:59 
Offline

Registrován: pát 10. říj 2014 23:09:58
Příspěvky: 242
Mám rád velmi jednoduché recepty, žádné složitosti, jeden, který se mi myslím podařil, uvedu:

WEISSBIER 13°

IBU 14
množství hotového piva cca 20 - 22 litrů

OG 1052 FG 1016

3kg pšeničný slad
2kg plzeňský slad

vystírka 26-30 litrů vody(podle toho jak je velký hrnec) 68° C (pro lehké snížení Ph kvůli tvrdé vodě přidávám 1 celý rozkrájený citrón)

rmutování 68°C 80 minut, zapnuté míchání
odrmutování - zvýšit teplotu na 76°C prodleva 20 minut zapnuté míchání
Zcezení , kdyby bylo málo, přidání vyslazovací vody 80°C , aby do chmelovaru šlo asi 27-28 litrů sladiny

Chmelovar 60 minut
Chmel:
30g ŽPČ na začátku
30g ŽPČ 1 minutu před koncem

Zchlazení na 30°C

1,8 litru mladiny stočit do PET, vymáčknout aby v PET nebyl žádný vzduch, uložit do lednice (poslouží později pro nasycení)

Zakvasit 1 balíčkem WB-06 rehydrovaných kvasnic, při 30°C , provzdušnit není potřeba

Je dobré, aby kvasnice i mladina měly při zakvašení shodnou teplotu, aby nedostaly teplotní šok.

kvašení v teplém místě asi 48 hodin

Poté stáhnout ze spilky do jiné nádoby , zde dobře promíchat s mladinou z odložené PET a hned lahvovat. Nasycení trvá asi 48 hodin, poté se lahve můžou vychladit a v podstatě hned začít konzumovat.


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: jednoduchý WEISSBIER
PříspěvekNapsal: stř 19. dub 2017 5:58:00 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: stř 10. lis 2010 18:26:30
Příspěvky: 2832
Bydliště: Praha - Kobylisy / Chlumec nad Cidlinou
Jak jseš spokojenej s tím uchováváním mladiny v lednici?
Já jsem to radši vždycky mrazil, bál jsem se, aby se mi to v lednici nerozkvasilo (jiné mikroorganismy, ne kvasinky)

_________________
Ve sklepě:
APA 12 Citra
APA 12 Citra + Equinox

Na spilce:
---


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: jednoduchý WEISSBIER
PříspěvekNapsal: stř 19. dub 2017 20:21:46 
Offline

Registrován: pát 10. říj 2014 23:09:58
Příspěvky: 242
No inspirace byla od Tebe :D je to perfektní způsob. Jinak v lednici jsem s tím zatím problém neměl. Je to po chmelovaru, PET projistotu propláchnu kořalkou a vzduch vymáčknu ven, aby tam žádný nezůstal. U téhle pšenky se jedná opravdu jen o 48 hodin, tak mám pocit, že za tu dobu se tam snad nic živého neobjeví.
U piv, která kvasí déle, ten mrazák nebude od věci.


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: jednoduchý WEISSBIER
PříspěvekNapsal: čtv 20. dub 2017 9:13:12 
Offline

Registrován: stř 25. led 2017 13:34:26
Příspěvky: 12
To je náhoda, včera jsme se bavili s kolegou v práci že by si se mnou chtěl uvařit pivo, ideálně nějakou pšenici, že to má rád. Otevřu doma fórum a hele, recept :-)) Vyzkouším a dám vědět jaké to bylo..


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 4 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Perka.cz - ruční výroba per na zakázku

Na provoz fóra přispěli: martin - www.mikropivovar-skrivanek.cz, Becherman, dapr, BUDDHA, El_, Bambus, DVL, mihal, pinkano - www.pivnirecenze.cz, Žižla, johnmirow, haffo, Bekr, Masakra, tadytomas, petr m, David Janda, Mgr.Ing. Tomáš Horák, Petr Najmon, Radek Šenfeld, Petr Železný, šemík, Dalibor Skala, Petr Broža, Tomáš Navrátil, Pook, Milan Vašák, BEL35, Nio2, miskin, Martin Hromádka, Grádyš, Jaroslav Dobias a Henry. Děkujeme.

Český překlad – phpBB.cz