VarimPivo.cz - Domácí vaření piva, Homebrewing

Fórum pro všechny přátele zlatavého moku a vaření piva.
Právě je stř 19. pro 2018 2:27:37
Přispět na provoz fóra můžete libovolnou částkou na účet: 1165212014/3030

nebo přes PayPal

https://www.pivovary-braumeister.cz Vasepivo.cz Vyrobtesipivo.cz Mr-sladek.cz SvojePivo.sk Pivonaklic.cz

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 74 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Jimramovy oblíbené recepty
PříspěvekNapsal: pon 27. úno 2017 18:39:02 
Offline

Registrován: čtv 29. led 2015 19:39:07
Příspěvky: 214
Bydliště: Rožnov pod Radhoštěm
přátelé díky za rady,takže to udělám asi takto:
- nechám úplně vykvasit
-po té DH nechám 3 dny
- po DH provedu gold crash 0-2 st po dobu 3 dnů
- po té stočím do skla a pet s přidáním dextrozy 3 g na 0,5 lt /doufám že bude stačit/ a nechám 5-7 dní v teplotě kvašení na nasycení
a pak dám ležet 0-2 st.

Holt těm tepelným šokům se asi nevyhnu.Pochopil jsem to správně?Díky :shock:

_________________
IPA-14-pije
Altbier-leží a pije

Vsetíňák-leží
Bock light 13-leží




MIKROP. SKALKA

Švecova desítka- VÍTĚZ Grand Prix Kostelec u Holeš. 2017
Ležák Megal- Bronz. žejdlík- Černokostel. žejdlík 2017
American Amber Ale -bronz-Černokostelecký žejdlík 2018


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jimramovy oblíbené recepty
PříspěvekNapsal: stř 01. bře 2017 7:27:44 
Offline

Registrován: ned 30. pro 2012 16:06:24
Příspěvky: 98
Bydliště: Žamberk
DH bych nechal 5 dní, 3 jsou poměrně málo. Cold crash nedělám, no tak je prostě pivko trochu zakalené, se nepo...3g na 0,5l je ok. No a teď jde o to jak rychle to pivko chceš konzumovat. Klidně nechávám na sekundáru déle než 5-7 dní. Pokud to pivko chci rychle konzumovat a vím, že ho cca do 2 měsíců vypiju, tak klidně nechám celou dobu při teplotě kvašení 16-18 stupňů a do lednice dávám až před konzumací. Pokud chceš americkou voňavku udržet déle v kondici a nespěcháš na konzumaci, tak to hoď do lednice po sekundáru. No a nebo si to prostě rozděl, něco nech v 18°a něco při 4° a uvidíš rozdíl.

_________________
Litomyšlský korbel 2016 - 3.místo Pale Ale
MHM 2016 1. místo British Golden Ale
Trnavský Hrncova 2017 2.místo Pale Ale
BIELA VRANA 2018 2.místo PajLe White IPA 15°
Litomyšlský korbel 2018 1.místo Pale Ale
London Competition 2018 - 1.misto special IPA.


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jimramovy oblíbené recepty
PříspěvekNapsal: stř 01. bře 2017 10:51:51 
Offline

Registrován: čtv 29. led 2015 19:39:07
Příspěvky: 214
Bydliště: Rožnov pod Radhoštěm
díky za rady,veškeré využiji v praxi.No a jak se na to tak těším nechám asi vše venku :lol:

_________________
IPA-14-pije
Altbier-leží a pije

Vsetíňák-leží
Bock light 13-leží




MIKROP. SKALKA

Švecova desítka- VÍTĚZ Grand Prix Kostelec u Holeš. 2017
Ležák Megal- Bronz. žejdlík- Černokostel. žejdlík 2017
American Amber Ale -bronz-Černokostelecký žejdlík 2018


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jimramovy oblíbené recepty
PříspěvekNapsal: sob 04. bře 2017 17:33:26 
Offline

Registrován: čtv 29. led 2015 19:39:07
Příspěvky: 214
Bydliště: Rožnov pod Radhoštěm
zdravím,tak dnes jsem uvařil vídeňskou mozaiku,zatím vyšlo přesně podle receptu,dám průběžně vědět jak to bude postupovat, :)

_________________
IPA-14-pije
Altbier-leží a pije

Vsetíňák-leží
Bock light 13-leží




MIKROP. SKALKA

Švecova desítka- VÍTĚZ Grand Prix Kostelec u Holeš. 2017
Ležák Megal- Bronz. žejdlík- Černokostel. žejdlík 2017
American Amber Ale -bronz-Černokostelecký žejdlík 2018


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jimramovy oblíbené recepty
PříspěvekNapsal: pon 13. bře 2017 18:51:48 
Offline

Registrován: čtv 29. led 2015 19:39:07
Příspěvky: 214
Bydliště: Rožnov pod Radhoštěm
pokračujem,tak to mám vše za sebou vykvašeno,DH,CC stočeno.Počáteční hustota 1,052,konečná při stáčení 1,010 . Měl jsem mírné obavy z postupu jelikož většinou vařím spodně kvaš.lež. a DH A CC jsem dělal poprvré,ale podle mě vše dopadlo ok.Výborná voňavka,příjemná vůně i chuť.Už teď chutná.Jimrame opět kvalita díky. :D

_________________
IPA-14-pije
Altbier-leží a pije

Vsetíňák-leží
Bock light 13-leží




MIKROP. SKALKA

Švecova desítka- VÍTĚZ Grand Prix Kostelec u Holeš. 2017
Ležák Megal- Bronz. žejdlík- Černokostel. žejdlík 2017
American Amber Ale -bronz-Černokostelecký žejdlík 2018


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jimramovy oblíbené recepty
PříspěvekNapsal: sob 18. bře 2017 20:12:36 
Offline

Registrován: sob 18. bře 2017 19:54:35
Příspěvky: 1
Chtěl bych poděkovat Jimramovy za jeho recepty. Moje první pivko ze surovin byl bock light. Snažil jsem se vařit podle receptu a povedlo se. Jako další jsem dělal vídeňskou mozaiku. Další super pivko, úplně jsem rezignoval na myšlenku používat jen české chmely, které jsem jako úplný nováček zamýšlel. Teď se chystám si udělat další dobrotu a to stout, ale tady jsem v koncích.

