VarimPivo.cz - Domácí vaření piva, Homebrewing

Fórum pro všechny přátele zlatavého moku a vaření piva.
Právě je úte 24. led 2017 22:16:39
Přispět na provoz fóra můžete libovolnou částkou na účet: 1165212014/3030

nebo přes PayPal

Vasepivo.cz Vyrobtesipivo.cz Mr-sladek.cz SvojePivo.sk Pivonaklic.cz

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 34 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Jimramovy oblíbené recepty
PříspěvekNapsal: pát 25. bře 2016 16:56:26 
Offline

Registrován: čtv 29. led 2015 19:39:07
Příspěvky: 133
Bydliště: Rožnov pod Radhoštěm
díky za rychlou odpověď,určitě to budu brzy vařit,pak dám vědět jak jsem dopad :)

_________________
Vánoční 15-pijem
Vánoční 16 s medem-pijem
Kralupský pils 12- pijem
Obrštecká desítka - pijem
Černá kočka 14-pijem
Imramův Bock-Light 13,5-leží


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jimramovy oblíbené recepty
PříspěvekNapsal: pon 28. bře 2016 11:36:15 
Offline

Registrován: čtv 29. led 2015 19:39:07
Příspěvky: 133
Bydliště: Rožnov pod Radhoštěm
ještě se chci zeptat,co se rozumí pod úplným prokvašení /cca 1.010 nebo ?/ a cukru 3 gr. na 0,5 lt ? díky
nechtěl bych to zdrbat

_________________
Vánoční 15-pijem
Vánoční 16 s medem-pijem
Kralupský pils 12- pijem
Obrštecká desítka - pijem
Černá kočka 14-pijem
Imramův Bock-Light 13,5-leží


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jimramovy oblíbené recepty
PříspěvekNapsal: pon 28. bře 2016 19:45:56 
Offline

Registrován: stř 12. pro 2012 21:34:19
Příspěvky: 557
Bydliště: Machová
Myslí se tím zastavení procesu kvašení.....tzn. že kvasnice zpracovaly všechen zkvasitelný cukr a proces se zastavil.......a 3g cukru na 0,5 litru se používá právě v případě úplného prokvašení a dává se proto, aby kvasnice měly co zpracovávat a vytvořily co2, potřebné k dosycení piva v lahvích.......

_________________
http://stojan-machovsky.webnode.cz

Zlaťák 11° - zraje
Slaďák 13° - zraje
Stojanův Stout 14° - zraje
Hofburg 11° - na spilce

Hofburg na Černo 13°- VÍTĚZ MHM BRNO 2015 a KOSTELECKÝ CHMELOVÁREK 2016
Tmavá 11° - 2. místo KOSTELECKÝ CHMELOVÁREK 2014


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jimramovy oblíbené recepty
PříspěvekNapsal: ned 10. dub 2016 12:27:21 
Offline

Registrován: čtv 29. led 2015 19:39:07
Příspěvky: 133
Bydliště: Rožnov pod Radhoštěm
Tak jsem ve středu uvařil ten prní recept /Ale 13/.Vše vyšlo jak bylo napsáno.Barva světlá,kalná a více chmeleno.Primární kvašení US-05 2 balení.Velmi intenz.kvašení s příjemnou ovovcnou vůní.V sobotu večer a v neděli měřeno hust.1011-12 tak jsem to stočil do skla spřídavkem dropsu.Cukru mi to ukázalo necelé 4.Teď to nechám týden při 19 st. a pak šup s tím do 0-2 st.na 3 týdny.Pak dám vědět. :) dík

_________________
Vánoční 15-pijem
Vánoční 16 s medem-pijem
Kralupský pils 12- pijem
Obrštecká desítka - pijem
Černá kočka 14-pijem
Imramův Bock-Light 13,5-leží


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jimramovy oblíbené recepty
PříspěvekNapsal: úte 24. kvě 2016 12:38:46 
Offline

Registrován: čtv 29. led 2015 19:39:07
Příspěvky: 133
Bydliště: Rožnov pod Radhoštěm
Jimrame díky,v pátek byla u mne menší pařba a tak se zkoušelo vše co bylo navařeno.Jako vítěz ze všech vyšla Tvoje ALE 13,Kromě mírného zakalení vše vyšlo jak jsi psal v receptu.Určitě toto pivko budu v létě vařit častěj.Dík za recept :D

