VarimPivo.cz - Domácí vaření piva, Homebrewing

Fórum pro všechny přátele zlatavého moku a vaření piva.
Právě je pon 24. zář 2018 18:01:00
Přispět na provoz fóra můžete libovolnou částkou na účet: 1165212014/3030

nebo přes PayPal

Vasepivo.cz Vyrobtesipivo.cz Mr-sladek.cz SvojePivo.sk Pivonaklic.cz

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 72 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5 ... 8  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Jimramovy oblíbené recepty
PříspěvekNapsal: pát 25. bře 2016 16:56:26 
Offline

Registrován: čtv 29. led 2015 19:39:07
Příspěvky: 211
Bydliště: Rožnov pod Radhoštěm
díky za rychlou odpověď,určitě to budu brzy vařit,pak dám vědět jak jsem dopad :)

_________________
IPA-14-pije
Altbier-leží a pije

Vsetíňák-leží
Bock light 13-leží




MIKROP. SKALKA

Švecova desítka- VÍTĚZ Grand Prix Kostelec u Holeš. 2017
Ležák Megal- Bronz. žejdlík- Černokostel. žejdlík 2017
American Amber Ale -bronz-Černokostelecký žejdlík 2018


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jimramovy oblíbené recepty
PříspěvekNapsal: pon 28. bře 2016 11:36:15 
Offline

Registrován: čtv 29. led 2015 19:39:07
Příspěvky: 211
Bydliště: Rožnov pod Radhoštěm
ještě se chci zeptat,co se rozumí pod úplným prokvašení /cca 1.010 nebo ?/ a cukru 3 gr. na 0,5 lt ? díky
nechtěl bych to zdrbat

_________________
IPA-14-pije
Altbier-leží a pije

Vsetíňák-leží
Bock light 13-leží




MIKROP. SKALKA

Švecova desítka- VÍTĚZ Grand Prix Kostelec u Holeš. 2017
Ležák Megal- Bronz. žejdlík- Černokostel. žejdlík 2017
American Amber Ale -bronz-Černokostelecký žejdlík 2018


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jimramovy oblíbené recepty
PříspěvekNapsal: pon 28. bře 2016 19:45:56 
Offline

Registrován: stř 12. pro 2012 21:34:19
Příspěvky: 559
Bydliště: Machová
Myslí se tím zastavení procesu kvašení.....tzn. že kvasnice zpracovaly všechen zkvasitelný cukr a proces se zastavil.......a 3g cukru na 0,5 litru se používá právě v případě úplného prokvašení a dává se proto, aby kvasnice měly co zpracovávat a vytvořily co2, potřebné k dosycení piva v lahvích.......

_________________
Matěj 12° - na spilce
Hofburg na Černo 13° - zraje
best of Měrka 12° - zraje


Hofburg na Černo 13°- VÍTĚZ MHM BRNO 2015 a CHMELOVÁREK 2016 a 2. místo CHMELOVÁREK 2017
Tmavá 11° - 2. místo CHMELOVÁREK 2014
Stojanova Tma 14°- 3. místo Praha 2017


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jimramovy oblíbené recepty
PříspěvekNapsal: ned 10. dub 2016 12:27:21 
Offline

Registrován: čtv 29. led 2015 19:39:07
Příspěvky: 211
Bydliště: Rožnov pod Radhoštěm
Tak jsem ve středu uvařil ten prní recept /Ale 13/.Vše vyšlo jak bylo napsáno.Barva světlá,kalná a více chmeleno.Primární kvašení US-05 2 balení.Velmi intenz.kvašení s příjemnou ovovcnou vůní.V sobotu večer a v neděli měřeno hust.1011-12 tak jsem to stočil do skla spřídavkem dropsu.Cukru mi to ukázalo necelé 4.Teď to nechám týden při 19 st. a pak šup s tím do 0-2 st.na 3 týdny.Pak dám vědět. :) dík

_________________
IPA-14-pije
Altbier-leží a pije

Vsetíňák-leží
Bock light 13-leží




MIKROP. SKALKA

Švecova desítka- VÍTĚZ Grand Prix Kostelec u Holeš. 2017
Ležák Megal- Bronz. žejdlík- Černokostel. žejdlík 2017
American Amber Ale -bronz-Černokostelecký žejdlík 2018


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jimramovy oblíbené recepty
PříspěvekNapsal: úte 24. kvě 2016 12:38:46 
Offline

Registrován: čtv 29. led 2015 19:39:07
Příspěvky: 211
Bydliště: Rožnov pod Radhoštěm
Jimrame díky,v pátek byla u mne menší pařba a tak se zkoušelo vše co bylo navařeno.Jako vítěz ze všech vyšla Tvoje ALE 13,Kromě mírného zakalení vše vyšlo jak jsi psal v receptu.Určitě toto pivko budu v létě vařit častěj.Dík za recept :D