1) pražený ječmen se taky mele, nebo se přidá jen na chuť tak jak je po odrmutování?

2)ovesné vločky se přidají společně se šrotem při vystírání a šrotují se a nebo ne?

3)chmel se dává jen na začátku na hořkost? Nic na aroma.

Vím, že moje otázky jsou asi pro ostatní úplně jasné, ale já se raději blbě zeptám, než pak udělat hloupost.


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jimramovy oblíbené recepty
PříspěvekNapsal: sob 18. bře 2017 21:53:52 
Offline

Registrován: úte 16. říj 2012 15:23:23
Příspěvky: 234
Bydliště: Ohrobec
Ahoj,
1) pražený ječmen se taky mele, nebo se přidá jen na chuť tak jak je po odrmutování?
Pražený ječmen je potřeba rozemlít co nejjemněji to jde. U běžných sladů je cílem zrno rozmačkat, ale pluchy musí zůstat co nejvíce neporušené. U pražených o nic takového nejde, nejlépe je rozmlít na prach, aby se dobře uvolnila chuť i vůně. Já mám válcový šrotovník a dávám válce co nejvíc k sobě.

2)ovesné vločky se přidají společně se šrotem při vystírání a šrotují se a nebo ne?
Přidat hned na začátku při vystírce sladu. Můžeš je klidně prohnat šrotovníkem, ale není to nutné.

3)chmel se dává jen na začátku na hořkost? Nic na aroma.
Mně chmel ve vůni u Stoutu ruší. Rozumné množství anglického chmele (East Kent Goldings apod) na závěr na aroma je určitě přijatelné, někomu to může přijít i lepší, ale mně to nesedne. A výraznější chmel už bych vůbec do Stoutu nedával.

Stout ti určitě vyjde skvěle!


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jimramovy oblíbené recepty
PříspěvekNapsal: pon 20. bře 2017 18:44:36 
Offline

Registrován: čtv 29. led 2015 19:39:07
Příspěvky: 214
Bydliště: Rožnov pod Radhoštěm
kontrolní vzorek-po 7 dnech sek.kvašení jsem nevydržel a otevřel sklo,abych zjistil jak jsme na tom.Chuť,vůně výborná,ale nasycení ani náznak /možná trošičku/ přitom jsem dal 3 gr. na pullitr.Uloženo to je cca ve 15-17 st.Myslíte,že se to ještě rozjede a upraví.Byla by to škoda .Toto je moje první,které jsem nechal úplně prokvasit.Jinak stáčím se zbyt.cukrem a nebyl problém.Díky za radu a názor. :(

_________________
IPA-14-pije
Altbier-leží a pije

Vsetíňák-leží
Bock light 13-leží




MIKROP. SKALKA

Švecova desítka- VÍTĚZ Grand Prix Kostelec u Holeš. 2017
Ležák Megal- Bronz. žejdlík- Černokostel. žejdlík 2017
American Amber Ale -bronz-Černokostelecký žejdlík 2018


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jimramovy oblíbené recepty
PříspěvekNapsal: úte 21. bře 2017 8:41:06 
Offline

Registrován: stř 25. kvě 2016 16:32:20
Příspěvky: 169
ja bych vydrzel, nekdy to dost trva kor kdyz to mas v 15C. jak tu byva radeno, neni spatny si udelat kontrolni petku a pohmatem kontrolovat co to dela.


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jimramovy oblíbené recepty
PříspěvekNapsal: úte 21. bře 2017 14:47:34 
Offline

Registrován: pon 04. kvě 2015 7:51:29
Příspěvky: 142
Bydliště: Brno
Je to úplně normální. Taky dokváším v lahvích a po týdnu je pivo zcela nenasycené, i když kontrolní PETka je tvrdá už po dvou dnech. Za další týden či dva se to spraví.

_________________
Pivo nechává narůstat masové partie člověka a silou a dobrotou této obilné šťávy dává i pěkné zbarvení v obličeji. Čistá voda naproti tomu člověka oslabuje, protože obsahuje vady a nemá velkou hodnotu.
Sv. Hildegarda z Bingenu (1098-1179)


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 74 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron
Perka.cz - ruční výroba per na zakázku

Na provoz fóra přispěli: martin - www.mikropivovar-skrivanek.cz, Becherman, dapr, BUDDHA, El_, Bambus, DVL, mihal, pinkano - www.pivnirecenze.cz, Žižla, johnmirow, haffo, Bekr, Masakra, tadytomas, petr m, David Janda, Mgr.Ing. Tomáš Horák, Petr Najmon, Radek Šenfeld, Petr Železný, šemík, Dalibor Skala, Petr Broža, Tomáš Navrátil, Pook, Milan Vašák, BEL35, Nio2, miskin, Martin Hromádka, Grádyš, Jaroslav Dobias a Henry. Děkujeme.

Český překlad – phpBB.cz