VarimPivo.cz - Domácí vaření piva, Homebrewing

Fórum pro všechny přátele zlatavého moku a vaření piva.
Právě je pon 01. kvě 2017 5:24:24
Přispět na provoz fóra můžete libovolnou částkou na účet: 1165212014/3030

nebo přes PayPal

Vasepivo.cz Vyrobtesipivo.cz Mr-sladek.cz SvojePivo.sk Pivonaklic.cz

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 4 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: jednoduchý WEISSBIER
PříspěvekNapsal: úte 18. dub 2017 21:30:59 
Offline

Registrován: pát 10. říj 2014 23:09:58
Příspěvky: 212
Mám rád velmi jednoduché recepty, žádné složitosti, jeden, který se mi myslím podařil, uvedu:

WEISSBIER 13°

IBU 14
množství hotového piva cca 20 - 22 litrů

OG 1052 FG 1016

3kg pšeničný slad
2kg plzeňský slad

vystírka 26-30 litrů vody(podle toho jak je velký hrnec) 68° C (pro lehké snížení Ph kvůli tvrdé vodě přidávám 1 celý rozkrájený citrón)

rmutování 68°C 80 minut, zapnuté míchání
odrmutování - zvýšit teplotu na 76°C prodleva 20 minut zapnuté míchání
Zcezení , kdyby bylo málo, přidání vyslazovací vody 80°C , aby do chmelovaru šlo asi 27-28 litrů sladiny

Chmelovar 60 minut
Chmel:
30g ŽPČ na začátku
30g ŽPČ 1 minutu před koncem

Zchlazení na 30°C

1,8 litru mladiny stočit do PET, vymáčknout aby v PET nebyl žádný vzduch, uložit do lednice (poslouží později pro nasycení)

Zakvasit 1 balíčkem WB-06 rehydrovaných kvasnic, při 30°C , provzdušnit není potřeba

Je dobré, aby kvasnice i mladina měly při zakvašení shodnou teplotu, aby nedostaly teplotní šok.

kvašení v teplém místě asi 48 hodin

Poté stáhnout ze spilky do jiné nádoby , zde dobře promíchat s mladinou z odložené PET a hned lahvovat. Nasycení trvá asi 48 hodin, poté se lahve můžou vychladit a v podstatě hned začít konzumovat.


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: jednoduchý WEISSBIER
PříspěvekNapsal: stř 19. dub 2017 5:58:00 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: stř 10. lis 2010 18:26:30
Příspěvky: 2781
Bydliště: Praha - Kobylisy / Chlumec nad Cidlinou
Jak jseš spokojenej s tím uchováváním mladiny v lednici?
Já jsem to radši vždycky mrazil, bál jsem se, aby se mi to v lednici nerozkvasilo (jiné mikroorganismy, ne kvasinky)

_________________
Ve sklepě:
Ležák 12 (wet hop) - od září a ještě pořád se nevyležel. A už se asi ani nevyleží... :)
Ležák 12
APA 13

Na spilce:
---


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: jednoduchý WEISSBIER
PříspěvekNapsal: stř 19. dub 2017 20:21:46 
Offline

Registrován: pát 10. říj 2014 23:09:58
Příspěvky: 212
No inspirace byla od Tebe :D je to perfektní způsob. Jinak v lednici jsem s tím zatím problém neměl. Je to po chmelovaru, PET projistotu propláchnu kořalkou a vzduch vymáčknu ven, aby tam žádný nezůstal. U téhle pšenky se jedná opravdu jen o 48 hodin, tak mám pocit, že za tu dobu se tam snad nic živého neobjeví.
U piv, která kvasí déle, ten mrazák nebude od věci.


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: jednoduchý WEISSBIER
PříspěvekNapsal: čtv 20. dub 2017 9:13:12 
Offline

Registrován: stř 25. led 2017 13:34:26
Příspěvky: 12
To je náhoda, včera jsme se bavili s kolegou v práci že by si se mnou chtěl uvařit pivo, ideálně nějakou pšenici, že to má rád. Otevřu doma fórum a hele, recept :-)) Vyzkouším a dám vědět jaké to bylo..


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 4 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron
Powered by www.dofit.cz ©

Na provoz fóra přispěli: martin - www.mikropivovar-skrivanek.cz, Becherman, dapr, BUDDHA, El_, Bambus, DVL, mihal, pinkano - www.pivnirecenze.cz, Žižla, johnmirow, haffo, Bekr, Masakra, tadytomas, petr m, David Janda, Mgr.Ing. Tomáš Horák, Petr Najmon, Radek Šenfeld, Petr Železný, šemík, Dalibor Skala, Petr Broža, Tomáš Navrátil, Pook, Milan Vašák, BEL35, Nio2, miskin, Martin Hromádka, Grádyš a Jaroslav Dobias. Děkujeme.

Český překlad – phpBB.cz