_________________
IPA-14-pije
Altbier-leží a pije

Vsetíňák-leží
Bock light 13-leží




MIKROP. SKALKA

Švecova desítka- VÍTĚZ Grand Prix Kostelec u Holeš. 2017
Ležák Megal- Bronz. žejdlík- Černokostel. žejdlík 2017
American Amber Ale -bronz-Černokostelecký žejdlík 2018


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jimramovy oblíbené recepty
PříspěvekNapsal: úte 24. kvě 2016 14:38:24 
Offline

Registrován: úte 16. říj 2012 15:23:23
Příspěvky: 233
Bydliště: Ohrobec
Tak to jsem rád.
Mám ho zrovna na spilce s jedinou změnou, vynechal jsem pšeničný slad. Přestal jsem dělat Weizeny - když mi něco nejde, umím si to přiznat ;-), tak tеď nemám pšeničný slad běžně doma. Uvidím, jestli se absence pšenice nějak projeví a dám vědět.

Doba k úplnému vyčiření piva asi závisí na různých dalších faktorech, které má každý trochu jiné. Já se použití pomocných prostředků jako želatina vyhýbám a raději čekám než je hotovo. Nebo mi nezbyde než slabý zákal skousnout a vydávat ho za záměr :-)


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jimramovy oblíbené recepty
PříspěvekNapsal: úte 24. kvě 2016 19:33:48 
Offline

Registrován: čtv 29. led 2015 19:39:07
Příspěvky: 211
Bydliště: Rožnov pod Radhoštěm
a takhe jsem to prezentoval i já :lol:

_________________
IPA-14-pije
Altbier-leží a pije

Vsetíňák-leží
Bock light 13-leží




MIKROP. SKALKA

Švecova desítka- VÍTĚZ Grand Prix Kostelec u Holeš. 2017
Ležák Megal- Bronz. žejdlík- Černokostel. žejdlík 2017
American Amber Ale -bronz-Černokostelecký žejdlík 2018


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jimramovy oblíbené recepty
PříspěvekNapsal: sob 11. čer 2016 21:45:22 
Offline

Registrován: čtv 29. led 2015 19:39:07
Příspěvky: 211
Bydliště: Rožnov pod Radhoštěm
Zdar Jimrame,už se ví něco o tom pivku cos vařil bez tý pšenice? Jo a nahrazoval si ji něčím? dík :)

_________________
IPA-14-pije
Altbier-leží a pije

Vsetíňák-leží
Bock light 13-leží




MIKROP. SKALKA

Švecova desítka- VÍTĚZ Grand Prix Kostelec u Holeš. 2017
Ležák Megal- Bronz. žejdlík- Černokostel. žejdlík 2017
American Amber Ale -bronz-Černokostelecký žejdlík 2018


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jimramovy oblíbené recepty
PříspěvekNapsal: ned 12. čer 2016 20:47:21 
Offline

Registrován: úte 16. říj 2012 15:23:23
Příspěvky: 233
Bydliště: Ohrobec
Místo pšenice jsem o příslušné množství zvýšil plzeňský. Nemám starou várku na porovnání, ale v rámci mých omezených degustačních schopností jsem žádný rozdíl nepoznal.

Pšenice se do těchto piv dává kvůli pěně. Já to mám zatím v sudu - točené má pěnu excelentní. Až to nalahvuji, tak budu bedlivě sledovat jak drží pěna a když dospěju k závěru, že to není ono, tak dám vědět a příště tam zas nasypu trochu pšenice.


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jimramovy oblíbené recepty
PříspěvekNapsal: čtv 30. čer 2016 14:33:47 
Offline

Registrován: úte 16. říj 2012 15:23:23
Příspěvky: 233
Bydliště: Ohrobec
Tak jsem nevyhodnotil žádný rozdíl v pěně ve várkách s pšenicí a bez. Poslední várka bez pšenice mi naopak přijde že má pěnu úplně super a hlavně skvěle drží. Takže dokud bude pěna držet, budu vařit ejly bez pšenice :-)


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 72 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5 ... 8  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Perka.cz - ruční výroba per na zakázku

Na provoz fóra přispěli: martin - www.mikropivovar-skrivanek.cz, Becherman, dapr, BUDDHA, El_, Bambus, DVL, mihal, pinkano - www.pivnirecenze.cz, Žižla, johnmirow, haffo, Bekr, Masakra, tadytomas, petr m, David Janda, Mgr.Ing. Tomáš Horák, Petr Najmon, Radek Šenfeld, Petr Železný, šemík, Dalibor Skala, Petr Broža, Tomáš Navrátil, Pook, Milan Vašák, BEL35, Nio2, miskin, Martin Hromádka, Grádyš, Jaroslav Dobias a Henry. Děkujeme.

Český překlad – phpBB.cz