_________________
Vánoční 15-pijem
Vánoční 16 s medem-pijem
Kralupský pils 12- pijem
Obrštecká desítka - pijem
Černá kočka 14-pijem
Imramův Bock-Light 13,5-leží


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jimramovy oblíbené recepty
PříspěvekNapsal: úte 24. kvě 2016 14:38:24 
Offline

Registrován: úte 16. říj 2012 15:23:23
Příspěvky: 199
Bydliště: Ohrobec
Tak to jsem rád.
Mám ho zrovna na spilce s jedinou změnou, vynechal jsem pšeničný slad. Přestal jsem dělat Weizeny - když mi něco nejde, umím si to přiznat ;-), tak tеď nemám pšeničný slad běžně doma. Uvidím, jestli se absence pšenice nějak projeví a dám vědět.

Doba k úplnému vyčiření piva asi závisí na různých dalších faktorech, které má každý trochu jiné. Já se použití pomocných prostředků jako želatina vyhýbám a raději čekám než je hotovo. Nebo mi nezbyde než slabý zákal skousnout a vydávat ho za záměr :-)


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jimramovy oblíbené recepty
PříspěvekNapsal: úte 24. kvě 2016 19:33:48 
Offline

Registrován: čtv 29. led 2015 19:39:07
Příspěvky: 133
Bydliště: Rožnov pod Radhoštěm
a takhe jsem to prezentoval i já :lol:

_________________
Vánoční 15-pijem
Vánoční 16 s medem-pijem
Kralupský pils 12- pijem
Obrštecká desítka - pijem
Černá kočka 14-pijem
Imramův Bock-Light 13,5-leží


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jimramovy oblíbené recepty
PříspěvekNapsal: sob 11. čer 2016 21:45:22 
Offline

Registrován: čtv 29. led 2015 19:39:07
Příspěvky: 133
Bydliště: Rožnov pod Radhoštěm
Zdar Jimrame,už se ví něco o tom pivku cos vařil bez tý pšenice? Jo a nahrazoval si ji něčím? dík :)

_________________
Vánoční 15-pijem
Vánoční 16 s medem-pijem
Kralupský pils 12- pijem
Obrštecká desítka - pijem
Černá kočka 14-pijem
Imramův Bock-Light 13,5-leží


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jimramovy oblíbené recepty
PříspěvekNapsal: ned 12. čer 2016 20:47:21 
Offline

Registrován: úte 16. říj 2012 15:23:23
Příspěvky: 199
Bydliště: Ohrobec
Místo pšenice jsem o příslušné množství zvýšil plzeňský. Nemám starou várku na porovnání, ale v rámci mých omezených degustačních schopností jsem žádný rozdíl nepoznal.

Pšenice se do těchto piv dává kvůli pěně. Já to mám zatím v sudu - točené má pěnu excelentní. Až to nalahvuji, tak budu bedlivě sledovat jak drží pěna a když dospěju k závěru, že to není ono, tak dám vědět a příště tam zas nasypu trochu pšenice.


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jimramovy oblíbené recepty
PříspěvekNapsal: čtv 30. čer 2016 14:33:47 
Offline

Registrován: úte 16. říj 2012 15:23:23
Příspěvky: 199
Bydliště: Ohrobec
Tak jsem nevyhodnotil žádný rozdíl v pěně ve várkách s pšenicí a bez. Poslední várka bez pšenice mi naopak přijde že má pěnu úplně super a hlavně skvěle drží. Takže dokud bude pěna držet, budu vařit ejly bez pšenice :-)


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 34 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Powered by www.dofit.cz ©

Na provoz fóra přispěli: martin - www.mikropivovar-skrivanek.cz, Becherman, dapr, BUDDHA, El_, Bambus, DVL, mihal, pinkano - www.pivnirecenze.cz, Žižla, johnmirow, haffo, Bekr, Masakra, tadytomas, petr m, David Janda, Mgr.Ing. Tomáš Horák, Petr Najmon, Radek Šenfeld, Petr Železný, šemík, Dalibor Skala, Petr Broža, Tomáš Navrátil, Pook, Milan Vašák, BEL35, Nio2, miskin, Martin Hromádka, Grádyš a Jaroslav Dobias. Děkujeme.

Český překlad – phpBB.cz